Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da prenesem utiske sa danasnjeg ispita 2.2.
Sve vec vidjeno. Ponavljaju se zadaci i pitanja iz prethodnih rokova. S tim sto sam ja imala samo ispitna pitanja iz 2011 i 2010. Ali, u principu to je to.

Ispit 2.6., malo izmenjen u odnosu na prethodne rokove ( takodje posedujem samo ispitna pitanja iz 2010 i 2011). Ali, ko je ucio teoriju iz Zakona, a ne iz ispitnih pitanja, mogao je da se snadje.

POSLOVNO PRAVO ISPIT JUN 2015
1.IZVORI PRAVA I OPIS SVAKOG OD NJIH
2.OPŠTI PRAVNI AKT, POJEDINAČNI PRAVNI AKT, OPŠTE PRAVNE NORME, POJEDINAČNE PRAVNE NORME
3.PRAVNA I POSLOVNA SPOSOBNOST
4.IMOVINSKA SANKCIJA NAVESTI DVA PRIMERA
5.NIŠTAVI I RUŠLJIVI UGOVORI
6.KAKO ZA OBAVEZE DRUŠTVA ODGOVARA:
- ORTAČKO DRUŠTVO
- ČLAN OD
- DOO
- ČLAN DOO
- KOMANDITNO DRUŠTVO
- KOMPLEMENTAR
- KOMANDITOR
6.ZAKON O RADU PRIVREMENI I POVREMENI POSLOVI
7.ZAKON O RADU PRAVO ZAPOSLENOG NA NAKNADNE TROŠKOVE
8.ZAPOSLENI IMA PRAVO NA UVEĆANU ZARADU PO OSNOVU
9. LICE MOŽE BITI ZAPOSLENO SA
- 14 GODINA
- 15 GODINA
- 18 GODINA
10.PROFESIONALNI RAČUNOVOĐA ODGOVORAN ZA PRIČINJENU ŠTETU NA RADU
11 NE MOGU DA SE SETIM AKO NEKO ZNA NEKA DODA

Pozdrav svima,

Trebala bi mi mala pomoc posto na sajtu saveza racunovodja i revizora ne mogu da se snadjem. htela bi da krenem za ovlascenog racunovodju pa me zanima da li postoje neka predavanja koja treba da se slusaju ili se jednostavno samo kupe knjige, sednes naucis i izlazi na ispite? i sta se sve placa?
ja sam razumela da placaju samo ispiti

Na sajtu je baš lepo sve objašnjeno,dati spiskovi literature i neophodnih uslova i ispita. Dati obrasci za prijavu u Savez i prijavu ispita,cene i brojevi računa na koje se vrše uplate. Generalno se kupe (nabave) knjige i sedneš pa učiš za sve ispite ako polažeš sve,ako ti se priznaje nešto sa fakulteta,te ispite samo prijavljuješ ali ih ne polažeš. Što se plaćanja tiče i to stoji na sajtu,dakle plaćaš polaganje ispita,prijavu priznatih ispita i plaćaš knjige ako ih kupuješ u Savezu. Što se ''predavanja'' tiče postoje tzv, konsultacije za pojedine predmete i one se takodje plaćaju a održavaju se nekih mesec dana pre ispita u trajanju par sati tokom predvidjenog dana za iste. pozz

Draga, najbolje ti je da se vodis testovima i skriptama sa predavanja. Ne znam koje 4 knjibe si mogla da dobijes, dve su aktuelne, odn.max potrebne.

ok, hvala puno. Jos samo da mi kazete gde mogu da nabavim testove i skripte?
sto se tice knjiga dobila sam Principi revizije, Prirucnik za internu reviziju, Medjunarodni standardi i Eticki kodeks.
Pretpostavljam da su dovoljne prve dve?

hvala na pomoci!

Da li mozda neko ima informaciju kakvi su testovi bili u 2014. godini iz ispita 2.9 Revizija? Ako neko zna koji su zadaci bili, da li je teorija ista kao u ranijim rokovima, ili testove da posalje. Mail je maxast89@gmail.com

Pozdrav svima i hvala.

Drugari, da li je neko bio sada, pred junski rok na konsultacijama iz 2.9 Revizije?
Ko je bio, molila bih da nam napise sta je bilo.. i sta su rekli, na sta da obratimo paznju za poslednji zadatak.

Hvala :*

Zamolio bih sve koji imaju neke informacije o ispitu 2.9 da mi posalju na mail.
tomic.tomislav@yahoo.com

UNAPRED ZAHVALAN!!!

Koleginice 4Boba,
molim Vas da mi prosledite sta imate za ispit 2.9
unapred hvala

Ostavi mi mail kako bih mogla da ti pošaljem sve što imam.

- - - - - - - - - -

Da li mozda neko ima informaciju kakvi su testovi bili u 2014. godini iz ispita 2.9 Revizija? Ako neko zna koji su zadaci bili, da li je teorija ista kao u ranijim rokovima, ili testove da posalje. Mail je maxast89@gmail.com

Pozdrav svima i hvala.

I mene interesuju noviji testovi, tačnije iz 2014.godine, pa može i meni da se prosledi na mail aralicab@yahoo.com

Pitanja iz revizije jun

1. elenenti fin izvestaja
2. Definisati fin izvestaj i razlika sa poreskim bilansom
3. Elementi Bu
4. Elementi revizorskog izvedtaja
5. Korisnici reviz izvestaja
6. Kako se pouzdanost fin izvestaja dokazuje
7. Elementi revizorskog dokaza(faktura)
8.napisati standardni postupal revizije
9. Sta kvari nezavisnost revizora
10. Napisati misljenje sa rezervom sa elementima skretanje paznje
11. Faktori koji uticu na pouzdanist revizorskog dokaza
Sva pitanja nose cetiri poena, drugi deo na zaokruzivanje, i treci zadatak

Molim malu pomoć oko načina knjiženja u špediterskom društvu: Sve fakture koje špedicija plaća za komitenta (carina,pdv,inspektori...) glase na špediciju, ne na komitenta.dakle špedicija ih mora knjižiti kao ulazne fakture. Za ove naknade špedicija izda fakturu komitentu,po cijeni po kojoj je fakturisano špediciji-bez RUC-a. na koji način knjižiti ove ulazne i izlazne fakture.

Back