Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav kolege..Pokrenuo bi razmenu misljenja svih koji spremaju 2.6 Poreze..Po kojim stopama radite zadatke..Da li su najnovije 30.09.2015.gde moyemo skinuti spisak prijava koji idu i kako da znamo koje idu za koji zadatak.Vecina ima testove iz 2010 i 2011 zanima da li nas ocekuju iste stvari ili se nesto promenilo.Lepo bi bilo da neko postavi resenje zadatka pa da krenemo sa razmenam.

RECIMO poslodavac vrsi isplatu bruto yarade u iznosu od 266000.Najvisa osnovica za obracun i placanje doprinosa za socijalno iznosi 240080.Neoporezivi iznosi 6554.Pored toga zaposlenom se vrsi isplata naknade stvarnih troskova za dolazak na posao od 8500* neoporezivo je 2596 a koeficijent je 0.88.

treba izracunati poreze i doprinose, neto iznos zarade za isplatu, poreske prijave

Pozdrav kolege..Pokrenuo bi razmenu misljenja svih koji spremaju 2.6 Poreze..Po kojim stopama radite zadatke..Da li su najnovije 30.09.2015.gde moyemo skinuti spisak prijava koji idu i kako da znamo koje idu za koji zadatak.Vecina ima testove iz 2010 i 2011 zanima da li nas ocekuju iste stvari ili se nesto promenilo.Lepo bi bilo da neko postavi resenje zadatka pa da krenemo sa razmenam.

RECIMO poslodavac vrsi isplatu bruto yarade u iznosu od 266000.Najvisa osnovica za obracun i placanje doprinosa za socijalno iznosi 240080.Neoporezivi iznosi 6554.Pored toga zaposlenom se vrsi isplata naknade stvarnih troskova za dolazak na posao od 8500* neoporezivo je 2596 a koeficijent je 0.88.

treba izracunati poreze i doprinose, neto iznos zarade za isplatu, poreske prijave

Kolega nadam se da će se neko javiti kako bi ste zajedno rešili zadatak, Ja sam poreze položila samo nemam vremena da opet sada rešavam ovo pošto učim za druge ispite. Samo želim da Vam skrenem pažnju da se ne zadržavate na poreskim prijavama pošto su taj deo u zadatku izbacili, sada se više ne podnose toliko prijava pa ni na ispitu to ne traže.
Poreske stope i normirane troškove možete skinuti odavde http://www.zup.co.rs/materijali/Tabela 10L.pdf
Pozdrav

Nemorate pamtiti stope, s obzirom da u zadatku sve daju. Ono sto treba znati su formule izracunavanja bruto-neto i obratno.

Vise paznje posvetite citanju Zakona o pdv, akcize... a da li je neoporezivi iznos 6.000 ili 11.000 to je manje bitno, bitna je sustina zadatka, to jest poznavanje preracuna. U zadatku ce vam sve od parametara dati.

Koleginica je u pravu da se sada ne podnose prijave kao ranije, tako da je taj deo izbacen.

Srecno!

Imam test iz proslog roka . Na koji mail da Vam poslajem?

Ima li nekoga da mi kaze menjaju li se testovi za upravlj\anje kadrova i sistemima za racunovodju , ili su isti u vise rokova
Ja sam u junu 2015 imala isti test kao iz juna 2012.

- - - - - - - - - -

Ja sam u junu 2015 imala isti test kao iz juna 2012.
Izvini ali ja mislila za ovlašćenog računovođu.

- - - - - - - - - -

Ima li ko primer testa iz juna 2015 ili 2014 za ispit 2.2? Ili bar otprilike da se seca sta je bilo na ispitu?

Hvala!

xellenr@gmail.com
Koleginice u junu 2014 sam polagala i bio skroz isti test kao iz juna 2011 ako imate skripte onda možete videti kako je izgledao ispit, ništa nisu menjali čak ni cifre. Učila sam samo iz tih skripti i položila.

- - - - - - - - - -

Potreban mi je primer testa 2.7 iz jun 2015. ili bar info o zadacima koji su tada bili

Ukoliko imate, molim vas da mi prosledite na bcalic@yahoo.com

Unapred hvala

Ja imam info da su u junu 2015 za 2.7 bili sledeći zadaci: 23, 9, 16 i 14. I koliko sam primetila prateći prethodne rokove zadatak 9 bude svaki put na ispitu.

Da li neko ima iskustva sa polaganjem predmeta UPRAVLJANJE KADROVIMA I SISTEMIMA za RACUNOVODJU

imas 5 pitanja tipa svako pod a i pod b, i svako pitanje vuce po 20 poena. Moja pitanja su bila -
Navedite i objasnite prednosti i mane kompjuterizovanih računovodstvenih sistema
preduslova za nastanak kriminalne radnjein kontrole usmerene na sprečavanje pojave tri preduslova za nastanak kriminalne radnje,
Maslovljevu teoriju motivacije i hijerarhiju ljudskih potreba objasniti i koja je prakticna primena,
opšte koristi efektivne obuke i razvoja za organizaciju ,
dužnosti poslodavca koje moraju biti definisane politikom bezbednosti i zaštite zdravlja zaposlenih, i duznosti zaposlenih

Da li neko ima iskustva sa polaganjem predmeta UPRAVLJANJE KADROVIMA I SISTEMIMA za RACUNOVODJU

Obratite mi se na mejl vukosavasrtk@gmail.com! Imam ja nešto za 1.7!

- - - - - - - - - -

Imam test iz proslog roka . Na koji mail da Vam poslajem?

Da li možete i meni da pošaljete taj test iz prošlog roka na vukosavasrtk@gmail.com. Unapred hvala :-)

- - - - - - - - - -

Pozdrav kolega, ja spremam poreze za decembar. Imam neki materijal za "spremanje" poreza. Obratite mi se na vukosavasrtk@gmail.com. Pozdrav

imas 5 pitanja tipa svako pod a i pod b, i svako pitanje vuce po 20 poena. Moja pitanja su bila -
Navedite i objasnite prednosti i mane kompjuterizovanih računovodstvenih sistema
preduslova za nastanak kriminalne radnjein kontrole usmerene na sprečavanje pojave tri preduslova za nastanak kriminalne radnje,
Maslovljevu teoriju motivacije i hijerarhiju ljudskih potreba objasniti i koja je prakticna primena,
opšte koristi efektivne obuke i razvoja za organizaciju ,
dužnosti poslodavca koje moraju biti definisane politikom bezbednosti i zaštite zdravlja zaposlenih, i duznosti zaposlenih

Koleginice kad ste vi polagali 1.7 tj u kojem roku,posto ja sad izlazim u decembru da polazem,a znam da su nesto manjli testove?

Poštovane kolege i koleginice,

Pre svega, želim da se zahvalim svim ljudimo koje sam kontaktirao mejlom, i koji su mi nesebično slali materijale za ispite za Ovlašćenog računovođu. Ukoliko neko ima bilo šta vezano za ispit 2.3 (skripte, testove, savete, kopiju knjige), neka me kontaktira putem mejla.
Takođe, s obzirom da ću u decembru polagati ispite 2.6 i 2.7, pozivam kolege da me kontaktiraju putem mejla ukoliko trebaju materijal i urađene zadatke za pomenute ispite (veliku većinu tog materijala sam dobio upravo ovde). Za vikend ću ići na pripremnu nastavu za 2.6 i 2.7, pa ko bude želeo da čuje mišljenja, pošaljite mejl, pa ću Vam napisati.

Moj mejl je: m.iricanin@sbb.rs

Pozdrav,
Milan

Poslednja izmena:

Back