Scenografija, kostimi, vizuelno

Rokenrol je ogromna tema, pa ću da se ograničim na Džarmuša, koji je mislim majstor za rokenrol estetiku (i zvuk, ali nije to sad tema).
Džarmuš je muzičar, u filmovima mu glume muzičari (Džon Luri, Ester Balint, Tom Vejts, Jasmin Hamdan, itd.) Nisam proučavala ko radi kostime za njegove filmove, ali ko je gledao filmove, zna o čemu pričam, čuje se muzika, iz slika : )

Stranger Than Paradise
stranger-than-paradise.jpg

v1.bjs0NDgwNjU7ajsxNzEwNTsxMjAwOzcyODs1NDY

Permanent Vacation

Down By Law

001-down-by-the-law-theredlist.jpg

I pravi heroinski šik (i film)
Only Lovers Left Alive
- e ovo je već loženje, ali nema veze, duhovito je, malo se oni tu smeju na svoj račun -
Stavljam najviše slika zato što... mi se baš svidža, sve

111.jpg

OnlyLoversLeftAlive_2.jpg

481991153_1280x720.jpg

Only-Lovers-Left-Alive-06.jpg

I naravno oni stanovi ljudi koji se vekovima bave muzikom i knjigama :)
6fc559bc9051efe26bd423c69ed8e2a0.jpg

olla-books2.jpg

Poslednja izmena:
Ako su filmski ljubavnici stilski ujednačeni, vidi se da imaju svoj svet, i onda je priča njih dvoje protiv sveta: Klarens i Alabama; Sejlor i Lula.
Ovi filmovi definitivno ne bi bili toliko čuveni bez genijalnih kostima.

gettinmarried_trueromance-1.jpg

rexfeatures_1632336ajpgw748h514crop1-1.jpg

44837-laura-dern-nicolas-cage-wild-at-he-1.jpg

WH1_zpsd8f2bf1f-1.jpg

(zmijska jakna, zmijsko telo hihi)

Poslednja izmena:
Ponovo grad kao scenografija, ovaj put Čikago, tačnije Maxwell Street, ulica u sceni sa Džonom Li Hukerom
(obratiti pažnju na sve, klopu, tezge, kako je obučena ekipa, pruženo nam je milion informacija)
Koliko sam shvatila, ova ulica je jevrejski i afromaerički komšiluk, bila neki njihov buvljak/Bulevar, kao i mesto gde je nastao i razvijao se čikaški bluz.
Kraj je postao čuven u posleratnom periodu, baš zbog uličnih svirki - bluza, ali i gospela i drugih vrsta muzike.
("the birthplace of the electric blues and where the only color that mattered was green")

maxresdefault.jpg

Poslednja izmena:
Citao sam ja strip Hellboy. Nije del toro mnogo dodavao,da ti kazem..strip je ful sto se tice ukrasa koje vidis na celuloidu...bas zaokruzeno.
Retitelju mozda samo treba cestitati na verno prenesenoj atmosferi stripa. Jos na papiru se to oseca..,mocne,velike,upecatljive ilustracije....nekako jos turobnije,ali i veselije,ne znam kako da objasnim...:P

A s druge strane, Panov Lavirint je ilustraciono u potpunosti Del Torovo cedo..voli covek barok.:)

Citao sam ja strip Hellboy. Nije del toro mnogo dodavao,da ti kazem..strip je ful sto se tice ukrasa koje vidis na celuloidu...bas zaokruzeno.
Retitelju mozda samo treba cestitati na verno prenesenoj atmosferi stripa. Jos na papiru se to oseca..,mocne,velike,upecatljive ilustracije....nekako jos turobnije,ali i veselije,ne znam kako da objasnim...:P

A s druge strane, Panov Lavirint je ilustraciono u potpunosti Del Torovo cedo..voli covek barok.:)

Del Toro uvek ume sjajno da prenese tu bajkovitu atmosferu na filmsko platno, sad kad si vec spomenuo nasao sam strip Helboj online http://www.readcomics.tv/comic/hellboy U pravu si bio, odlicne su ilustracije, verovatno cu krenuti da ga citam :D

Ni Pobesneli Maks/Drumski ratnik ne bio to što jeste bez genijalnih (pankerskih) kostima koji su još uvek aktuelni

roadwarrior.jpg

enhanced-29671-1431486129-6.png

Loša slika, a ovaj pilot je u stvari opasna modna ikona: raspadnute starke, helanke/dugačke gaće, manijački matil, kožna kapica, i hrabra kombinacija žute i ljubičaste boje :heart:

mad_max_the_road_warrior_interceptor_1_by_maltian-d7tsd8m.jpg

tumblr_lxi3a3lNUM1qlt33bo1_500.jpg

images

541f8ca5382958d693edb3523aa.jpg

Dobrice su u belom i pastelnim tonovima
518f38f605895521c23aaaaa5f047b06.jpg

settlers.jpg

latest

Evo kostimografkinje sa glavnim junakom
1472616708856.jpg

Ista žena, Norma Moriso, je radila i Krokodil Dandi filmove ( ti filmovi kul izgledaju), i još mnogo nekih australijskih koje nisam gledala, a za koje je pokupila more nagrada...
Umrla je prošle godine, RIP "She lived on a diet of coffee, chocolate cake and cigarettes and when 6pm rolled around it was always time to break out the chardonnay."

Poslednja izmena:

Back