Шећер у газираним соковима

iscelenietravm.ucoz.ru

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
206
COCA-COLA 2L

Садржи фосфорну киселину,конзервансе, боје, фруктозно-глукозни сируп, природне ароме и кофеин.

Шећера у боци: 212 грама

SPRITE 2L

Садржи конзервансе, глукозно-фруктозни сируп, природне ароме лимуна и лимете.

Шећера у боци: 202 грама

SWEPPS BITTER LEMON 1,5L

Садржи конзервансе, глукозно-фруктозни сируп, боје.

Шећера у боци: 189 грама

ORANGINA 1,5L

Израђена је на бази воде с додацима шећера и воћне ароме. Садржи конзервансе и сок од концентрата агрума.

Шећера у боци: 139,5 грама

NESTEA BRESKVA 1,5L

Израђен је на бази воде с додатком шећера, концентрираног воћног сока и екстракта чаја. Садржи екстракт стевије, концентрирани сок брескве (0,1%), екстракт чаја (0,09%), вештачкее ароме.

Шећера у боци: 124 грама

CAPPY 100% NARANCA 1L

Садржи 100% сок од наранџе, без додатих шећера и вештачких арома.

Шећера у боци: 94грама

JAMNICA лимета/киwано газирана 1,5L

Израђена је од воде с додацима шећера и воћне ароме. Садржи конзервансе.

Шећера у боци: 73,5 грама

BURN 0,25Л

Израђен је на бази воде с додатком шећера и кофеина. Садржи конзервансе, висок постотак кофеина, таурин.

Шећера у лименци: 36,25 грама

BLACK ENERGY 0,25Л

Садржи конзервансе, боје, висок постотак кофеина, таурин и мали додатак витамина Б.

Шећера у лименци: 26,5 грама

Како бисте стекли представу о томе шта пијете у празну боцу вашег омиљеног сока успите воде и додајте шећера према грамажи која је дата у табели изнад. Промућкајте и сачекајте да се шећер потпуно истопи, а онда пробајте... enjoy.

Истраживање су урадили хрватски новинари и нутриционисти >> http://www.jutarnji.hr/veliko-istra...est-o-kolicini-secera-u-cak-29-pica-/1214955/

.

Poslednja izmena:
Strašni su ti podaci. Nije ni čudo što sam debeo:hahaha: Ali šta su alternative tim sokovima, imajući pre svega u obzir da i za voće koje prodaju po prodavnicama postoji priča da se prskaju raznim otrovima (nakon sazrevanja) radi usporavanja truljenja

Limunada.
Ice tea u kucnoj radinosti ( zeleni caj+med+limun )
Cedjena pomorandza
Cedjena jabuka

Samo ono sto mi odmah proslo kroz glavu

Zašećerena jela i pića bi trebalo da se prodaju zajedno s upozorenjem o njihovoj štetnosti, poput onog na na kutiji cigareta, smatra vodeći holandski zdravstveni stručnjak i čelnik Zdravstvene službe Amsterdam, Paul van der Velpen.

On i brojni naučnici se slažu da je šećer najopasnija droga današnjice, prvenstveno jer je lako dostupan, uzima se u velikoj meri, a ljudi uopšte nisu svesni njegovog uticaja.

"Iako se upozorenja o štetnosti šećera čine preterana i nategnuta, šećer kao droga uništava više ljudi nego druge supstance zajedno - ističe Velpen.

On navodi razna istraživanja koja potvrđuju štetnost šećera kao okidača dijabetesa, srčanog udara, gojaznosti, pa čak i karcinoma. Takođe, studije potvrđuju da je šećer, poput svake druge zavisnosti, zarazan te se na njega smanjuje tolerancija u smislu da otupljuje ukus i povećava želju za još većim količinama.

..............

Poslednja izmena:
30 g je mozda jedna kesica limuntusa sto i nije tako puno. Neko toliko sladi kafu ili caj.

Kesica ovde, kesica onde... Imam druga koji je otisao na sistematski a lekar ga pita da li pije zato sto mu je uvecana jetra. Covek ne pije ali je pio svaki dan po flasu koka-kole. Lekar mu rekao da prestane i dodje posle 2 meseca na pregled. Bilo je sve u redu.

Ljudski organizam nije predvidjen da se bori sa tolikom kolicinom secera. Pogotovo fruktozom.

Fruktoza ili vocni secer ima slicno dejstvo kao alkohol na jetru i organizam uopste. E sad ta fruktozna nije problem kada se unosi kada jedemo voce. Pod broj jedan da bi uneli 212 grama secera koliko ga ima u 2l koka-kole morali bi da pojedemo 2kg ociscene banane. Koliko nas ima koji jedemo tu kolicinu banana ili bilo kog voca. Druga stvar u bananama a i svakom drugom vocu pored secera ima i vitamina, minerala, vlakana... koji pomazu organizmu da taj secer metabolise na normalan nacin.

Kesica ovde, kesica onde... Imam druga koji je otisao na sistematski a lekar ga pita da li pije zato sto mu je uvecana jetra. Covek ne pije ali je pio svaki dan po flasu koka-kole. Lekar mu rekao da prestane i dodje posle 2 meseca na pregled. Bilo je sve u redu.

Ljudski organizam nije predvidjen da se bori sa tolikom kolicinom secera. Pogotovo fruktozom.

Fruktoza ili vocni secer ima slicno dejstvo kao alkohol na jetru i organizam uopste. E sad ta fruktozna nije problem kada se unosi kada jedemo voce. Pod broj jedan da bi uneli 212 grama secera koliko ga ima u 2l koka-kole morali bi da pojedemo 2kg ociscene banane. Koliko nas ima koji jedemo tu kolicinu banana ili bilo kog voca. Druga stvar u bananama a i svakom drugom vocu pored secera ima i vitamina, minerala, vlakana... koji pomazu organizmu da taj secer metabolise na normalan nacin.

Tačno tako, a sve je podrobno objasnjeno u predavanju iz videa koje sam postavio

Pazljivo pogledajte ovaj video ako treba i vise puta.
Захтева инсталирање Јаве @#!$%!

Ужасно је када схватите да они који контролишу већину ствари у свету на један лукав и смишљен начин свесно уништавају здравље деце и тинејџера. Проблем је што и воћни сокови имају висок степен додатих шећера и неко би требао да се сети па да уради слично истраживање за домаће тржиште.

"Фосфорна киселина је додата како би тело задржало огромне количине шећера које се налазе у газираним пићима, она исисава велике количине магнезијума и калцијума из костију и ткива и озбиљно ремети и смањује рад нашег имунолошког система. С обзиром да утиче директно на „испирање“ костију, оне постају порозне и слабе, што се повезује с бројним остеопатским поремећајима код дугогодишњих корисника газираних пића. Фосфорна киселина је и познати узрочник камена на бубрегу који се најчешће ствара код мушке беле популације..." http://matrixworldhr.com/2012/11/28/gazirana-pica-bolest-u-casi/

Шта онда пити да није штетно по организам, а да нам истовремено задовољи потребу за уживањем у газирано-слаткастом укусу?

Као добра замена за шећер-коле показала се комбуха (има је у продавницама здраве хране) и што је најбоље од свега можемо је сами направити кући на веома једноставан и јефтин начин >>> http://www.conopljanews.net/kombuha.html

Kamael
Decu ne unistavaju oni vec roditelji.
Родитељи су у одређеној мери одговорни за понашање свог детета, али друштво као такво такође има велики утицај, у неким случајевима и одлучујући. Ако то пресликамо на тему о којој говоримо јасно је да ће утицај друштва бити јачи од утицаја родитеља с обзиром да ће дете желети да се поистовети са својим другарима и буде "ин" - у тренду. А трендове креирају управо Кока-Кола и сличне мегакомпаније које су у тајном власништву обавештајних служби моћних земаља.

"...Брза храна, грицкалице, слаткиши и газирано-слатка пића (слатко=срећа) изазивају телесно задовољство кога прати одговарајуће емоционално задовољство. Изрека „Љубав улази кроз желудац“ говори о томе. Музика, цртани и играни филмови, компјутерске игрице, интернет, област фантазије и научне фантастике,... и у ширем смислу индустрија забаве + грицкалице, слаткиши, брза храна и газирано-слатка пића заокупљају децу и тинејџере који се сматрају неважним категоријама становништва – неважним када је друштвена моћ у питању при чему се заборавља да ће та иста деца и тинејџери кроз 20 или 10 година бити службеници, научници, политичари... а да ће на свестан или подсвестан начин осећати љубав, захвалност и оданост ка онима који су им омогућили толико емоционалног задовољства.

Другим речима важнији ће им бити интереси туђе државе од интереса сопствене, јер ће желети да се та задовољства и даље наставе..."
>>> http://iscelenietravm.ucoz.ru/index/medjunarodno_pismo/0-356

Umesto sokova popiti casu vina. jer u vinu je istina a u koli je fosfor i guma
Чаша-две вина или пива повремено сасвим је у реду.

Деца и тинејџери су пак углавном зависнa од газирано-слаткастог укуса због чега смо и препоручили комбуху (не треба jе деци рекламирати као "здраву" јер је тада неће пити, већ као "укусну", што је у оба случаја тачно).

Друга опција је квас који има малтене исти укус као и Кола, осим што је блаже газиран:
"...Квас је биолошки вредно пиће, посебно у погледу минералних материја. У њему можете наћи доста гвожђа, калцијума и фосфора, али и витамина Б комплекса који су високовредни. У односу на воћне сокове и друга безалкохолна пића, квас има знатно мање калијума, а натријума нешто више.

Квас се може користити у дијетама у случају да особа треба да повећа унос витамина Б комплекса. То се пре свега односи на пацијенте који се опорављају од неке болести или операције, код пада имунитета, код трудноће, нутритивне анемије, поремећаја у раду органа за варење, хиповитаминозе витамина Б комплекса, код лоше концентрације и подизања општег тонуса организма..."
>>>

http://nadijeti.com/2013/04/27/kvas-nije-pivo-ali-gasi-zed/

Чаша-две вина или пива повремено сасвим је у реду.

Деца и тинејџери су пак углавном зависнa од газирано-слаткастог укуса због чега смо и препоручили комбуху (не треба jе деци рекламирати као "здраву" јер је тада неће пити, већ као "укусну", што је у оба случаја тачно).

Друга опција је квас који има малтене исти укус као и Кола, осим што је блаже газиран:
"...Квас је биолошки вредно пиће, посебно у погледу минералних материја. У њему можете наћи доста гвожђа, калцијума и фосфора, али и витамина Б комплекса који су високовредни. У односу на воћне сокове и друга безалкохолна пића, квас има знатно мање калијума, а натријума нешто више.

Квас се може користити у дијетама у случају да особа треба да повећа унос витамина Б комплекса. То се пре свега односи на пацијенте који се опорављају од неке болести или операције, код пада имунитета, код трудноће, нутритивне анемије, поремећаја у раду органа за варење, хиповитаминозе витамина Б комплекса, код лоше концентрације и подизања општег тонуса организма..."
>>>

http://nadijeti.com/2013/04/27/kvas-nije-pivo-ali-gasi-zed/

Ja ne davam detetu sokove to zivi otrov, rakija to sve dezinfikuje.

JW2lf0W.jpg

COCA-COLA 2L

Садржи фосфорну киселину,конзервансе, боје, фруктозно-глукозни сируп, природне ароме и кофеин.

Шећера у боци: 212 грама

SPRITE 2L

Садржи конзервансе, глукозно-фруктозни сируп, природне ароме лимуна и лимете.

Шећера у боци: 202 грама

SWEPPS BITTER LEMON 1,5L

Садржи конзервансе, глукозно-фруктозни сируп, боје.

Шећера у боци: 189 грама

ORANGINA 1,5L

Израђена је на бази воде с додацима шећера и воћне ароме. Садржи конзервансе и сок од концентрата агрума.

Шећера у боци: 139,5 грама

NESTEA BRESKVA 1,5L

Израђен је на бази воде с додатком шећера, концентрираног воћног сока и екстракта чаја. Садржи екстракт стевије, концентрирани сок брескве (0,1%), екстракт чаја (0,09%), вештачкее ароме.

Шећера у боци: 124 грама

CAPPY 100% NARANCA 1L

Садржи 100% сок од наранџе, без додатих шећера и вештачких арома.

Шећера у боци: 94грама

JAMNICA лимета/киwано газирана 1,5L

Израђена је од воде с додацима шећера и воћне ароме. Садржи конзервансе.

Шећера у боци: 73,5 грама

BURN 0,25Л

Израђен је на бази воде с додатком шећера и кофеина. Садржи конзервансе, висок постотак кофеина, таурин.

Шећера у лименци: 36,25 грама

BLACK ENERGY 0,25Л

Садржи конзервансе, боје, висок постотак кофеина, таурин и мали додатак витамина Б.

Шећера у лименци: 26,5 грама

Како бисте стекли представу о томе шта пијете у празну боцу вашег омиљеног сока успите воде и додајте шећера према грамажи која је дата у табели изнад. Промућкајте и сачекајте да се шећер потпуно истопи, а онда пробајте... enjoy.

Истраживање су урадили хрватски новинари и нутриционисти >> http://www.jutarnji.hr/veliko-istra...est-o-kolicini-secera-u-cak-29-pica-/1214955/

.

Treba naglasiti da često dodavanju glukosni sirup kojem je poreklo kukuruz . Kukuruz je inače opasan jer je često GMO

Nikad to deci nisam kupovala voda je bila i ostaje glavna tečnost dok su bili mali imala sam sokovnik i pravila im frisak sok proguram jabuku i mrkvu a zimi ponekad cedila narandže čisto da malo promene .

Neki dan dok sam bila u trgovini udje zena sa sinom ubrzo čuh da su sa prostora ex yu njen sin onako u sportskom dresu lepo građen pita majku da li smije uzeti ice-tea kad ona ni pet ni šest "joj sine sta ce ti to goFno pa to je puno otrova.. ne"

Isto tako sam upoznala žene sa naših prostora koji su djeci od malih nogu u flašicu sipali kolu pa još dodali šećera da fol soda izdaje .

Treba naglasiti da često dodavanju glukosni sirup kojem je poreklo kukuruz . Kukuruz je inače opasan jer je često GMO

Nikad to deci nisam kupovala voda je bila i ostaje glavna tečnost dok su bili mali imala sam sokovnik i pravila im frisak sok proguram jabuku i mrkvu a zimi ponekad cedila narandže čisto da malo promene .

Neki dan dok sam bila u trgovini udje zena sa sinom ubrzo čuh da su sa prostora ex yu njen sin onako u sportskom dresu lepo građen pita majku da li smije uzeti ice-tea kad ona ni pet ni šest "joj sine sta ce ti to goFno pa to je puno otrova.. ne"

Isto tako sam upoznala žene sa naših prostora koji su djeci od malih nogu u flašicu sipali kolu pa još dodali šećera da fol soda izdaje .

Да, то је стварно ружно и неодговорно од стране родитеља када малој деци допустају да пију Кока-Колу.

Комбуху немојте препоручивати као "здраву", јер то одбија људе:"Па нисам болестан, шта ће ми комбуха"? - помислиће Зато је познаницима и члановима породице представите као "укусну".

Poslednja izmena:
Да, то је стварно ружно и неодговорно од стране родитеља када малој деци допустају да пију Кока-Колу.

Комбуху немојте препоручивати као "здраву", јер то одбија људе:"Па нисам болестан, шта ће ми комбуха"? - помислиће Зато је познаницима и члановима породице представите као "укусну".

Citat iz ovog filmcica o pravljenju *kombuha napitka* - *Ovaj napitak sadrzi koncentrisane visokokvalitetne belancevine* :dontunderstand: - ovo mi deluje vrlo sumnjivo u pogledu istinitosti.Voleo bih da mi vi, posto se verovatno dobro razumete u napitak koji hvalite, napisete ovde koliko ima tih *koncentrisanih visokokvalitetnih belancevina* u 100 ml napitka od kombuhe? Koliko grama belancevina?
Moje drugo pitanje - posto u kombuha napitku ima 70 grama secera po litru zasto mislite da je ona bitno kvalitetnija tj. manje pogubna za zdravlje od *crnih djavola* kao sto su Sprite sa 101 gram ili Orangina sa 92 grama ili cak *skromna* Jamnica limeta/kiwano sa samo 49 grama secera po litru (cak je to kod Jamnice kao sto vidimo mnogo manje secera nego kod kombuhe)?
Mislim da je zapravo problem u tome sto ljudi veruju u laz da mi imamo nekakvu iskonsku, prirodnu *потребу за уживањем у газирано-слаткастом укусу* (kako postavljac teme pise u svojim postovima) a ako u to verujete onda cete verovatno zauvek lutati trazeci *manje zlo* medju napicima kojima cete zadovoljavati ovu svoju navodno *prirodnu* potrebu. A jedini nacin da se izvucete iz ovoga je da naucite da pravilnim strukturisanjem svojih obroka izbegnete PADOVE NIVOA SECERA U KRVI jer su ti padovi-variranja nivoa glukoze u krvi ono sto vas zapravo tera na pijenje ovakvih napitaka

Back