Шећер у газираним соковима

u velsu rudari su umirali do 25... uslovi zivota odredjuju duzinu zivota ...nismo se rodili bolesni pa da nam zivot zavisi od doktora koji usput nemaju lek ni za virus gripa

Pusti rudare. Ne prica se ovde o rudarima, niti rudari mogu da budu uzorak cele populacije i da je predstavljaju. Opet radis izvrtanje stvari.

Poster je lepo rekao. Ko ne razume, funkcionalno je nepismen. Kakvi tvoji rudari. Ne aj navedi i ove sto poginuli od sudara automobila u 15. Naravno da niko takve nasilne smrti ne uzima kao referencu niti preteske poslove na Velsu sa velikim V.

Nekada se zivelo mnogo krace, danas duze, i da nije nauke i tehnologije, mnogi bi ranije umrli. Tacka. Amin.

https://ourworldindata.org/life-expectancy/

To see how life expectancy has improved without taking child mortality into account we therefore have to look at the prospects of a child who just survived their 5th birthday: in 1845 a 5-year old could expect to live 55 years. Today a 5-year old can expect to live 82 years. An increase of 27 years.

At higher ages mortality patterns have also changed. A 50-year old could once expect to live an additional twenty years. Today the life expectancy of a 50-year old has increased to 83.

Pusti rudare. Ne prica se ovde o rudarima, niti rudari mogu da budu uzorak cele populacije i da je predstavljaju. Opet radis izvrtanje stvari.

Poster je lepo rekao. Ko ne razume, funkcionalno je nepismen. Kakvi tvoji rudari. Ne aj navedi i ove sto poginuli od sudara automobila u 15. Naravno da niko takve nasilne smrti ne uzima kao referencu niti preteske poslove na Velsu sa velikim V.

Nekada se zivelo mnogo krace, danas duze, i da nije nauke i tehnologije, mnogi bi ranije umrli. Tacka. Amin.

Која глупост.
Колико је живео Вук Караџић? А књаз Милош? Јустинијан? Питагора?

Aj se vrati samo dva posta više, dao sam ti preciznu statistiku.

Људи су некад били више гладни него сити, било им је више хладно него топло, ако човек не би умро од разних упала, болести и слично, живео би исто колико живи и данас.
Данас живимо удобније, и то је то, никакав лек за одлагање старости не постоји, нити за продужавање живота.

Koje produzenje zivota, evo pre neki dan predstavi se bogu moj komsija, dve godine do penzije.

Prosle nedelje, kolega sa posle, srce, 58-ma godina.

Ne verujem da ce dugo ni rodjak po zeninoj liniji. Rak ga vec iscrpeo, ne ustaje iz kreveta. 60- ta godina.

Danas ti je premija ako docekas penziju.

cilj i nije da docekaju penziju...visak su im i deca a ne penzioneri

Људи су некад били више гладни него сити, било им је више хладно него топло, ако човек не би умро од разних упала, болести и слично, живео би исто колико живи и данас.
Данас живимо удобније, и то је то, никакав лек за одлагање старости не постоји, нити за продужавање живота.
Zivotni se vek produzio pronalazenjem antibiotika, nekih vakcina i to je cinjenica.
Da batalim koleru i kugu, samo da se setimo tuberkuloze ( otvorene kaverene), sifilisa, zapaljenja pluca, sepse.
Ljudi danas definitivno zive i dvadeset godina duze od ljudi od pre 100 godina, a za to ne bi trebalo da pricamo o udobnosti,
nekima je udobno, mnogima nije,nego je to zasluga medicine, farmacije, nauke.
Uzmi samo primer lekova protiv visokog pritiska. Pa ljudi su se slogirali vekovima, nisu ni znali sta im je, a danas i taj
lek produzava coveku zivot za barem 20 godina.

Eh, sve bi bilo lepo i zgodno kao u toj tvojoj bajci da sam zivot to ne demantuje.
Moj cukundeda je umro u 103 - coj godini.
Pradeda se sa dusom rastavi sa 92.
Deda ode sa nepunih 85.

Kako sad da me ubedite da mi Radovani zivimo sve duze i duze?

Ja sam upravo bacio kockicu 6 puta, dobio sam jedinicu triput, dvojku jednom i četvorku dvaput. Kako sad da me ubediš da na kockici postoje i trojka, petica i šestica?

Daj ozbiljnu statistiku a ne naivne anegdote.

Eh, sve bi bilo lepo i zgodno kao u toj tvojoj bajci da sam zivot to ne demantuje.
Deda ode sa nepunih 85.

Ah, da, anegdota - kraljica argumenata.
Da li se uopste dovodi u pitanje da govoris istinu? Ti da lazes na forumu?! Ju :D

on nema razloga da laze za razliku od nekih ...necemo ih imenovati

Daj zayebi te grozne "fore". "Za razliku od nekih". A zasto bi ti neki imali razloga da lazu? Sarlatani uvek govore istinu a naucnici lazu po tebi? Eto kako prozivas, a posle se zalis i pozivas na pravilnik Foruma Krstarice kada Nina dodje besna sto mora da radi i cisti pdf.

Samo to umes, da pises ovakve gluposti i upadice, pasivna agresija, pasivno vredjanje a onda ide i aktivno, kada krene druga strana, ali licemerno je sto onda kukumavcis i pravis se fina kao pored finske ambasade da si prosla, te neko tebe dira, te proziva te, te etiketira, te daje epitete, vredja, a zaboravljas da znamo sta je to reaktivna formacija, psiholoski mehanizam odbrane licnosti.

Daj vec jednom na ovom forumu 1 jedini argument na bilo koju temu, na bilo koje pitanje, a ne ovo sto radis.
Sad bi bila fora da Radovan dodje i kaze, jeste izmislio sam ovo, a ti Adriana si zaista budala sto mi verujes i drzis stranu, eto da uradi to, tek da te spusti na zemlju i edukuje za tvoje dobro i pokaze da to sto radis nije dobro, jer verujes nekom na rec a oci mu nisi videla, dok ponistavas celu nauku.

Deda ode sa nepunih 85.

Ova 3 slucaja su sada neki pokazatelj, neki dokaz, iz koga se moze izvuci neka konkluzija za svaki moguci slucaj, za celu populaciju, na ovome bazirati medicinu i nauku? Na 3 Radovana?
Kod mene nije ovako, i sta cemo sad, cije je "vrednije" i cije ce da se racuna?
Ne budi smesan Radovane. Pomisljam da si cak vrhunski trol koga neko placa da gubi vreme na Krsti i troluje profesionalno. Jer ovo sto ti pises je presmesno i preneozbiljno.

Wow, iz prilozena 3 slucajeva, sasvim slucajno se vidi da su brojke opadajuce, sada cu brzo izvesti zakljucak da ljudi zive sve krace i krace, dakle moj cukun cukun unuk ce ziveti samo 30 godina, kao i svi njegovi vrsnjaci. Uaaaa medecina i nauka, triput ura za gljive i ruske cajeve !!!!!!!!!!

Pa ovo je jadnije i gluplje od onog vica kada Mujo otkrine muvi krila i kaze leti muvo, leti a ona ne moze, i Mujo izvrsi zakljucak - Kada se muvi otkinu krila ona ogluvi.

E gluplje ti je i jadnije od toga, zaista !

Ah, da, anegdota - kraljica argumenata.
Da li se uopste dovodi u pitanje da govoris istinu? Ti da lazes na forumu?! Ju :D
Ma cudno je da Radovanovi preci nisu usli u ratove, a jos je cudnije da je recimo u Srbiji za vreme Karadjordja
postojala maticna sluzba, krstenice, umrlice, evidencije koje se naravno u porodicnoj arhivi cuvaju kao kod engleske
kraljice, mozda je cukundeda vodio i dnevnik na francuskom jeziku pa sada potomci imaju tacno uvida u ishranu,
navike, narocito one higijenske:D
Znam i ja jednu zenu ( umrla prekjuce, bilo na televizor) koja je napunila 117 godina ( Italija), bilo je i na srpskoj televiziji
reportaza o njoj jer njen lekar ( a i ona sama) pred svoj 117 ti rodjendan prica da od svoje dvadesete godine zivota jede samo
jaja i to ziva. Tako joj je rekao neki lekar i toga se pridrzavala. Uglavnom sirova. I sta zakljucujemo? Ko jede samo jaja ima zivi barem
100 godina.

Back