Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Drage kolege,
da li neko ima primere testova za ispit 2.5 ili bar da pokusa da ispise sta je u protekle 2-3 god dolazilo na ispitu?
Svaka info bi mi dobro dosla.
Molim Vas, saljite mi na mail>
milicaposrkaca@gmail.com

Hvala!!!

Zar je moguće da niko nije, niti će polagati ovaj ispit?????

Čast izuzecima...Ovom prilikom javno zahvaljujem Gospođici Maćki koja se JEDINA javila.

Hvala svima!!!

Jel moze pomoc?Obveznik PDV-a koji se bavi prometom na veliko aparata za merenje krvnog pristiska poklonio je bolnici 8 aparata.Davalac donacije koristio je pravo na odbitak prethodnog poreza prilikom nabavke.Nabavna cena jednog aparata iznosi 5000din a prodajna cena 6500 bez PDV-a.Objasnite da li davalac donacije treba da podnese poresku prijavu za utvrdjivanje poreza na poklon i objasnite?
NE treba jer je davalac donacije bio u obavezi da obracuna i plati PDV na aparate za merenje krvnog pritiska i time bi se izbeglo dvostruko oporezivanje...Da li neko zna da li je tacan odgovor?

- - - - - - - - - -

Ako je neko bio na kosultacijama iz poreskog sistema neka mi se javi na mejl davorsarta@gmail.com.Hvala!

takodje, da li neko moze da napise odgovore na sledeca pitanja iz 1.5. koja se ne mogu naci u elektronskoj verziji IFAC-ovog kodeksa koja kruzi po forumu (iz nekog razloga fale prva tri poglavlja - od 100.1 do 100.3):

1) sta je IFAC i ka cemu su usmerene njegove aktivnosti ?
2) definisite pojam javnog interesa.

hvala unapred !

Sta je IFAC *medjunarodna federacija racunovodja* I ka cemu su usmerene aktivnosti IFAC
-je svetsa organizacija za racunovodstvenu profesiju, osnovana 1977. Sa zadatkom da sluzi javnom interesu, jaca rac.profesiju na globalnom nivou, uspostavlja I promovise profesionalne standard visokog kvaliteta I promovisanjem medjunarodnog prihvatanja tih standard…..

Јавни интерес семанифестује кроз настајање препознатљивог економског и укупногдруштвеног система у смислу истицања правила за слободно обављањ кономских и других активност, као и информациону доступносттаквих система и правила

Javni interes – kolektivno dobro zajednice I institucija kojima profesionalne racunovodje pruzaju usluge.

Pozdrav svima,

Trebala bi mi mala pomoc posto na sajtu saveza racunovodja i revizora ne mogu da se snadjem. htela bi da krenem za ovlascenog racunovodju pa me zanima da li postoje neka predavanja koja treba da se slusaju ili se jednostavno samo kupe knjige, sednes naucis i izlazi na ispite? i sta se sve placa?
ja sam razumela da placaju samo ispiti

-je svetsa organizacija za racunovodstvenu profesiju, osnovana 1977. Sa zadatkom da sluzi javnom interesu, jaca rac.profesiju na globalnom nivou, uspostavlja I promovise profesionalne standard visokog kvaliteta I promovisanjem medjunarodnog prihvatanja tih standard…..

Јавни интерес семанифестује кроз настајање препознатљивог економског и укупногдруштвеног система у смислу истицања правила за слободно обављањ кономских и других активност, као и информациону доступносттаквих система и правила

Javni interes – kolektivno dobro zajednice I institucija kojima profesionalne racunovodje pruzaju usluge.

hvala puno, RSAleksanra !

Kolege, molim Vas za pomoc.
Prijavila sam se za sticanje zvanja Ovlasceni racunovodja.
spremam predmet 2.9 i dobila sam 4 knjige za ucenje.
Da li neko moze da mi kaze sta se uci, koliko i da li se uci iz svih tih knjiga.
Hvala.

Draga, najbolje ti je da se vodis testovima i skriptama sa predavanja. Ne znam koje 4 knjibe si mogla da dobijes, dve su aktuelne, odn.max potrebne.

Back