Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ljudi, postoje li negde rešenja zadataka za 2.9.??? Ako neko ima neka prosledi na jelenajovin@yahoo.com

Pokrenuo bih temu oko nas kolega koji izlazimo sada u decembarskom roku na 2.9.Koliko nas ide na konsultacije 30.tog, ja sam bio na proslim na ovim necu moci.
Konkretno ja imam problem sa novim pitanjima koja deluju banalno, ali su za mene potrebne neke smernice posto ih u knjizi Revizija nema.

Finansijski izvestaj se sastoji od 5 delova koji su to.
Detaljnije nabroji sta sadrzi bilans uspeha.
Sta stara pouzdanost fin izvestaja.
Sta sadrzi racunovodstvena dokumentacija FAKTURA
Sta je svrha poslovnog izvestaja a sta poreskog bilansa
Sta obavezno sadrzi finansijski izvestaj
Navedite koje se informacije obelodanjuju u bilansu uspeha, a koje u bilansu stanja.

Trebaju mi misljenja ostalih kolega oko ovih prostih pitanja da ne bi pisao iz glave, kao i misljenja na kakav zadatak da se fokusiramo procedure ili pisanje revizorskog izvestaja.
Moj mejl za razmenu svih misljenja je risticnikola.ristic17@gmail.com

Kolege i buduće kolege, prvi put sam prijavila ispite 2.1, 2.5 i 2.6... za ova zadnja dva sam se snašla koliko toliko, idem u nedelju pa šta bude. A za 2.1 bi mi dobro došle neke smernice ili primeri sa skorijih ispita jer imam samo neke starije testove što sam skinula sa mediafire. Unapred se zahvaljujem.

Kolege sad sam sa ispita 2.7. Standardna priča, zadaci koji su bili su 9, 15, 19, 21. Iste postavke kao u skriptama, samo druge cifre.
Ako nisam baš mnogo zeznuo u teoretskim pitanjima u 9 i 19 zadatku valjda ću navući 51 poen..:) Nose mnogo poena teoretska pitanja, čini mi se 15.
Interesuje me ako je neko od kolega siguran da je dobro uradio 15 zadatak, da li je dobio neto sadašnju vrednost mašine X negativnu??? -906 čini mi se,
a neto sadašnja vrednost mašine Y je oko 52000. Pozdrav, i sada čekanje rezultata..:)

Kolege sad sam sa ispita 2.7. Standardna priča, zadaci koji su bili su 9, 15, 19, 21. Iste postavke kao u skriptama, samo druge cifre.
Ako nisam baš mnogo zeznuo u teoretskim pitanjima u 9 i 19 zadatku valjda ću navući 51 poen..:) Nose mnogo poena teoretska pitanja, čini mi se 15.
Interesuje me ako je neko od kolega siguran da je dobro uradio 15 zadatak, da li je dobio neto sadašnju vrednost mašine X negativnu??? -906 čini mi se,
a neto sadašnja vrednost mašine Y je oko 52000. Pozdrav, i sada čekanje rezultata..:
Izlazila sam i ja danas ili se nisam snasla sa zadatkom br. 9. Kako se dolazi do stvarnog utroska materijala (ono sto je u skripti 12450). Hvala

a neto sadašnja vrednost mašine Y je oko 52000. Pozdrav, i sada čekanje rezultata..:
Izlazila sam i ja danas ili se nisam snasla sa zadatkom br. 9. Kako se dolazi do stvarnog utroska materijala (ono sto je u skripti 12450). Hvala

Stvarni utrošak po jedinici proizvoda pomnožiš sa stvarno proizvedenom i prodatom količinom i dobiješ stvarni utrošak supstituta za ukupnu proizvodnju! Npr. u današnjem zadatku: 4,80 din* 11000=52800.

a neto sadašnja vrednost mašine Y je oko 52000. Pozdrav, i sada čekanje rezultata..:)

Pozdrav, ja sam izlazio na 2.7 sada u nedelju i menu NSV za tu masina bila negativna, te sam napisao komentar da nisam siguran da je to tacno, vracao sam se par puta da proverim mnozenja.

U sustini ja licno nisam zadovoljan kako sam uradio, i mislim da cu pasti, jednostavno me 9 primer unistio dosta sam vremena izgubio na njemu !!!!!

Koleginice, da li biste mogli da napisete sta je bilo na testu iz poreza? Hvala! Pozdrav!

Zadaci:
-otpremnina pri odlasku u penziju,
-oporeziva dobit,
-zarada sa naknadom za prevoz,
-autorsko delo,
-sluzbeni put sopstvenim vozilom,
-isporučeni frižideri sa odobrenim rabatom,
-otkup maline,
-poklon u smislu novčane donacije školi kao i računara,
-obveznik pdv koji se bavi prometom putničkih automobila na veliko pa je potrebno odredi u kojim slučajevima ima pravo odbitka prethodnog poreza...
Ako se setim još nečeg, pisaću...

Da se nadovežem na poreze (2.6), i ja sam juče polagala, u Novom Sadu i moja pitanja nisu bila kao što je Dendz napisala, ali se svodi na isto:
-na zaokruživanje je bilo: porez na prenos apsolutnih prava, šta nije akcizna roba od navedenog, koji procenat poreskog kredita se može koristiti, izuzeće od poreza kod poklona ili nasleđa (tako nešto), u poreskom se priznaju troškovi reklama, članarina, za kulturu-pa dati procenti, šta se ne smatra kapitalnim dobitkom
-na koji način se oporezuje mali poreski obveznik

zadaci:
-zarada veća od najviše osnovice
-otpremnina-tehnološki višak
-ugovor o delu-penzioner
-putni troškovi
-upotreba sopstvenog vozila na službenom putu
-otkup poljoprivrednih proizvoda-kada fizičko lice nije nosilac gazdinstva..
-otkup kupina-od nosioca gazdinstva
-avansni i konačni račun
-građevinsko preduzeće renovira crkvu i poklanja klima uređaje-da li obračunava pdv za renoviranje, za klime, i da li crkva treba da podnese poresku prijavu za utvrđivanje poreza na poklon
-da li poljoprivrednik ima pravo pdv nadoknade za mast i rakiju, zašto
-banka kupuje bankomate uz popust, izračunati iznos fakture, da li ima pravo na odbitak pdv
-ugostiteljsko preduzeće-pa nabraja razne nabavke-treba odrediti gde ima prava na odbitak pdv-a, a tamo gde nema-objasniti zašto
-izračunati poreski gubitak-dato je nekoliko podataka pa je iz toga trebalo izračunati poreski gubitak
-obračunati akcizu
-obračun zakupa poslovnog prostora od fizičkog lica

Poslednja izmena:

Back