SCnet ?

123456789

Ističe se
Poruka
2.172
Pre neki dan jako dobar prijatelj koga nisam video neko vreme, dolazi kod mene i trazi mi da ulozim pare u biznis koje ionako mogu da potrosim bilo gde. Zna da je meni ta cifra smesna a pare cu ionako moci odmah da potrosim, gde i inace trosim, ali da mu pomognem eto da postane i on nesto u zivotu, da to uradim preko njega, naravno bilo bi super ako mogu jos ljudi da nadjem, onda cu i ja da imam koristi.
Vec tu sam video da se radi o nekoj debeloj priamidalnoj budalastini iako jos nije krenuo nista da prica(ja pozovem nekog, neko pozove nekog...tralala, to me je vec asociralo), takvi sa tim benignim prevarama nisu uspeli da me slazu svojim pricama ni kad sam 10 godina imao, zbog velike mase profesionalih lazova oko sebe i globalno uopste, mozak mi radi kao mikro filter za vazduh, minimalne su sanse da neka budalastine do mene dopre.

Trazio sam da mi detaljno isprica o cemu je rec. Krene prica sa nekim neublozama, ja naravno coveka nista ne razumem, on sebe jos manje moze da razume, navodno to je svakodnevna potrosnja u poznatim firmama, ta njegova firma ScNET ima potpisan ugovor sa MAXI marketima, Lili drogerijama, NISom, EPSom.. pa svuda popusti za njih, ali popust ne dobijes nego neke poene, pa neke pozicije, pa neki lanci potrosaca, pa to je buducnost i tako prazne price u krug. Na kraju sam trazio da mi pokaze o cemu se radi skorz tacno i neki podatak vise o toj firmi. Covek krenuo da mi pusta na youtube neki motivacioni bullshit i seminara na kojima je bio, gde tapsu i plesu kao izdrogirana sekta. Neko paljenje mase sa dolaskom helikopterom i sa automobilima, neki predavaci, ucitelji i mentori. Samo sam slusao zgranut, nisam hteo da reagujem. Neki glavni paljevinatori im prica o ovom poslu kao poslu buducnosti, izvoru ogromne zarade, neke "dubokoumne" filozofije zivota i motivacije, vrcenje prazne slama u krugu, o svemu pricaju a najmanje o celom tom sistemu, ili neke idiotske recenice tipa... "ovo mozda sad ne shvatate, ali i neme veze sto ne razumete..."

Moja ptanja su
-Ako su ovakvi diletanti uspeli da potpisu zaista ugovor sa ovako velikim kompanijama, kako su mogle te kompanije da dozvole sebi takvo kaljanje ugleda za dobijanje nekog sitnog broja potrosca ?
-Kako je moguce da se odmah nakon delovanja ovakvih udruzenja koji skupe ovoliki broj ljudi, pored ovoliko vidnog neregularnih stvari, ne dodje do pokretanja javne istrage nadleznih organa ?

Poslednja izmena:
Odes u neku ozbiljnu firmu, i ponudis ugovor da ispred njihove zgrade skupljas lisce, a da oni tebi nista ne plate.
Oni ce to rado potpisati.

A ti ces onda na velika zvona naglas pricati da imas "ugovor" sa velikom firmom, da ste vi "partneri".

Cankov Otac ? Debeli, matori, sedi tip, zovu ga doktor ?
Komedija.. bez teksta sam. Samo mi nije jasno, kako su ovakve firme dozvolile poptisivanje bilo kakvog ugovora sa njima.
Nikola Čanak rođeni brat političara.
Reč je o firmi u kojoj rade kao jedni od glavnih lidera N i Ž Jovčić ljudi koji su već bili hapšeni i optuživani zato što su radili iste mahinacije u Gem collection.
A svi oni zajedno sa Čankom su kasnije radili u TQL

Postoji o tome i tema na ovom forumu :

Moja ptanja su
-Ako su ovakvi diletanti uspeli da potpisu zaista ugovor sa ovako velikim kompanijama, kako su mogle te kompanije da dozvole sebi takvo kaljanje ugleda za dobijanje nekog sitnog broja potrosca ?
-Kako je moguce da se odmah nakon delovanja ovakvih udruzenja koji skupe ovoliki broj ljudi, pored ovoliko vidnog neregularnih stvari, ne dodje do pokretanja javne istrage nadleznih organa ?

Predstavljaju se da imaju ugovore sa najvećim firmama, i da su javno objavljeni ti ugovori na njihovom sajtu, a zapravo su to neki "dokumenti" koje su sami napisali i nema nikakvog pečata ni potpisa od strane tih velikih firmi na koje se pozivaju. Ljudi od njih kupuju poklon vaučere koje mogu naručivati i druge firme, ne samo oni . Ili kupuju Nis karticu koju može svaki individualac ili svako preduzeće da sebi obezbedi -možete videti na sajtu Nis-a (ali oni se predstavljaju kako je Nis samo njima obezbedio popust zato što mu "dovode potrošače"). Govore da im je EPS dao popust, a to neko od njih ručno hendluje račun u kancelariji. Zato što račun za struju se plaća iz njihove kancelarije (tu prosleđujete pare pa onda oni dalje)a ne na pošti ili u banci. I sve ti vaučeri za supermarkete se kupuju i uzimaju iz njihove kancelarije, a ne u samoj firmi ili supermerketu koji "daju popust SC". Znači unapred kupe vaučere pa ih prodaju registrovanim ljudima u sistemu. A popust je zanemarljiv naspram toga kolika su ulaganja u ovaj sistem . Iako oni govore da ništa ne ulažete da je to za Vaše buduće poslovanje, da su to i dalje VAŠE pare, koje uplatite na njihov račun :) .. Probajte da izvučete te pare nazad ako se predomislite i ne želite da budete više biznismen u ovom sistemu .. Teško da će moći :think:

Poslednja izmena:
Biće ponovo "otimali pare uz muziku" :lol:
"Osumnjičeni su ... simulovanjem poslovnih odnosa sa privrednim društvima .... na osnovu.....za navodno pružene usluge prezentacija i angažovanja prilikom održavanja seminara, novac koji je uplaćen od velikog broja građana članova ....... prisvajali za sebe i koristili ga za sticanje pokretne i nepokretne imovine."
Da se scenario ne ponovi :bye:

EVo sad su mi u kući, da li da izbacujem naglavačke???
Prenesi utiske :)
Biće svašta..priče i kako imaju dugogodišnje iskustvo iz preteče firme već viđeno - Sajonet (firme u Mađarskoj koja je radila po istom sistemu ali nije plaćala porez i zavrnula množstvo ljudi za pare, zato što je slučaj kako kažu ovi što su bili učlanjeni zamrznut, vlasnici se kriju i slučaj je još na sudu), ali rećiće da to nisu oni, oni su unapredili sistem :) ;) i kao plaćaju porez :D ali zato rade druge mahinacije.
Rećiće da im Telekom daje popust zato što mu dovode potrošače , a zapravo imaju običan biznet paket koji ima svaka služba, firma, preduzeće i koji naravno da je nešto povoljniji.
Nabrojaće ko im sve daje popuste.. EPS, Nis, Maxi, Lilly, Opel .. svi živi :) a preskoče da kažu da se sve plaća i kupuje iz njihove kancelarije (vaučeri, .a ne kod ovih nabrojanih firmi).. tj. Preprodaju vaučere. Jedino kod tih sitnih firmi, salona "važi" njihova kartica, koja je ništa drugo do obična katronska kartica koja se pokazuje, ali ti sitni vlasnici su često i sami učlanjeni, znači nisu samo firme partneri nego i članovi sistema. A znam i mnoge koji su izašli iz sistema i "davanja popusta" zato što vide da nemaju ništa od toga i da je to samo maska. Ova firma vam kao "daje popust" a zapravo vam izdeljuje na kašičicu vaše pare koje ste uložili u tzv "kapare". I te pare ne možete podizati samo ih krckati a kada Vi uplatite po hiljadu i nešto eura i dovedete još nekog ko isto uplati 1000 i nešto eura onda dobijate i proviziju, onda je lako da Vam vrate određenu sumu novca iz toga, nekih 100 i nešto eura i u vaučerima nešto i tako obrću pare. A to krckanje i potrošnja sporo idu, tako da dok se okrenete videćete da Vaših hiljadu eura ostaje na njihovom računu i da Vam treba 10 puta više da potrošite kako bi ste uspeli da "iskrckate" tih 1000€ , zato što je to kapara, znači samo deo veće kupovine.
I još kada ne uspete da dovedete ni jednu osobu koja hoće da ubaci isto pare, kada svi budu bežali od vas kao da ste šugavi kada spomenete mlm.. pozdravite se sasvojim parama,vratiti Vam neće.
A to što pokazuju skupocene automobile (koje voze samo vlasnici i direktori eventualno 1-2 ljudi koji su kao ti "što su uspeli od nule a bili isto pod kreditom i dugovima kao vi" i što neki pokazuju cifre na lap topu i u porukama u evrima, pitanje je koliko je para realno od toga podignuto. Zato što su neke "na reinvesticiji" jer tako neke od tih binarki funkcionišu i pitanje je da li će ikada biti u džepu .Ali imaće oni da vam ponude više paketa, i jeftinije za 5000din i skuplje za 5000€ , ovakve, onakve binarke .. samo nešto da uplatite :)

Poslednja izmena:
Prosto me bila sramota kako sam ih popljuvao...

Kaže žena, član je pet godina, ja pitam, a koliko ste zaradili za pet godina...premišlja se ona, i već vidim da će da me slaže, gledam govor tela, i odvali ona, MILION IPO...a ja joj kažem, draga gospoja, ja to zaradio u zadnjih godinu dana, hoćete da ja vama pokažem kako se prave pare?

Pa počela da priča kako ona ima drugu najveću privatnu firmu u Srbiji (kao nije ona glupa za biznis, to je htela da kaže), ja pitam koju, ona odvali neko ime, nikada u životu čuo, neka ozvučenja, pitaj kerec...

Pitam ja nju, jel to MLM, samo to mi recite...ona nešto glavom levo desno počela da maše, odmerava šta bi trebalo da me slaže, zna da ne sme, tačno joj vidim proces misli po govoru tela, i kaže jeste. Ja rekao, eto, samo to mi je dovoljno, nemam šta dalje da pričam sa vama.

Tuga.

Poslednja izmena:
Evo da izračunamo i da je istina, ali teško da je tako.
Gospođa rekla, zaradila 1 500 000 din za 5 godina.
Kada podelimo to je 300 000 din godišnje.
Kada dalje podelimo, to je 25 000 din mesečno - skoro pa minimalac :worth:.
Kada oduzmemo to da njihov seminar sa večerom košta 6500 din i održava se svaki mesec(i bitan je za vaše poslovanje) i trening košta 600din i održava se svaki mesec (i isto je bitan za biznis i da tu dolazite i dovodite druge ljude) i plus 1000din (minimum) putni trošak ako idete barem na jedno od ovih dešavanja , zato što se ne održava sve u istom gradu.
Znači ostane joj 16 900 din .
Ali čekaj... treba da se plati za osnovne potrebe i egzistenciju, čekaj..gde je još kapara za onu novu izmišljenu binarku i to mora da se plati :think: a troškovi za sastanke, za put.. a za onu sledeću binarku što će izmisliti za sledeći mesec... :sad2:
Pošto sam uverena da je gospođa došla sa pričom "gradimo najveći biznis ikada" , nadam se da ste bacili pogled na to kako je došla, da li možda grackim busem posle 5 godina poslovanja u ovoj firmi?
Dok se poglavar voza u mercedesu koji menja na svakih pola godine za još noviji model, ali jbg šta sad kada niko nije pametan, talentovan, sposoban kao on pa da može za 5 godina to isto da uradi i izgradi biznis kao on (doduše on je to uradio za godinu i po dana, nije bilo još ni firmi partnera - kako kaže) :D
Ko je sada njoj kriv što ona "poznaje kako se radi biznis".

Poslednja izmena:
Pazi kakva je to firma,osnivač sebe stavio na prvo mesto br 1 pa cela mreža ispod njega se grana, jedna bivša žena je član nadzornog odbora, druga bivša žena je ispod grana kao u visokoj karijeri, ne znam šta je ova treća...? Kum mu je druga grana.Bivši drug iz Sajoneta sve sa celom familijom isto grana ispod u najvišoj karijeri. A ovi Gemovci lideri su kumstvu sa Čankom, glavni predavači.

Poslednja izmena:
Nije mi samo jasno kako im je dozvoljeno da se u javnosti predstavljaju kao UDRUŽENJE POTROŠAČA (po mlm) , kako na to ne reaguju neke organizacije za ZAŠTITU POTROŠAČA??? Ali u APR i na ugovorima ne piše da su Udruženje potrošača, tu su napisali neke druge brljotine.
Kako sam već rekla na ovu temu moramo još da prodiskutujemo :think: :)

Misliš hapsili su ih kada su radili u preteči firme SCiennet-u 2009 ?Prvi čovek sistema SCneta je predhodno radio u SCiennetu u Mađarskoj i još neki lideri sa njim koji su sada isto u SCnetu. Isto je ta firme "davala popuste" i imala karticu , itd.. I posle zatvaranja firme u Mađarskoj zbog utaje poreza, ljudi iz Srbije su odmah otvorili 2010 Scnet firmu u Srbiji, koja posluje po istom principu samo su ime malo izmenili. Ili ima i novih hapšenja a da nismo čuli?

Pogledajte na sajtu REGISTAR PRIVREDNIH DRUSTAVA koliko je mocan SCnet. Registrovan je kao DOO (DRUSTVO SA OGRANICENOM ODGOVORNOSCU) 2010. godine. Robert Pausic je ulozio celih 190 evra i time postao vecinski vlasnik. 2013. godine im se povecala vera u svoj genijalni biznis. Bezobrazno bogati genijalci Robert i Dragan Fratic ulazu po 1000 dinara i osnivaju novi DOO SCnet kao suvlasnici sa 50 posto vlasnistva. Tu im je glavni promet od oko 3 miliona dinara. Tako pise na zvanicnom sajtu. Oni za sve nase kapare i vaucere GARANTUJU visinom svog uloga-190 evra i sa po 1000 jer vlasnici doo ne garantuju nista svojom imovinom vec ulozenim sredstvima.

Back