sumnjivo lice
Buduća legenda
- Poruka
- 44.833
Da imam 17 godina i da slusam samo B92 pa da poverujem.jedino sto se moze primjetiti iz vaseg posta je puno puta vidjena teznja srba za opravdavanjem rata kojeg su izazvali,trazeci krivca negdje gdje se nemoze naci.
razaranje polovine hrvatske i jos veceg djela bih mislim da ce vam svaki razuman covjek reci da za takvo nesto ne postoji opravdanje.
zlocin nad srbima u posavini je se desio i mislim da je hos bio u pitanju.
posto vidim da niste toliko upuceni,hv je povucen iz posavine,ono sto ste otamo najurili su stanovnici koji su u tim krajevima zivili.
pa vidim spominjete mudzahedine,pa 2 sv. rat.....mislim samo je falila alijina izjava kada ovaj na gnusan nacin objavljuje rat srbiji i to ovako "ovo nije nas rat".
shvatite,uvukli ste hrvate i muslimane u rat,napali,niko od hrvata nije isao u leskovac da ratuje.znam da je problem ta cinjenica da se svari,jer boze moj,kako bi drukcije opravdali istocnu slavoniju,vukovar,zapadnu slavoniju,liku,dalmaciju,bosnu,dubrovnik...lakse je bilo uzet pusku,nego se mirno razic iz juge
Zna se ko je izazvao rat,ali za kasniji rasplet dogadjaja podjednako su krive sve strane.Nista srpska strana nije prljavija od Hrvatske i obrnuto.
Za Posavinu tvrdnja da je haos u pitanju je pokusaj pravdanja.Kada neko uputi regularne jedinice koje po vertikali imaju jasan lanac komandovanja do haosa ne moze doci.Do pojedinacnih zlocina da,ali do haosa ne.Zlocini u posavini su pocinjeni jer su ti koji su ih pocinili to su zeleli.Posledica takvog cina je da danas u posavini Hrvata fakticki nema sem u dzepu Orasja.
Postovani vi prenabegavate cinjenicu da je raspad SFRJ tekao pravno nelegularno,Niko ne tvrdi da Hrvati,Slovenci i ostali nisu trebali da zele nezavisnost.Ali nacin na koji je to ucinjeno doveo je do rata.Da se taj proces odvijao 5-10godina zavrsio bi se mirno.Onaj ko je proglasio samostalnost preko kolena snosi posledice za kasniji rasplet.
Lepo vam je i Mamba objasnio da nema nevinih i da su svi uglavnom podjednako krivi