Lexa
Buduća legenda
- Poruka
- 30.368
Uh, inače, nadam se da nećete gasiti temu ako sad počne da se raspravlja o Bogu. Bez obzira što je (a sad sam shvatila da jeste) tema provokativna, može sasvim lepo da se iskoristi i nikad ne presušuje. 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Vidi, pod "vernikom" ja ne podrazumevam čoveka koji tvrdi da veruje u Boga koga je zamislio onako kako veruje da je najverovatnije da postoji, neko svoje viđenje...puer:.....a nisu tako česti oni koji su na domaćem terenu i u filozofiji i u religiji(hrišćanstvu recimo).
Lexa:...I, naravno da govorim o ljudima koji se dive crkvenom učenju i smatraju sebe grešnicima jer nisu postili ceo post ili su ušli/ušle u Crkvu, a menstruacija im nije prošla do kraja![]()

Za mene je savrsenstvo kad se u jednom trenutku osetim potpuno rasterecenom slobodnom i toliko u dusi ispunjenom da sam svesna da na vecem nivou srece ne mogu biti. Ti trenuci su vrlo retki ali sam ih imala...samo se mora biti svestan toga...arttim:sta je za vas SAVRSENSTVO?
Kako ga definisete???
kako ga dozivljavate...
Tanja
Empedokle:kazes:...Ne smeta filofija religiji, ali religija itekako smeta filosofiji"!Ne, religiji sve smeta, u bilo kakvoj kombinaciji!
Postoji jedno 20 vekovno stajaliste koje mesha ideale i religiju, pa sam mislio da nije neko poceo da prica o tome.Izgledalo je tako.
Pozdrav
Kelis:kham kham...
ovo vam je prva...
Prema tome, ako vam se neka tema ne svidi, samo: ''Pa evo ja na primer mislim da je Bog...''arttim:Kjerkegor je verovao u Boga i vecni zivot...
arttim:Naivno??? :shock:
Pa zna se da je Kjerkegor bio vernik ....

helenbeo:Oprostite ako se kasno ukljucujem u temu:-)
Savrsenstvo je svuda oko nas-pogledajte samo jedan izlazak i zalazak sunca, dugu, povetarac pored reke..Treba samo pruziti ruku i videti, osetiti, priznati sam sebi da je svet koji nas okruzuje savrsen, priroda koju covek nije uspeo da unisti svojom nesavrsenoscu, gluposcu i paloscu...Sem prirode-DECA, neiskvarena, nevina, naivna, puna zivota, nesvesno daju nadu, pruzaju utehu, do suza nasmeju ili naljute, ali nisu svesna koliko svojim prisustvom oplemenjuju!
Bog?Naravno da je On jedini savrsen i jedini Svet, ali zar se moramo raspravljati oko tudjih verskih ubedjenja.Ko razume, shvatice...Nama nesavrsenima ostaje samo da se divimo i uzivamo u savrsenstvima
arttim: