SDA će blokirati popis stanovništva

jedino sto se moze primjetiti iz vaseg posta je puno puta vidjena teznja srba za opravdavanjem rata kojeg su izazvali,trazeci krivca negdje gdje se nemoze naci.

razaranje polovine hrvatske i jos veceg djela bih mislim da ce vam svaki razuman covjek reci da za takvo nesto ne postoji opravdanje.
zlocin nad srbima u posavini je se desio i mislim da je hos bio u pitanju.
posto vidim da niste toliko upuceni,hv je povucen iz posavine,ono sto ste otamo najurili su stanovnici koji su u tim krajevima zivili.
pa vidim spominjete mudzahedine,pa 2 sv. rat.....mislim samo je falila alijina izjava kada ovaj na gnusan nacin objavljuje rat srbiji i to ovako "ovo nije nas rat".
shvatite,uvukli ste hrvate i muslimane u rat,napali,niko od hrvata nije isao u leskovac da ratuje.znam da je problem ta cinjenica da se svari,jer boze moj,kako bi drukcije opravdali istocnu slavoniju,vukovar,zapadnu slavoniju,liku,dalmaciju,bosnu,dubrovnik...lakse je bilo uzet pusku,nego se mirno razic iz juge
Da imam 17 godina i da slusam samo B92 pa da poverujem.
Zna se ko je izazvao rat,ali za kasniji rasplet dogadjaja podjednako su krive sve strane.Nista srpska strana nije prljavija od Hrvatske i obrnuto.
Za Posavinu tvrdnja da je haos u pitanju je pokusaj pravdanja.Kada neko uputi regularne jedinice koje po vertikali imaju jasan lanac komandovanja do haosa ne moze doci.Do pojedinacnih zlocina da,ali do haosa ne.Zlocini u posavini su pocinjeni jer su ti koji su ih pocinili to su zeleli.Posledica takvog cina je da danas u posavini Hrvata fakticki nema sem u dzepu Orasja.
Postovani vi prenabegavate cinjenicu da je raspad SFRJ tekao pravno nelegularno,Niko ne tvrdi da Hrvati,Slovenci i ostali nisu trebali da zele nezavisnost.Ali nacin na koji je to ucinjeno doveo je do rata.Da se taj proces odvijao 5-10godina zavrsio bi se mirno.Onaj ko je proglasio samostalnost preko kolena snosi posledice za kasniji rasplet.
Lepo vam je i Mamba objasnio da nema nevinih i da su svi uglavnom podjednako krivi

Mislio je na Sarajevo nemoj se praviti boodala.
Pripadnici Dod su sacekani u zasedi, na jednoj raskrsnici je preko tranvajske mreze sprovedena struja na asfalt gde je lezala metalna resetkasta konstrukcija.Vozilo Pinz je uletelo u zasedu i prilikom napustanja vozila momke je docekao visoki napon.
To se zove smisljen cin.Mada je po Muslimanima a i Hrvatimata patola krenula da zauzme zgradu predsednistva ili kakva druga vec nebuloza,da se opravda takav cin

Pa ako se to uistinu tako desilo kako si opisao, a cisto sumnjam jer mi zvuci totalno neizvodivo, i ako se to desilo na dan napada srpskih snaga prema zgradi Predsjednistva BiH (2. maj 1992), onda braniocima u stvari treba odati priznanje za izuzetnu dovitljivost prilikom branjenja svojih polozaja.

Pa ako se to uistinu tako desilo kako si opisao, a cisto sumnjam jer mi zvuci totalno neizvodivo, i ako se to desilo na dan napada srpskih snaga prema zgradi Predsjednistva BiH (2. maj 1992), onda braniocima u stvari treba odati priznanje za izuzetnu dovitljivost prilikom branjenja svojih polozaja.

To se desilo tacno tako.Veoma je izvodljivo, potreban je samo jedan elektricar koji ce priprmiti teren za one u zasedi.Mozes pronaci fotogrfije izgorelog pinza, na nekim fotkama se vide i ugljenisana tela pored vozila
Radilo se o redovnoj patroli,to za zgradu predsednistva je samo gaf jer vi iz federacije imate za sve unapred spremna objasnjenja

To se desilo tacno tako.Veoma je izvodljivo, potreban je samo jedan elektricar koji ce priprmiti teren za one u zasedi.Mozes pronaci fotogrfije izgorelog pinza, na nekim fotkama se vide i ugljenisana tela pored vozila
Radilo se o redovnoj patroli,to za zgradu predsednistva je samo gaf jer vi iz federacije imate za sve unapred spremna objasnjenja

Majstore, nema nikakvih "redovnih patrola" po Sarajevu 2. maja 1992. godine, tad su se zestoke bitke vodile.

Izgorio pinz? Od struje za tramvaj? Da on nije od kakve zolje malo izgorio, a?

@ Schutz,
vec sam pisao na temu granatiranja Sarajeva, opsade Sarajeva itd. ali izgleda da moram da se ponovim.
Za tebe pitanje: da li si tri tokom rata bio u Sarajevu.
Ako nisi bolje se poklopi usima i cuti.
Iz Sarajeva su Muslimanske snage granatirale srpske polozaje sa polozaja koji su bili u neposrednoj blizini mesta gde su ljudi cekali u redu za vodu, sa idejom da Srbi odgovore pa da onda arlauknu kako su Srbi genocidni i ubijaju civile u redu za vodu.
I ovde opet jedno pitanje za tebe: znas li u kojem delu Sarajeva se nalazi Tekija i sta je tu bilo?
Kada se to neko vreme nije dogadjalo bile su Markale 1, a zatim Markale 2.
I da ti nesto kazem: u Sarajevu su vodu sarajlijama u ratu zatvarale vlasti iz Sarajeva ne Srbi, osim mozda u retkim slucajevima.
I opet pitanje za tebe: Znas li gde je Hrasno Brdo u Sarajevu i sta je tu bilo u ratu.
A sad nesto na temu etnicki ociscene RS i etnicki "neociscene Federacije"
Znas li koliko je Srba pre rata zivelo u Travniku i okolini, u Zenici i okolini, u Sarajevu i okolini itd.?
Da ne nabrajam vise nema dovoljno prostora. A znas li koliko ih sad zivi?
I pazi, poenta je na ono; "koliko ih sada zivi". Ne racunaju se oni koji su uzeli dokumenta Federacije da bi povratili stan, a niti zive u Federaciji niti ce ziveti. Kada prodaju stan idu da zive tamo gde su izbegli ili su bili proterani.
I opet pitanje za tebe: Znas li kao su Muslimanske vlasti "legalno" cistile Sarajevo od Srba, a kako Zenicu, a kako Travnik.
I pazi to: "legalno" ciscenje je bilo kombinovano. Tvoj zadatak je da nabrojis bar dva od vise koliko ih je bilo.
I ubuduce ne SERI o necemu sto neznas niti u cemu si ucestvovao, nego ti je neko prepricao plod svoje bolesne maste ili prepricao svoje vidjenje vijesti koje je objavljivao CNN ili tako neka agencija u vlasnistvu CIE:thumbdown:

Majstore, nema nikakvih "redovnih patrola" po Sarajevu 2. maja 1992. godine, tad su se zestoke bitke vodile.

Izgorio pinz? Od struje za tramvaj? Da on nije od kakve zolje malo izgorio, a?

majstore nemoj da *****s.Googlaj za to si maher.
Na pinz samo zvekan moze da ispali zolju,cim postavis takvu opciju,...
Budi cinican za tuzlansku kapiju koliko si i za vase zlocine.Opet stara mantra u tvom slucaju.Minimizianje hrvatsko-muslimanskih zlocina ,preuvelicavanje srpskih

majstore nemoj da *****s.Googlaj za to si maher.
Na pinz samo zvekan moze da ispali zolju,cim postavis takvu opciju,...
Budi cinican za tuzlansku kapiju koliko si i za vase zlocine.Opet stara mantra u tvom slucaju.Minimizianje hrvatsko-muslimanskih zlocina ,preuvelicavanje srpskih

Zolju mozes ispaliti na bilo sta, pa ne vidim zasto ne i na pinz. Ali nju sam onako naveo.

Pa ne pricamo mi ovdje o civilima, djeci, nejaci, ratnim zarobljenicima, itd. nego o naoruzanim vojnicima koji su ucestvovali u sveopcem napadu srpskih snaga na Sarajevo drugog maja, kad je pokusano presijecanje grada, pa ako ih je neko i sacekao sa nekakvom strujom - a opet kazem sumnjam da se to tako dogodilo - onda je to u stvari izuzetna umjesnost i dovitljivost u odbrani svog polozaja i sprecavanju neprijatelja da prodje. To o cemu pricas ne samo da se ne moze porediti sa Kapijom, gdje su izginuli iskljucivo civili u dubokoj pozadini, nego nije zlocin uopste.

Znaci, ako je i bilo tako, momci koji su se branili dosjetili su se vragu, a vi sad petljajte po forumu kako muslimani "dalekovodima napadaju tenkove", kako to rece onaj pacijent. :lol:

Da imam 17 godina i da slusam samo B92 pa da poverujem.
Zna se ko je izazvao rat,ali za kasniji rasplet dogadjaja podjednako su krive sve strane.Nista srpska strana nije prljavija od Hrvatske i obrnuto.
Za Posavinu tvrdnja da je haos u pitanju je pokusaj pravdanja.Kada neko uputi regularne jedinice koje po vertikali imaju jasan lanac komandovanja do haosa ne moze doci.Do pojedinacnih zlocina da,ali do haosa ne.Zlocini u posavini su pocinjeni jer su ti koji su ih pocinili to su zeleli.Posledica takvog cina je da danas u posavini Hrvata fakticki nema sem u dzepu Orasja.
Postovani vi prenabegavate cinjenicu da je raspad SFRJ tekao pravno nelegularno,Niko ne tvrdi da Hrvati,Slovenci i ostali nisu trebali da zele nezavisnost.Ali nacin na koji je to ucinjeno doveo je do rata.Da se taj proces odvijao 5-10godina zavrsio bi se mirno.Onaj ko je proglasio samostalnost preko kolena snosi posledice za kasniji rasplet.
Lepo vam je i Mamba objasnio da nema nevinih i da su svi uglavnom podjednako krivi

ko je izazvao rat?

kakav covjece haos? o cemu vi,jeste culi ikad za HOS?

radi zlocina u posavini hrvata tamo nema....sad stvarno mislim da imate 17 godina

naravno da su svi podjednako krivi,samo nakon proglasavanja neovisnosti neke zemlje,svako strano tijelo u istoj zemlji i jeste strano tijelo,a kamoli vojska koja nije htjela da ode,imavsi neke druge planove u vidu!

nadjite mi neki bolji razlog za ono sto je srpska vojska radila zapadno od drine.jos nisam naisao na srbina na ovom forumu koji je rekao "stvarno nismo trebali udariti na hrvatsku,srusit vukovar i dubrovnik".
isto kao sto su vam govorili za vrijeme rata da jna ne napada dubrovnik,nego to podivljale ustase pale gume,pa to malo dimi iza zidina....mislim halo

pretpostavljam da nece odgovoriti na pola ovih pitanja,pa mi ne preostaje nista drugo nego trazit drugog srbina,objektivnijih svjetonazora.

pozdravljam

Zolju mozes ispaliti na bilo sta, pa ne vidim zasto ne i na pinz. Ali nju sam onako naveo.

Pa ne pricamo mi ovdje o civilima, djeci, nejaci, ratnim zarobljenicima, itd. nego o naoruzanim vojnicima koji su ucestvovali u sveopcem napadu srpskih snaga na Sarajevo drugog maja, kad je pokusano presijecanje grada, pa ako ih je neko i sacekao sa nekakvom strujom - a opet kazem sumnjam da se to tako dogodilo - onda je to u stvari izuzetna umjesnost i dovitljivost u odbrani svog polozaja i sprecavanju neprijatelja da prodje. To o cemu pricas ne samo da se ne moze porediti sa Kapijom, gdje su izginuli iskljucivo civili u dubokoj pozadini, nego nije zlocin uopste.

Znaci, ako je i bilo tako, momci koji su se branili dosjetili su se vragu, a vi sad petljajte po forumu kako muslimani "dalekovodima napadaju tenkove", kako to rece onaj pacijent. :lol:

kod JNA je svaka kasarna bila smestena u urbano gradsko podrucje.Svaki pokusaj odbrane iste vi nazivate napadom na grad.Svakome je jasno da JNA nije pokusala da zauzme Sarajevo jer to je nemoguce,prosto zato sto nije imala efektive za tako nesto kao ni nameru.Kome da zauzmu Sarajevo?Da ga predaju Srbima?Pa treba posle grad zadrzati i odbranitit,s cime.Jedino je pokusala da zastiti pripadnike u raznim delovima grada.Kada jedna grupa od 30ak vojnika krene u pomoc opkoljenim vojnicima u zgradi Doma JNA vi to nazivate napadam JNA i pokusajem da se podeli grad.
I molim te nemoj lupete kao sa poslednjom recenicom.Napravi razliku izmedju Pinza i tenka.Slicno bi bilo kada bi se ismevao sa onima poginulim na kapiji.Retardi cekali da padne i druga granata :hahaha1:
Kada napadas vojnike JNA od 18-19god. koji su jedina regularna oruzana snaga i pri tome nikoga fizicki neugrozavaju to nije zlocin?Gadi mi se kakav si licemer

ko je izazvao rat?

kakav covjece haos? o cemu vi,jeste culi ikad za HOS?

radi zlocina u posavini hrvata tamo nema....sad stvarno mislim da imate 17 godina

naravno da su svi podjednako krivi,samo nakon proglasavanja neovisnosti neke zemlje,svako strano tijelo u istoj zemlji i jeste strano tijelo,a kamoli vojska koja nije htjela da ode,imavsi neke druge planove u vidu!

nadjite mi neki bolji razlog za ono sto je srpska vojska radila zapadno od drine.jos nisam naisao na srbina na ovom forumu koji je rekao "stvarno nismo trebali udariti na hrvatsku,srusit vukovar i dubrovnik".
isto kao sto su vam govorili za vrijeme rata da jna ne napada dubrovnik,nego to podivljale ustase pale gume,pa to malo dimi iza zidina....mislim halo

pretpostavljam da nece odgovoriti na pola ovih pitanja,pa mi ne preostaje nista drugo nego trazit drugog srbina,objektivnijih svjetonazora.

pozdravljam

Rec haos ste vi upotrebili .Parafraziracu tamo je bio haos pa su se dogodili zlocini.Budite ljubazni pa se vratite par postova unazad pa procitajte sta ste napisali
Za zlocine u posavini znam bolje od vas tasbina su mi Hrvati iz Modrice .Vrlo su objektivni ljudi i znaju kakve su gadosti napravili HV i HOS.Posle toga je usledila odmazda i zavrsili su svi kao izbeglice.
Nakon proglasenja nezavisnosti vi ocekujete da jedina zvanicna OS od tog dana bude tretirana kao agresor u novoproglasenoj drzavi.Pa gde to ima?Razlaz republika je dugoraocan proces bar sto se tice povlacenja OS ako je prethodno sve izvedeno legitimno i uz dogovor.Sve suprotno od razlaza u SFRJ
Sta je srpska vojska radila zapadno od Drine.Jeste li vi samo zlonamerni ili retardirani.Zapadno od Drine je bila JNA do povlacenja nije bila vojska Sbije
Odgovorio sam vam na sva pitanja

Pa što vi ne idete u Rusiji ako imate isto slovenske korene? Razlika između nas i Turaka je samo jezik. Kraj.

Razlika izmedju vas i Turaka je mnogo veca. Oni su Turci a vi Poturice. Cak vam ni poreklo nije isto. To sto vi zelite da budete originalni Turci je druga stvar.
I zanima me kako je moguce da tolike godine budete muslimani a sad ste odjednom Bosnjaci? Aj mi objasni ovu transformaciju.

Pazi kada je to sjajna ideja cenjeni kolega :)

Eh moj prijatelju, ti stvarno ne vidiš kod očiju. Razlog što SDA želi da blokira popis je taj što bi se onda videlo i da je Federacija etnički čista. Sarajevo važi de jure kao multietnički grad, ali de fakto to nije.
Srpski zločini su vrlo poznati i javni, o njima se priča evo deceniju i po. Problem kod potpisa je taj što bi se narušila savršena slika Bošnjaka kao isključivo žrtvama. To bi značilo opadanje legitimiteta njihove politike.
Tihić nije ni glup ni lud, isto kao što ni Izetbegović to nije bio. Zna on šta radi.

Srbi naravno treba najjače da insistiraju da do potpisa dođe.

:worth:

Razlika izmedju vas i Turaka je mnogo veca. Oni su Turci a vi Poturice. Cak vam ni poreklo nije isto. To sto vi zelite da budete originalni Turci je druga stvar.
I zanima me kako je moguce da tolike godine budete muslimani a sad ste odjednom Bosnjaci? Aj mi objasni ovu transformaciju.

Nemoj tako prijatelju... :)

Pa bili su oni i Turci do Austrougarske aneksije BiH, pa su bili i Srbi islamske veroispovesti, pa Hrvati islamske veroispovesti (Hrvatsko cvijeće), pa Jugosloveni, pa ovo pa ono, već kako je kada bilo najzgodnije po njih...

Uostalom nisu Turci sve nasilno islamizirali...
Znaš kako je bilo... ko hoće povlastice i da mu bude lepše i lakše u životu (tzv. linija manjeg otpora) taj je prelazio u Islam...
Takvi su im i naslednici... genetika je čudna stvar :)

Pazi kada je to sjajna ideja cenjeni kolega :)

Eh moj prijatelju, ti stvarno ne vidiš kod očiju. Razlog što SDA želi da blokira popis je taj što bi se onda videlo i da je Federacija etnički čista. Sarajevo važi de jure kao multietnički grad, ali de fakto to nije.
Srpski zločini su vrlo poznati i javni, o njima se priča evo deceniju i po. Problem kod potpisa je taj što bi se narušila savršena slika Bošnjaka kao isključivo žrtvama. To bi značilo opadanje legitimiteta njihove politike.
Tihić nije ni glup ni lud, isto kao što ni Izetbegović to nije bio. Zna on šta radi.

Srbi naravno treba najjače da insistiraju da do potpisa dođe.

E moj prijatelju, svima nama je to jasno ovde u Srbiji, a i u Republici Srpskoj, jedino njima još da svane...

Back