SCnet ?

Izvinjavam se sto je ovoliko opsirno, ali moram jer pisem o LAZIMA SCneta a NJIH JE PUNO.Nije im svejedno. Drma im se kavez. Na novim seansama su se malo smirili.. Nema vise gluposti o 100 000 evra za 6 meseci. Napokon su poceli da pricaju i o potrosnji ali opet bajke. Evo nekih bisera i lazi SCnet-a, kako uce stare clanove da manipulisu novim i neinformisanim clanovima. Za sve ovo postoji video materijal.
Kazu citiram1)Nemoguce je da se nekom ne svidaja ideja da moze iz SVOJE svakodnevne kupovine da NAPRAVI BIZNIS i promeni sebi zivot (u Sciennet-u im je parola bila OBOGATITE SE OD SVOJE POTROSNJE, pa su shvatili da je suvise debilna i sada su je ublazili u ZARADITE od svoje potrosnje).
2)Na prethodnom videu se vidi da osnivac SCnet-a (poglavar) , Robert Pausic insistira na kaparama i biznis modelu. Govori o ukidanju besplatno registrovanih (nostalgila za zabranjenim Sciennet-om i GEM COLECTION).
3)NJIHOVE PARE, KAPARE novih clanova, (kaze MORATE da im stavite do znanja) NIKOME NE TREBAJU. NJIHOVE PARE TREBAJU NJIMA. da bi pokrenuli POTPUNO NAJSIGURNIJI I NAJISPLATIVIJI POSAO KOJI POSTOJI. Smesno. NAJISPLATIVIJE NA SVETU BEZ RIZIKA, A UPLACUJEMO 141 000. Da bi uzeli pare moraju puno da lazu. Sto veca laz , ljudi vise veruju. Kapare se u stvarnosti uplacuju SCnet-u PA SE DELE U BESKONACNU BINARKU (zbog cega jesu piramida)a ne navodnim firmama partnerima, koje su takodje jos jedna velika laz. Kaze dalje i ostane ziv-ne trebaju Vase pare ni Vasem INSTRUKTORU(koji inace od 141 000 kapare dobija 57 000, iako mu NE TREBAJU) a ne trebaju ni SCnet-u ( u ciju BESKONACNU binarku ide ostalih 84 000 i to ljudima iznad novog ulagaca, da im verujemo na rec i uplatimo).
4)TO SU I DALJE VASE PARE. Oni nas ubedjuju da su pare koje su rasporedjene ljudima iznad , u binarku i dalje nase. Oni nam u zamenu nude neke pozicije u piramidi i popuste od 2-3 posto navodnih buducih kupovina. I za te kupovine opet pare unapred.-VAUCERI-PARE UNAPRED SCnet-u. Sve na rec. Da svu nasu potrosnju i nasih prijatelja i rodjaka preusmerimo na SCnet i svi PARE UNAPRED. Niko te ne upozori na to kada uplacujes kaparu vec pricaju bajke o bogacenju kroz kupovinu.
5) Da li cekati ili odmah uplatiti biznis model. Insistira da se odmah uplti. Dalje kaze da on ima vise ODUSTALIH bizniz modela nego sto mi mozemo da zamislimo besplatno registrovanih clanova. MANIPULISU NOVIM LJUDIMA DA STO PRE UPLATE DOK NEMAJU DOVOLJNO INFORMACIJA. Oprezan ce da razmisli i da se informise. Zato ima toliko odustalih.
6)Najveci biser. Ljude koji NEMAJU PARE(a od takvih najvise i najlakse uzimaju) ubedjuju da PODIGNU KREDIT (141 000 DINARA za pocetak), ZALAGAONICA, DA SE SNADJU KOD PRIJATELJA, RODJAKA jer je SCnet najisplativiji biznis na svetu potpuno bez rizika, da pridodam da su pola sata pre toga govorili i DA JE BESPLATNO ... Agresivno ubedjuju da se ULETI U KREDIT ZA KAPAU OD 6 POSTO BUDUCE POTROSNJE(i tih 6 je laz, jer u najvecim firmama dobijamo 1-3 posto povrata novca , normalno sa PLACANJEM UNAPRED(VAUCERIMA).
DIZEMO KREDIT ZA KAPARU, za 1 DO 6 POSTO BUDUCE KUPOVINE. GENIJALNO. A 94-99 posto cemo lako da platimo. Prvo da otplatimo kredit za navodnih 6 posto kapare.
7) Laz je i da je ulozenih 141 000 dinara kapara. To je INVESTICIJA U PIRAMIDU (beskonacnu binarku). Ni ni jednij konkretnoj firmi se nismo obavezali. Npr. lagali su da je EPS firma partner. Sve ostale navodne firme partneri daju te popuste bilo kom gradjaninu, i bez SCnet kapara, za gotovinsko placanje unapred (kao SCnet vauceri).
8)Kada ljudi ne znaju kako da povrate ulozen novac, jer se kapara ne vraca, oni bez stida kazu NIJE SVAKO SPOSOBAN I DOSTOJAN ZA BIZNIS MODEL.. Posle slede uvrede da si nesposoban, neradnik, negativac...a od ulozenih para ni traga, vec su ih lepo izmedju sebe podelili. Najveci bezobrazluk je kad na forumima procitam KO VAS JE ZVAO U SCnet. PA NA SVIM SEANSAMA SAMO GOVORE O TELEFONIRANJU, LISTI POZNANIKA I DUPLICIRANJU.
9)Evo jos jedna ocigledna laz. Na sajtu SCnet-a se vidi da od 2011 do danas se dnevno uclanjuje, u proseku po 150 ljudi. Ako je 2011 SCnet brojao samo par hljada clanova, a 2014 godine navodnih 265 000 onda je nemoguce da se i dalje dnevno uclanjuje SAMO oko 150 kao pre 3 godine.
10)Kazu da nisu nicija kopija. Nisu kopija neko KOPIJA KOPIJE. lYONES-SCiennett-scnet i ko zna koga je lyones kopirao.
Njihovim lazima nema kraja. Nije lako ni pratiti njihove seminare jer su patoloski lazovi. Samo su njihove lazi BESKONACNE i njihova BINARKA(ko je bio u sekti SCnet , razume ovaj jezik). Drago mi je sto sam upoznao ljude iz SCnet-a. To treba proucavati, na sta su sve ljudi spremni. To je dno, moralno dno Srbije. U mutna vremena takvi ljudi izbijaju na povrsinu. Na forumima su se toliko izbrukali da im je Poglavar, zbog debilnih komentara naredio da se ne oglasavaju. Nema ih duze vreme ni na jednom forumu. Idu u ilegalu gde im je i mesto.
Evo jedan stariji snimak, ako ovo vidi neki ozbiljan policajac, neka proveri koliko ovo elitno (Sciennet,GEM Collection i sada SCnet) drustvance ima godina robije i koliki dosije u policiji. Sve o njima ima i na internetu, a u policiji puno vise.

Poslednja izmena:
Imam dobrog drugara sto mu je sekta zvana SCnet isprala mozak. Nema nigde dinara, zivi sa roditeljima i non stop jurca po tim SCnet seansama. Pao je u depresiju jer krivi sebe za neuspeh. Oni mu nabijaju osecaj krivice, jer ne moze genijalni sistem da ne valja i ubedjuju ga da ne odustaje. Clan je od 2011 godine a sada je 2014. Govorio je kako ce da zaradi penziju za 3 godine, nije dao ispit te 4 godine, a pre nego sto je usao u SCnet bio je odlican student i imao je prosek preko 9. I dalje veruje u SCnet. Oni na seansama govore kako su napustili poslove sa 100 000 dinara platom da bi radili u SCnet-u. Oni truju omladinu.
Da iz nevedenog se baš vidi da pomažiu studentima :) ali da potroše i zadnji dinar na njih.
Gospodin poglavar je možda zabranio članovima da se brukaju sa debilnim izjavama i komentarima , ali je on sa time nastavio..
Citiram Paušića: "Ili kao što ja imam dugoročan cilj , da SCnet prevaziđe fantastičnu stvar koju je Mihajlo Pupin uradio , to je da je istipendirao 20 000 đaka. Ja računam samo da je svakome dao po 1000 $ , to je 20 miliona dolara za stipendije, ali verovatno je i više od toga . Ali ja onda kažem , ne sad zato što ja mislim da sam ja veći od Mihajla Pupina nego zato što mislim da je SCnet kao ideja mnogo veća nego što su bili njegovi genijalni izumi. Znači patentima je napravio veoma veliku zaostavštinu i dao sve u dobrotvorne svrhe.." Citat skinut sa videa: od 30 - 30:39min

Zna se ko je bio Mihajlo Pupin, naučnik, pronalazač, profesor , dobitnik brojnih titula i počasti.. I sada neka šuša koja je prodavala usisivače od vrata do vrata nađe sebi da se uporedi sa Pupinom i javno to govori .. Neki likovi što su radili u piramidalnoj organizaciji SCiennet i hapšeni su u Gemu zato što su širili laži i prevare ,sada da tvrde da šire genijalnije ideje širom sveta nego što je imao Pupin .. Koliki pacijent moraš da budeš???

Poredio se Robert i sa Nikolom Teslom. Skromnost mu nije jaca strana. Kaze da je i Nikola Tesla u svoje vreme bio neshvacen i osporavan. Za SCnet sistem tvrdi da je jedinstven, da nije kopija. Isti taj Robert koji je navodno osmislio SCnet sistem sada skromno poredi svoj izum sa Pupinovim i Teslinim pronalascima. Malo mu je bilo , da na svom sajtu SCnet-a za svoj izum kaze GENIJALNO. Ima gde pise i GENIJALNO NA KVADRAT. Neostvareni ljudi, koji imaju velike snove, izvan svojih realnih mogucnosti, kada ih ne ostvare u stvarnom zivotu imaju potrebu da patoloski lazu i izmisljaju. Tasla i Pupin svi znamo ko su, a za Roberta Pausica Srbija ce da cuje samo u vestima, kada ga budu hapsili. To ce biti vrhunac njegove slave, kao sto je vec vidjeno kod njegovih kolega Zeljke i Nemanje Jovcica, Zolta... Za njih je neko i cuo, a za Roberta i SCnet niko. 99.99 posto ljudi koje poznajem nije nikad culo za SCnet. Daj boze da imaju 100 aktivnih clanova a ne 265 000.
Njima je USPEH ako u jednom Beogradu, Novom sadu... DOVUKU sa ulice 70-80 ljudi na REGIONALNI seminar, a u manjim gradovima po 10-15. Imate slike na face profilu Roberta. Sve prazne sale, i sobice koje primaju po 20 ljudi. A on ponosno komentarise, standardno UNOSIMO STOLICE, zbog guzve. Cirkus...Gde su tih, sada vec 266 000 clanova.

Poslednja izmena:
Evo zene, koja je do juce pricala da ce svako ko uplati 141 000 dinara i slusa svog instruktora, da zaradi za 6 meseci 100 000 evra. Ne ponvlja vise te gluposti. Da li neko zna sta je kros lain. Stalno pominje to.
SEKTA I PIRAMIDA NA KVADRAT. To su SCnet TRENINZI. Jedan vikend prica bajke o zaradi od 100 000 evra a drugi ronza i kmeci kako su joj deca gladovala i kako je konobarisala da ih prehrani. Najzad malo istine. 18 GODINA MLM ISKUSTVA (I KAFANSKOG ISKUSTVA NA IBARSKOJ MAGISTRALI PARALELNO).

Poslednja izmena:
Hahahaha, sta reci za ovaj video.. GODISNJI SEMINAR...Dobro vece PORODICO SCnet...Pravi seminari se PLACAJU i na njima se UCI nesto novo.Ovde se samo placa. Sta se ovde uci, konkretno na ovom snimku...Pitao sam jednog poznanika (sektasa) iz SCnet-a, sta konkretno uci na tim silnim seminarima, dva puta nedeljno po sat ipo i svakodnevnim treninzima po sat vremena. Kaze, UCE NAS DA POSTANEMO PAMETNIJI I BOLJI LJUDI...Tako zvuci svaki njihov odgovor, na bilo koje konkretno pitanje. Evo na videu su ti vodeci DOBRI I PAMETNI LJUDI...

Prilozi

• Pozarevac-opet unosimo stolice.jpg
    Pozarevac-opet unosimo stolice.jpg
    30 KB · Pregleda: 7
  • Beograd-Hotel Moskva.jpg
    Beograd-Hotel Moskva.jpg
    37,8 KB · Pregleda: 7
  • Valjevo.jpg
    Valjevo.jpg
    19,8 KB · Pregleda: 7
Poslednja izmena:
Kroslajn ili originalno crossline je MLM termin, skovan još pre 40 godina od strane Amway motivacionih trenera i instruktora.
Kad se kaže "no crossline" ili "bez kroslajna" misli se na:
- zabranu komunikacije između grana jedne MLM piramide
- zabranu komunikacije između viših i nižih nivoa jedne grane
Pošto ne mogu prisilno da nametnu ovu vrstu zabrane, najčešće se potencira da je loše po biznis i uspeh ako različite grane međusobno komuniciraju i raspravljaju o "poslu".
Isto tako se potencira da je loše razgovarati o "poslu" sa nižim i višim saradnicima. Ljude treba obučiti da "rade posao" kako "treba" i ništa više. Može se razgovarati o raznim drugim (samo pozitivnim temama) ali o poslu ni pod razno (loše utiče na uspeh).

Poenta je da su sve to budalaštine. No kroslajn ima samo jedan cilj potpunu kontrolu informacija, jer kad ubede ljude da ne komuniciraju međusobno, niko od njih neće uspeti da kroz komunikaciju sa drugima sazna koliko su stvarno uspešni u tom "poslu" niti mogu da kroz diskusiju iznesu svoje mišljenje o poslu. Ovako ih ubede da treba da misle samo pozitivne stvari, da nikad ne diskutuju o "biznisu", primanjima gazde, lupetanjima instruktora itd.

Evo nekih isecaka iz novina i komentara sa foruma 2010. Neke od tih osoba su i danas u SCnet-u.

Među potpisnicima recenzije knjiga koje su ljudi dobijali za 2.290 evra, su, između ostalih, i profesor Ratko Božović s pečatom Fakulteta političkih nauka u Beogradu i profesor Jelena Vlajković s pečatom Filozofskog fakulteta u Beogradu.

GEM COLLECTION - pismo MUP-u Republike Srbije

Poštovani,

Obraćam Vam se posle najskorije vesti o hapšenju grupe GEM COLLECTION i prosleđujem Vam poruku koju sam poslao dana 18.04.2010 na nekoliko adresa novinskih redakcija, kao i MUP-u Srbije.

Sramota je što tada kada je trebalo niko od nadležnih nije reagovao na ovu vest u pokušaju da se spreči dalja prevara ljudi, nego su to učinili dve godine kasnije, a pitanje je koliko je pomenuta grupa uspela da sakupi novaca. Obavestite ministra Dačića o ovoj situaciji, spominje se cifra od 27 miliona eura, ubeđen sam da bi ova cifra mogla biti drastično manja da je policija reagovala na vreme. Gospodo inspektori, sudije i advokati branioci - treba da Vas je sramota!!! Moji roditelji nisu pali na ovu prevaru, zahvaljujući saznanjima koje sam sakupio preko interneta o grupi GEM Collection. Ukoliko sam ja kao fizičko lice mogao da sakupim ove informacije ubeđen sam da ste Vi kao državna organizacija mogli više.

Ne zaboravite da su u grupi radila i sledeća lica koja nisu na spisku uhapšenih: Željka Jovčić i njen suprug Nemanja Jovčić, Miroslav Laketić i Žarko Čubrilo svi iz Novog Sada, zatim Denis Stojaković iz Prnjavora, Tatjana Karabuha iz Prijedora, Dragan Kljajić iz Sarajeva i Ilija Vukadin iz Srćevića.

Ti ljudi su držali predavanja i seminare po Inđiji, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i ostalim mestima, dovodeći prevarene u zabludu. Svako delo koje dovodi u zabludu drugo lice radi sticanja lične koristi jeste krivično delo. To sam napominjao i u MUP Sremska Mitrovica gde su me zvali na informativni razgovor.

ZAPAMTITE GOSPODO SLEDEĆI TEKST, NEMOJTE PONOVO DA NE REAGUJETE!!! OVA GRUPA JE OPTUŽENA ALI NIKADA NIJE ODLSUŽILA KAZNU JER KAKO STOJI U SAOPŠTENJU "kažnjeni su kaznom zatvora s tim što se takođe izrečena kazna neće sprovesti ukoliko optuženi u roku od tri godine ne učine novo krivično delo. Optuženima je izrečena kazna oduzimanja knjiga „Uspešan put” a bračnom paru Jovčić i 12.570 evra".

Samo 12.570 evra a evo ih opet "rade" po terenu i nema nikoga da ih zaustavi.

Iz ranijih tekstova:

Prvooptužena Željka Jovčić je u završnoj reči izjavila da je trebalo da državni organi upozore članove društva „Gem kolekšn” da je reč o nelegalnom poslu. Ona je izjavila da i danas smatra da se radi o legalnoj delatnosti i seminarima gde se moglo nešto korisno naučiti. Jedan od branilaca je kazao da se ovakvi seminari održavaju u svim okolnim zemljama, kao i u Crnoj Gori. Jovčićeva se pravdala da nije pravnik i da nije mogla da zna da je reč o nelegalnoj deletnosti. Po ovoj optuženoj „Gem kolekšn” je jedan „multi levl marketing” u kakvom je ona već radila i pokazala uspešnost u poslu. M. V.

Ako je ova grupa već jednom bila optužena i ako prvooptužena Željka Jovčić smatra da je trebalo da državni organi upozore članove društva „Gem kolekšn” da je reč o nelegalnom poslu ZAŠTO SE ONI OPET BAVE NELEGALNIM POSLOM I DOKLE OVA DRŽAVA I MUP IMA NAMERU DA IH PODRŽAVA U SVEMU TIME ŠTO IH NE OPTUŽUJE NA VEĆE ZATVORSKE I NOVČANE KAZNE!!

Mail od 18.04.2010

Poštovani, molim Vas za hitnu pomoć i reakciju.

Ovih dana u Inđiji operiše GEM grupa koja je već ranije zatvarana zbog prevara. Za ovim ljudima je nekoliko puta do sada bila podizana krivična prijava, to se može videti iz novinskih članaka iz 2003 godine pa nadalje. Prema krivičnoj prijavi, oni su od početka 2002 godine, pa do hapšenja 2003 godine, na području Novog Sada i Srbije organizovali mrežu posrednika za neovlašćeno posredovanje u prodaji proizvoda, inostrane firme “FIT FOR SUCCES AC ADMZ” pod nazivom “Kurs – uspešan put”, sadržan u četiri knjige. Prodaju su, kako se dalje navodi u prijavi, organizovali tako što su pravili promocije za više od 20.000 ljudi na različitim mestima – preduzeću “Ekola” u Novom Sadu, hotelu “Termal” u Vrdniku, Tesliću, Bijeljini i drugim mestima. Na tim sastancima su promovisali piramidalni sistem prodaje, posredovanjem preko distributera, uz obećanje visokih procenata provizije prvom u lancu, za svaku prodaju. Trgovina se odvijala tako što bi kupcu izdavali fakturu – račun firme “FFSA”, na osnovu kojeg je zainteresovani, odnosno kupac uplaćivao 2.290 evra, sa nalogom da se taj novac prenese na “FIRST MARCHENT BANK” Nikozija - Severni Kipar, u korist firme “FFSA”.

Ja Vam se obraćam sa informacijom da će sutra, 19.04.2010 u 17:00 u restoranu MILANO u Inđiji biti održan jedan takav sastanak. Takođe, planirano je još mnogo sastanaka u toku nedelje i za viken u restoranu BOŽIĆ u Beškoj.

Interesuje me da li policija može da stane na put ovim prevarantima. Lično smatram, da kao društvo koje želi normalan i pošten život moramo reagovati i na najmanju prevaru i sprečavati ovakve ljude da dalje slobodno šetaju i varaju ostale članove zajednice u kojoj živimo.

Prema pisanjma Novosadskog "Dnevnik"-a od 24. Septembra 2003 godine GRUPI DRUŠTVA „GEM KOLEKŠN” NOVOSADSKI OPŠTINSKI SUD IZREKAO JE PRESUDU zbog nedozvoljene trgovine u organizovanom obliku. Odeljak iz vesti:

U novosadskom Opštinskom sudu juče su izrečene presude članovima društva „Gem kolekšn” zbog nedozvoljene trgovine u organizovanom obliku.

Novosađani Željka Jovčić (42) i njen suprug Nemanja ( 53) osuđeni su na godinu i po, uslovno na pet godina, a Miroslav Laketić (37) i Žarko Čubrilo (53) oboje iz Novog Sada, Denis Stojaković (32) iz Prnjavora, Tatjana Karabuha (38) iz Prijedora, Dragan Kljajić (40) iz Sarajeva i Ilija Vukadin (39) iz Srćevića kažnjeni su po godinu dana, s tim što se takođe izrečena kazna neće sprovesti ukoliko optuženi u roku od tri godine ne učine novo krivično delo. Optuženima je izrečena kazna oduzimanja knjiga „Uspešan put” a bračnom paru Jovčić i 12.570 evra. Prema navodima optužnice, optuženi su krivi što su se prošle godine i ove do 15. februara neovlašćeno bavili posredovanjem u trgovini takozvanog proizvoda „Fit for sukses akademi” s Gibraltara, sadržanog u četiri knjige pod nazivom „Uspešan put”. Oni su, navodno, pronalazili i animirali kupce od 23. oktobra prošle do 15. februara ove godine u hotelu „Termal” u Vrdniku na 32 promocije i 16 trgovačka treninga koje je organizovao „BK biznis konsalting” DOO Beograd čiji je osnivač Borislav Krsmanović iz Draginaca, a kojima je prisustvovalo više hiljada ljudi, promovisali piramidalni sistem prodaje, posredovanje preko distributera, uz obećanje visokih procenata zarade za svakog pojedinačno. Kupci proizvoda dobijali su račune firme „FFSA” na osnovu kojeg su uplaćivali devizno u pojedinačnim iznosima od 2.990 evra sa nalogom prenosa sredstava na banku na Kipru u korist firme računa firme „FFSA”. Kupci proizvoda knjige „Uspešan put” sticali su pravo članstva u društvu „Gem kolekšn”. Okrivljeni su nalazili članove od kojih su neki dobijali zvanje asistenta.

Prvooptužena Željka Jovčić je u završnoj reči izjavila da je trebalo da državni organi upozore članove društva „Gem kolekšn” da je reč o nelegalnom poslu. Ona je izjavila da i danas smatra da se radi o legalnoj delatnosti i seminarima gde se moglo nešto korisno naučiti. Jedan od branilaca je kazao da se ovakvi seminari održavaju u svim okolnim zemljama, kao i u Crnoj Gori. Jovčićeva se pravdala da nije pravnik i da nije mogla da zna da je reč o nelegalnoj deletnosti. Po ovoj optuženoj „Gem kolekšn” je jedan „multi levl marketing” u kakvom je ona već radila i pokazala uspešnost u poslu. M. V.

Ako je ova grupa već jednom odslužila zatvorsku kaznu i ako prvooptužena Željka Jovčić smatra da je trebalo da državni organi upozore članove društva „Gem kolekšn” da je reč o nelegalnom poslu ZAŠTO SE ONI OPET BAVE NELEGALNIM POSLOM.

U nastavku Vam šaljem linkove ka veb stranicama koje opisuju način ove prevare i ispovesti prevarenih ljudi.

http://www.novosti.r...atum=2003-02-16

http://www.elitemadzone.org/t92040-0

http://forum.b92.net...php?t34514.html

http://forum.krstari...ad.php?t=105031

http://www.*********/...hread.php?t=289

Molim Vas za hitnu pomoć i reakciju.

PET GODINA JE PROSLO , REAKCIJE NEMA , ZELJKA I MUZ SU SAMO PRESLI U SCnet. Nisam policajac da istrazujem za ostale. Zeljka i muz su u samom vrhu SCnet-a.

U kakvoj mi drzavi zivimo, to je strasno. Danas sam slucajno naleteo na stari clanal u novinama: Jezdimir Vasiljevic, poznatiji kao gazda Jezda, organizator najvece bankarske piramidalne prevare u Srbiji je OSLOBODJEN OPTUZNICE ZBOG APSOLUTNE ZASTARELOSTI. Drzava je dala lepu poruku da se kriminal i prevara isplati. Nije cudo sto policija ne reaguje. On cak ima pravo da trazi nadoknadu stete za 4.5 godina u pritvoru. To je od 150 000 evra pa navise.

Poslednja izmena:
Zabrana piramidalne trgovine

Član 52

Zabranjeno je organizovanje, obavljanje, reklamiranje i podsticanje piramidalne trgovine.

Piramidalna trgovina, u smislu ovog zakona, predstavlja trgovinu kojom se kupcima omogućava kupovina robe ili usluge isključivo od lica uključenih u lanac ili mrežu preprodaje robe ili usluga (članovi mreže), i to kada prodavac uslovljava kupovinu:

1) obavezom plaćanja članarine ili druge naknade organizatoru mreže ili drugom članu mreže;

2) obavezom kupovine iste ili druge robe u količini ili vrednosti za koje prodavac zna ili mora znati da su nerazumno visoke;

3) obavezom nalaženja drugih lica koja će se baviti preprodajom robe iz ponude prodavca, ako je pravo na nagradu za nalaženje tih lica uslovljeno prethodnim plaćanjem ili davanjem posebne naknade prodavcu;

4) odricanjem od prava na povraćaj kupljene robe/usluga pod razumnim uslovima, iako je kupcu moguće da ih vrati u stanju u kojim ih je primio.

Uslovljavanje iz stava 2. tačka 4) ovog člana postojaće i kada prodavac propusti da obavesti kupca o njegovom pravu na povraćaj robe najkasnije prilikom zaključenja ugovora o prodaji.

http://paragraf.rs/propisi/zakon_o_trgovini.html

Sada pljušte pozivi za seminar i navodno ujedno će glavonja proslaviti rođendan. Neka hvala. I neka im se objasni i nacrta da nema smisla da se reklamiraju preko tuđe grbače , za Harisa Džinovića (koji je ranije pevao na žurci) i Zvonka Bogdana (koji će nastupiti na predstojećoj žurci) to je samo jedna obična tezga u nizu , koja je plaćena (iz džepa članova, tj kapara) , daleko od toga da reklamiraju SCnet kao što su ovi umislili u svojoj glavi i sutradan oni neće ni znati za koga su pevali. Tako da te slike sa njima mogu sebi da kače samo u wc-u .

Poslednja izmena:

Back