Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pozdrav kolegama ukoliko je neko polagao ispite 1.1 1.3 za racunovodju ,dali bi mogao da mi kaze kakvi su zadaci bili nasta da obratim paznju od literature imam prirucnik za primenu kontnog okvira za msp i imam knjigu koju sam skinula sa sajta pripremanje finansiskih izvestaja .Mnogo bi mi pomoglo kada bih znala nasta konkretno treba da obratim paznju.

Preduzetnik, obveznik PDV izvrsio je uslugu popravke -servisiranje putnickog automobila pravnom licu, obvezniku PDV, kojem putnicki automobil sluzi kao OS(za prevoz direktora).Objasni da li primalac usluge servisiranja putnickog automobila ima pravo na odbiitak preth.poreza? Ako moze neko od kolega ko polaze poreze da priskoci u pomoc...Ja mislim da ima pravo jer automobil koristi za obavljanje delatnosti.

Izvini Ljiljo ako mozes da mi pomognes jos oko ovoga...Obveznik koji se bavi ugostiteljskom delatnoscu da li ima pravo odbitka prehodnog poreza na sporet i frizider? Po clanu 29 nema pravo odbitka poreza na elektricne aparate za domacinstvo ali ih on ovde koristi za obavljanje delatnosti ugostiteljstva...

Puno ti hvala jeste to je onda onaj clan 29 i na njega se treba pozvati...

Da, član 29 stav 1 tačka 1

- - - - - - - - - -

Izvini Ljiljo ako mozes da mi pomognes jos oko ovoga...Obveznik koji se bavi ugostiteljskom delatnoscu da li ima pravo odbitka prehodnog poreza na sporet i frizider? Po clanu 29 nema pravo odbitka poreza na elektricne aparate za domacinstvo ali ih on ovde koristi za obavljanje delatnosti ugostiteljstva...

Ugostitelj ima pravo da odbije pdv. Pekara takođe ima pravo, ali firma koja se bavi trgovinom ili uslugama, za opremanje svoje kuhinje u firmi, nema pravo da odbije pdv pro nabavci.

Poslednja izmena:
dobar dan izza, meni bi trebale polovne knjige za ispite 1.1, 1.2,1.3,1.4, ili skripte, pošto sam prvi put na ovom tipu komunikacije možda ću napraviti i koju grešku, ali ne znam kako da dođem do nekoga ko mi može ustupit polovnu literaturu,pa se zato Vama obraćam, da ako mi olakšate ili znate nekoga. pozdrav Slavica

Back