SCnet ?

Zakon o zaštiti potrošača

"Novčanom kaznom u iznosu od 300.000 do 2.000.000 dinara, kazniće se za prekršaj pravno lice ako:

18) stvori, vodi ili oglašava piramidalnu šemu, u okviru koje POTROSAC PLACA NAKNADU ZA MOGUCNOST OSTVARENJA PRIHODA (avans za PP), ako taj PRIHOD NE ZAVISI od uspešnosti prodaje određenog proizvodaa (za nove clanove je POTROSACKI deo sa prihodom od samo 0.5 posto , pp prava bez svoje piramide ne vrede nista), nego PRE SVEGA OD UCLANJIVANJA DRUGIH potrošača ( potrosacki deo gde se od 90 pa navise procenata novca od popusta novih clanova, npr.od 10 posto popusta uzma se 9 posto, raspodelom deli ljudima iznad a meni ostaje 0.5 posto i TZV. BIZNIS MODEL, gde se uzimaju pare unapred 5 000-141 000 i takodje dele piramidi, a svako nov pravi svoju piramidu) u navedenoj šemi , protivno članu 23. stav 1. tačka 13) ovog zakona;" Dovoljno je da ubedite da ljudi uplate kapare, i ljudi iznad su dobili pare i zavrsili su posao. Niko nista nije kupio. Da li ce novi ljudi moci samo da isplate glavnicu, i makar povrate ulozeno kroz kupovinu ili sirenje piramide. Oni su samo prosle godine (2013.) zavrnuli dovoljno ljudi da plate 30 maksimalnih zaprecenih kazni za ovo krivicno delo ( 60 miliona dinara), a lazu ljude vec 5 godina. Oni mogu mirno da cekaju sudski proces, ako se neko seti da ih optuzi.

Poslednja izmena:
Ponavljem oglas za prodaju pp (kaparisanog tzv. prava na zaradu). Placeno je 5000 dinara, i dalje vredi toliko, a prodajem ga za simbolicnih 500 dinara. Ajde clanovi SCnet-a, javljajte se. Niko se nije javio 8 meseci. Gde su tih preko 260 000 clanova. Peta karijera mi kaze da mogu da prodam pp, instruktor mi kaze da mu se javim kada nadjem kupca za PP, a vas 260 000 niko ne zeli da uzme poklon od 4500 dinara. I taj instruktor nije zeleo on da kupi, nego mi kaze nadji kupca.
E ovo ti je prodajna ćutnja kako oni kažu :) Ponudiš paket i ćutiš, ko prvi progovori izgubio je :D Obično se čeka da potencijalni kupac će početi da postavlja pitanja kako bi prekinuo prodajnu (neprijatnu) ćutnju :) I onda ti (prodavac) stupaš na scenu i otklanjaš prigovore :D Tako oni uče. I pošto su vešti u tome , zato ćute. :zcepanje:

Ponavljem oglas za prodaju pp (kaparisanog tzv. prava na zaradu). Placeno je 5000 dinara, i dalje vredi toliko, a prodajem ga za simbolicnih 500 dinara. Ajde clanovi SCnet-a, javljajte se. Niko se nije javio 8 meseci. Gde su tih preko 260 000 clanova. Peta karijera mi kaze da mogu da prodam pp, instruktor mi kaze da mu se javim kada nadjem kupca za PP, a vas 260 000 niko ne zeli da uzme poklon od 4500 dinara. I taj instruktor nije zeleo on da kupi, nego mi kaze nadji kupca.
Čekaj nije li to BESPLATNO udruženje potrošača po mlm ? :D :D A vi tu nešto prodajete ? :D
Inače oni uče članove kada dovedu nekoga novog i kada uspeju da nagovore tu osobu da uplati nešto da odmah isti dan ili sutradan idu sa tom potencijalnom žrtvom u banku kako bi zajedno uplatili i kako se ne bi sama žrtva usput predomislila :) već da su tu na raspolaganju u fazonu "podrške" dok žrtva ne uplati na račun SCneta - gde lažu ljude da je to i dalje "Vaš novac na podračunu u vašoj web kancelariji" a svi uplaćuju na jedan isti račun SCneta tako da da baš je "Vaš novac" samo na ekranu ali u ruci i novčaniku -NE.

Danas mi je stigao odgovor iz EPS-a da oni nemaju nikakav potpisan ugovor sa SCnet-om. Eps cak na to nema pravo jer je drzavno preduzece i monopolista. Ne mogu nikome selektivno da daju popuste, a ni slucajno nekakvom piramidalnom SCnet-u. Poslao sam EPS-u uputstvo za uplatu struje preko SCnet sa 5 posto popusta. U EPS-u su mi rekli da oni SVIM gradjanima koji REDOVNO placaju struju daju 5 posto popust. To je samo jedna u moru lazi. Zaradite od SVOJE potrosnje 50 000 evra ako uolatite SAMO 100 do 1400 evra...

O tome sam ja pisala na početku , da hendluju račune iz svoje kancelarije. Znači daju popust koji je već inače odobren svima i bez njih, a računi za struju se plaćaju tako što se proslede pare u njihovu kancelariju a ne kao redovano kada plaćate na pošti. Tako oni manipulišu sa time. Isto je i za NIS, daju karticu i popust koji je već inače odobren svima i bez SCneta, svako preduzeće i pojedinac može sebi da naruči karticu i bez SCneta , postoje upustva na sajtu Nisa.A lako je njima da daju popust kada im unapred uplatite pare - kapare. Znači napr. uplatite 1000€ e od tih mogu napr 50€ da vam vrate kao navodni "popust" kada vam preprodaju vaučere iz supermerketa i prodavnica za koje lažu da imaju ugovor, jedan deo mogu da odvoje da isplate provizije i najveći deo ostane poglavarima.

Od ljudi koji im veruju da je ovo ozbiljna firma kako se predstavljaju sa ozbiljnim partnerima prave majmune. Pričaju bajke kako oni idu i na drugi kraj grada kako bi kupovali u firmama partnerima jer od "popusta dolazi zarada". I ovaj moj poznanik išao je na drugi kraj grada i po kiši samo kako bi kupovao u firmi koja je partner. Išao samo u kafiće koji su partneri i tako se par puta ispalio, jer su neki kafići prekinuli saradnju kada su videli da od toga nema leba,da oni kao kafići nemaju promet a konobari su često prevrtali očima kada im lik izvadi SCnet karticu i traži da mu zapišu u blokče ID broj kako bi dobio navodni popust. A posle vidim "lidere" kako sede u kafićima koji nisu partneri ili sretnem im direktora u Univeru koji nije firma partner :) a i one firme za koje se hvale da su im partneri najverovatnije i ne znaju za SCnet , kao što je slučaj sa EPSom.

Poslednja izmena:
Znaju oni da je malo naivnih ljudi koji ce u to da poveruju. Govore da od 10 razgovora 1 ili 2 uplati. Problem je sto oni idu na to da preko nasih veoma dobrih prijetelja , kojima su isprali mozak, sire piramidu. Npr. dodje ti veoma dobar prijatelj, koga nisi video godinama, a imas apsolutno poverenje u njega. Nudi ti odlican nacin da zaradis dodatno, i GARANTUJE da je sve u redu. Tri sata ti njegov INSTRUKTOR, kod tvog drugara kuci objasnjava genijalni sistem. Meni je npr. bilo zao koliko su se mucili i meni posvetili vremena, a nisam nista sumljao niti razumeo o cemu se radi. Odmah sutradan me je bukvalno odvukao u banku i ja sam uplatio. Znaju da ako pruze ljudima sansu da se informisu, da ce svako da ukapira o cemu se radi. Meni je na prvom seminaru (seansi) postalo jasno o cemu se tu radi.

O tome sam ja pisala na početku , da hendluju račune iz svoje kancelarije. Znači daju popust koji je već inače odobren svima i bez njih, a računi za struju se plaćaju tako što se proslede pare u njihovu kancelariju a ne kao redovano kada plaćate na pošti. Tako oni manipulišu sa time. Isto je i za NIS, daju karticu i popust koji je već inače odobren svima i bez SCneta, svako preduzeće i pojedinac može sebi da naruči karticu i bez SCneta , postoje upustva na sajtu Nisa.A lako je njima da daju popust kada im unapred uplatite pare - kapare. Znači napr. uplatite 1000€ e od tih mogu napr 50€ da vam vrate kao navodni "popust" kada vam preprodaju vaučere iz supermerketa i prodavnica za koje lažu da imaju ugovor, jedan deo mogu da odvoje da isplate provizije i najveći deo ostane poglavarima.
Isto je sa MTS-om a verujem i svim ostalim navodnim firmama parttnerima. Bilo koje malo preduzece ili udruzenje gradjana ima ovakve pakete sa MTS-om.

Izgleda da im se blizi kraj. Nude 100 000 evra SIGURNE zarade za 6 meseci svakom ko prethodno uplati 141 000 dinara. Nude i neke duple bodove, samo da sto vise ljudi uplati i dovede nove zrtve. Ponestaje novih ulagaca. Polako se urusavaju kao kula od karata.

Poslednja izmena:
Njima je bitno samo da se uplati bilo 500din, 5000din, 50 000 din samo sipaj ... a za to ćeš dobiti imaginarne bodove, pozicije, karijere, fake zvanja , diplome, značke ... Ko je odgledao i mali deo snimka koji je postavio petar , žena na početku pita ljude da li su sebi obezbedili stanbeno pitanje i obećava kako je to moguće uz pomoć SCneta. Da moguće, jedini koji su do sada kupili stanove su samo poglavari i možda neki od tih liderčića-predavača što pokušavaju da drže masu na okupu i da im izvuku što više para. I moj poznanik je relativno rano zagrizao za SCnet i angažovao se duži vremenski period, i ništa nije zaradio samo se zadužio a uplaćivao je u sve što se moglo i "za stan". I ako je dobio proviziju kada je uspeo da navuče žrtvu da uplati, odmah je te pare ponovo vraćao SCnetu uplaćujući za seminar ili u novu binarku koju su izmislili. Kod njih binarke niču kao pečurke posle kiše, te ovo smo izmislili, te ovo je novo, te ovde akcija, otvara se nova država uplaćuj tamo, pa binarka za garsonjeru, pa binarka za rolex ... Ali niko nije dovoljno dobar da i zaradi to, dobar je samo da uplati, samo za to je sposoban.
A G Robert poglavar kada je tako sposoban kao što sam za sebe kaže na predavanjima,prezentacijama ( ja znam matematiku, ja znam programiranje, ja sam radio 3 posla odjednom, ja sam izgradio posao još dok nije bilo firmi partnera (njegove reči) ja, pa ja, ja, ja ,ja pa ja, ja ja, ..pauza.. pa ponovo ja, ja) što ne radi u rodnom gradu Kikindi ili u Šidu gde je živeo ..?? Zato što ga tamo znaju kao zlu paru.

I na videu Gordana očigledno nije bila baš dobra sa matematikom više joj je išla književnost pa je uspešnija u pričanju bajki.
Ona govori na snimku da ako ljudi mesečno potroše 600€ na hranu,gorivo da je to godišnje 7200€ na hranu a za tri godine 21600€ koliko košta garsonjera u Paraćinu. I da se to može zaraditi za" 3 godine ako se troši kod firmi partnera u SCnetu, zaradi se garsonjera i tačka. " Tj , želi da kaže da iz potrošnje može da se zaradi garsonjera.
Da stavimo sve na papir.
Prvo mislim da se preračunala jer u velikom procentu ljudi imaju platu 250-300€ a i da imaju dve takve plate , ne verujem da sve potroše na hranu ako napr neko plaćaju i kiriju , otplaćuje kredit , školarinu itd...
Ali i da uzmemo da troše 600€.
Goca je zaboravila da SCnet daje samo povraćaj novca 1% koji se vraća ljudima i to navodno mogu da podignu u kešu ali kada im taj 1% banke oporezuju.
Što znači od 600€ 1%=6€ mesečno., 6€x12 meseci =72€ godišnje , 72€ x 3 godine = 216€ (a nije ni toliko kada se oporezuje) - za te pare ne znam da li može 1 mesec kirija da se plati.
Ostali deo popusta, napr ako je popust 10% => 1% ide vama(to je ovo što smo razjasnili) , 1% SCnetu, 2% se deli 4-ci instruktora koji su iznad vas u mreži =4% a ostalih 6% koji ona pominje su "navodno isto vaši" ali na računu SCneta i ne može se podići u kešu, taj deo ništa vam ne znači ako ne dovedete nekoga ko hoće da uplati kapare i ako sami ne uplatite kapare. Taj deo ide u binarku koja mora da se popuni kako bi ste dobili provizije. Morate vi da uložite u binarku 141000din i još neko isto tako 141000din (2x141000din, jedna na granu gore jedna nagranu dole u binarci), da bi ste dobili 14 000din i 36000 u vaučerima sa kojima ne možete da kupujete stan.
I oni će reći da može i kroz potrošnju da se dobije tih 141000din (1220€) ali izračunajte (6% od 600€ mesečno je 36€ - znači treba vam 34meseca x36€ kako bi ste popunili binarku a još toliko kako bi ste popunili drugi deo binarke(2x141000din) i onda možete dobiti proviziju od 14 000din i 36000 vaučer - što je daleko od kupovine stana i garsonjere.
Ne znam da li je Goca dobila stan zato što lepo priča bajke ili ih samo priča napamet bez stana.

Ako sam dobro cuo od Goce , ona nudi SIGURNU ZARADU od 100 000 evra za 6 meseci SVAKOM ko uplati i radi kako mu se kaze. Ovo je Americki san u Srbiji. VERUJEMO vise SCnet-u nego zdravom razumu. Sto veca laz, ljudi vise veruju i uplacuju. Najgore je sto drzavnim organima ovo NIJE DOVOLJNO DA REAGUJU na ovu prevaru.

Poslednja izmena:
Hvala za informaciju za Zeljku Jovcic i GEM prevarante. Znaci SCnet je samo promenio ime i celne ljude i nastavio isti posao. Zeljka Jovcic, koj je inace prvooptuzena i osudjena zbog milionske (u evrima) piramidalne prevare u GEM COLLECTION sada radi za SCnet ( vuce konce sa strane i ne moze vise da bude glavna, jer se suvise kompromitovala). Cak se i ne krije puno. Ima gomila video materijala na internetu.

SCnet se predstavlja kao udruženje potrošača a u APR uopšte nije registrovano kao udruženje a kamoli potrošača.
SCnet se poziva na zaradu od popusta koje daju druge firme koje su u "partnerstvu" sa njima, a u ugovoru koji potpisuju članovi uopšte se ne spominju firme partneri ni zarada od popusta .
U SCnetu obećavaju zarade trostruko veće od prosečne plate, govore o par hiljade evra zarade mesečno , mogućnost zarade stana i automobila ali prethodno da uplatite u ovaj sistem od 1200€ do par hiljade eura kako bi pokazali da ste ozbiljno shvatili posao i lakše "ga duplicirali" a pored svega i da uplatite i radite tu zaradu vam niko ne garantuje, čak 99% slučaj je da ćete na kraju biti optuženi da ste "negativci koji ne rade pa zato nemate zaradu"
SCnet krije svoje "legalno" poslovanje pod maskom popusta "od kojih možete da zaradite" a realnost je da od celokupnog popusta možete da podignete u kešu samo 1% (što se obično ne desi jer je suma smešna pa vas skuplje izađe sam odlazak u banku dok platite gorivo) a sa ostalim delom popusta manipuliše SCnet .
Matematički ako potrošite 1500din mesečno na hleb , popust od 1% je 15din.
O sumnjivoj prošlosti osnivača i lidera ovog sistema i o hapšenjima da i ne govorimo...
Sve je rečeno.

Ako nesto znas o sumljivoj proslosti Roberta Pausica, molim te napisi. Sve do sada sto je receno bilo je tacno. Mozda ce neko da procita ovo i da reaguje , ili da obavesti onoga ko moze da reaguje. Izgleda da gradjani moraju da rade posao trzisne inspeksije i policije. Sramota je da zena koje je osudjema na 1.5 godina zatvora a 5 uslovno 2012. godine (Zeljka Jovcic i njen muz) zbog piramidalne prevare se i dalje bavi istim poslom. Ona je jos na uslovnoj slobodi i niko ne reaguje. Ona je peta karijera u SCnet-u (u samom vrhu piramide).

Poslednja izmena:
Ako nesto znas o sumljivoj proslosti Roberta Pausica, molim te napisi. Sve do sada sto je receno bilo je tacno.
Znam o prošlosti ono što je rekao sam za sebe na mnogim seminarima, javnim prezentacijama što je zabeleženo na video materijalima i ono što su pričali o njemu i veličali ga njegovi "obožavatelji instruktori" i poznanik koji me upoznao sa celom ovom pričom. Inače nisam se bavila nikakvim mlm-om.
Rekao je da je po struci programer, diplomirao 89* u BG iako ne znam da li su tih godina postojali takvi smerovi na faksu. Da je devedeset i neke, radio u mesnoj industriji Šid kao programer :) da se 18 godina bavi mlm-om i ostavio je posao programera zbog mlm. Prodavao je Rainbow usisivače i navodno bio tu šef u toj firmi, sledi Amway, Nu skin, Sciennet (zvani Sajonet) i SCnet. Prvo kada je osnivao firmu u Srbiji hvalio se stečenim znanjem i praksom u SCiennetu (koji je zatvoren zbog utaje poreza a kako pišu i pojedine strane novine otkrilo se da je u pitanju piramidalna prevara) a sada kada je osnovao SCnet govori "mi nismo oni, mi nismo oni..".
SCiennet je pretežno poslovao u Mađarskoj i bilo je u planu da naši ljudi prošire posao u Srbiju ali u međuvremenu desila se afera , pa su oni odlučili da otvore svoju firmu pod izmenjenim nazivom u Srbiji SCnet koja je jako slična SCiennetu , navodno je samo malo izmenjen marketing plan, kao imaju više dubina i nešto oko procenta... Ovo je sve on javno govorio o sebi (sem onog dela o pisanju medija za piramidalnu prevaru :) )

Evo ja da vam ispricam moja iskustva kako su mene i moju zenu hteli da uvuku u SC net pa slusajte (ne lazem, ne izmisljam, govorim istinu):

Dobar drugar nas zove da prisustvujemo nekom seminaru u hotelu Moskva u Beogradu posto moja zena zavrsila ekonomiju ajde da cujemo. I kad smo dosli tamo, iskreno ocekivao sam da nas ponude bar kafom ili nekim sokom jer racunam prezentacija u hotelu Moskva, nema sale mislim se, kad ono nista li nema veze. I pustaju nam neke snimke, dok ove m**onje kasnili, sa seminara iz Jakova iz Kluba S. Fascinantno mi je bilo sto je na tom seminaru bilo mnogo baba i po neki chicha i sto su vecina njih mahali nekim zastavicama sa vestackim osmesima. A kad sam video helikopter kako slece e tu sam umro od smeha i pitao sam se: sta je bre ovo? I dodje neki saljivdzija da drzi prezentacije pricajuci sve ono sto srpska raja hoce da cuje a to je, nece biti penzionog fonda, jadni mi u normalnoj firmi gde nas sefovi zebavaju i gde ne mozemo da napredujemo, za zapocinjanje svog biznisa treba mnogo para a tek za otvaranje firme koja koristi fransizu... Jako jako sumnjivo. Nisu dozvoljavali da se postavljaju bilo kakva pitanja, a pri tom su pricali o binarnoj matrici vrlo konfuzno za koju tesko da bi bilo ko razumeo.
Pa kad nas pitao taj drugar za utiske, ja sam mu rekao da mi je najjaci utisak ostavio helikopter i babe sto masu zastavicama kao na Evroviziji i rekao sam mu da nema sanse ja time da se bavim jer nisam harizmatican da ubedjujem druge ljude u nesto jer ja sam inzinjer i kod mene nema lazi i nema prevare, a i moja zena nije htela.
Onda nas je pozvao na seminar u Hajat i platio nam ukupno 120 evra da prisustvujemo tamo posto je bila govorancija a posle toga dzabe vecera i bal, odnosno koktel parti i zurka kao neka. A tamo na seminaru svi aplaudiraju, sve super, stezu se pesnice, kao da su osvojili Svetsko prvenstvo u fudbalu, mase se zastavicama, pusta se Kolonija i pesma - Svijet voli pobednike.... Ma bajka ziva. A mene je samo interesovala psihologija uticaja mase, mene je iskljucivo to interesovalo i kako ljudi pokusavaju da navuku laike na tanak led jer oni nisu jurili ekonomiste nego najobicnije laike za ekonomiju kao sto sam ja.
Ali ja sam matematicar i matematika u ovom slucaju je prosta: SC net nista ne proizvodi, znaci ne doprinosi razvoju drustva ni na kakav pozitivan nacin. Znaci da bi tu zaradio moras da otmes nekom, t.j. novim ovcama i naivcinama, veoma prosta stvar. A te kapare avansi i zebancije, samo mali procenat mozes da trosis na firme partnere sa navodnim popustom a ostali veci deo ide vlastodrscima a to oni zovu kompjuterska binarna matrica... Samo ko malo bolje razmisli videce o cemu se radi...
Inace taj moj drugar je prso za tih 144.000 dinara naravno i nikoga nije uspeo da nabedi i krivio je posle mene kada je od mene uzimao brojeve telefona kako sam ja vec unapred ljudima pricao o cemu se radi a trebalo je da ih pustim da sami odu na seminar pa da pokusaju tamo da im ispiraju mozgove sa babama i zastavicama i helikopterom SC neta...

- - - - - - - - - -

https://www.youtube.com/watch?v=D3FHSx6bP0M
I evo ga helikopter SC neta na 2:19
Znaci HAHA, ovo je stvarno smesno, pogledajte kako ovaj drugi izlazi i steze pesnicu kao da je dao gol Nojeru u finalu WC, a ovaj treci kako preskace zbunje... Cudo mu nije ispala perika...
Ostatak klipa da ne govorim, pa ovo je bolja zurka nego na Elektrijadi, i to svi veseli, svi rucice gore i to bolje nego kod Cece na UScu....
A samo 512 pregleda, steta...

- - - - - - - - - -

https://www.youtube.com/watch?v=qoK3VYAVCxI
A vidite vi ovo, djuskaju babe, pici Kolonija, masu se zastave, pa ovi su vece patriote od onih Krajisnika...
Aplauzi samo pljuste, a tek sto narod igra na ovom podijumu, a tek dodela vaucera od 36500 din (a dali 144.000 din)

SCnet je komercijalna sekta. Dokaz za to je kako svih navodnih 260 000 registrovanih clanova SCnet-a ( a retko ko je u Srbiji i cuo za njih) bez pogovora slusaju naredjenje svog poglavara Roberta Pausica. On im je zabranio da bilo sta pisu po forumima jer su im svi komentari tragikomicni i antireklama. Samo delite ove video materijale i upozoravajte svoje prijatelje na facebook i twiter na ove prevarante. Oni manipulisu ljudima koji nisu upoznati sa ovakvim prevarama.

AntiMLM ovim snimkom sve je detaljno rečeno.
Kakav ovo može biti "posao" ? Ulaganje u bespovratno, bez zdravstvenog i penzijskog osiguranja, bez garancije sigurne zarade , provizija može biti a i ne mora (a u većini slučajeva je nema) , jedno pričaju i obećavaju ljudima a u ugovoru im podmeću da potpišu nešto sasvim drugo, govore da su udruženje potrošača , da se zarađuje od popusta , da imaju firme partnere a u ugovoru se ne spominju ni popusti, ni firme partneri , ni potrošači .. Kakva je to firma? O kakvom poslu to oni govore? To nije posao!!!!!!

Poglavar sebe diže u nebesa a za druge članove što nemaju zaradu peva samo istu pesmu - "mora se raditi, mora se raditi kako bi imali para" , i nikada nije dovoljno,.. Niko dobro ne radi od tih navodnih 260 000 registrovanih sem njega, zato i nemaju love i mercedes. Al jbg .. mora se raditi tj. uvoditi nove članove da uplate kako bi opstao genijalan biznis "na kub" koji zna samo on raditi..

Back