Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako može preporuka pošto tek ulazim u priču,koje ispite je najbolje prijaviti prvo za ovlašćenog računovođu,tj sad za decembar koliko je realno da može da se spremi i koje?

Hvala

Meni je najlakši bio poreski sistem, a pored njega možeš pravo i upravljanje kadrovima.
Ja sam ta tri ispita spremila za nešto malo jače od mesec dana, s'tim što sam najviše vremena potrošila kod kadrova.

- - - - - - - - - -

Kolege, zar nema niko testove iz 2013 godine za ispit 2.8? :(

Ima li još negde testova za Kadrove? Imam samo jun2012,decembar2012 koji se ponovio sad u junu i polovični test Decembar 2011. A imate još nekih testova iz ranijih rokova ili neki link ili savet za učenje pošaljite mi. Hvala puno! jovana_milovanovic@yahoo.com

Molim te ako možeš da mi pošalješ test za Kadrove decembar 2012 i ako si dobila još neki novijeg datuma na e-mail gajicdanijela@yahoo.com. Hvala unapred!!!

Ja sa polagala 2.7 u decembru i polozila sam. Nije bilo teorijskih pitanja, samo zadaci. Kada pocinjes deluje bas tesko, meni je u pocetku islo bas sporo, nikako da ukapiram one zadatke. Kada malo udjes u stos i nije tako strasno. Jeste obimno i ima dosta toga da se radi. Moras dobro da uvezbas zadatke zato sto na ispitu nemas vremena za razmisljanje ili vracanje na isti zadatak vise puta. E sada, koliko vremena treba zavisi od toga koliko svakog dana mozes da izdvojis za ucenje. Ja sam kuci sa malom bebom pa sam ucila svakog dana dok je neko cuvao, to je obicno bilo od 3-5 sati, od ponedeljka do petka (bez vikenda).Moje ucenje je trajalo vise od mesec dana, mozda cak i dva. Mislim da je mesec dana dovoljno ali da radis svakog dana oko 5-6 sati(ali efikasno). Na kraju sam to bas dobro uvezbala. A kako sada ne radim imam ideju da bi mogla da drzim neke casove za spremanje ovog ispita uz neku malu nadoknadu, pa ako nekome treba pomoc neka se javi ;)

e koleginice ajde da se cujemo oko casova

291 str.
Kolege da li je neko izlazio na ispit 2.8 u junu 2014 ili u decembru 2013 godine?
Da li su na ispitu bili neki od sledećih zadataka:
1. Prosečan broj akcija, zarada po akciji
2. Zadatak vezan za konsolidovanje odnosi između preduzeca i koji standard se primenjuje (da li se na ispitu spominju novi MSFI standardi vezani za konsolidovanje i zajedničke aranžmane?)
3. Zadatak vezan za nedostatke otkrivene u postupku revizije i otklanjanja nedostataka
4 Da se sačini bilans likvidnosti i da se objasne koeficijenti tekuće i ubrzane likvidnosti i koeficijent solvennosti
5 Zadatak sa revalorizacijom osnovnih sredstava (da se utvrdi korekcija nabavne vrednosti i ispravka vrednosti i da se obračuna amortizacija za godinu kada je izvršena revalorizaicija)
6 Zadatak sa datim pokazateljima za koje je potrebno dati analizu šta znače

I da li su bili neki drugi zadaci osim ovih koje sam ja naveo?

Hvala unapred.

Da li možda neko zna kada je dodela licenci? Ne mogu da verujem da im je toliki problem da organizuju dodelu :dontunderstand: :dontunderstand:

Daleko sam od licence ali danas kad sam bila da odnesem prijavu videla sam neke predivne plave korice kao fascikle za diplome,licence itd sa sjajnim slovima Saveza,puno ih je bilo na stolu...pa ako Vam nešto ta inf znači...čestitke u svakom slučaju!

Da li možda neko zna kada je dodela licenci? Ne mogu da verujem da im je toliki problem da organizuju dodelu :dontunderstand: :dontunderstand:

Zvala sam Savez, pa su rekli da će nas, o dodeli licenci, obavestiti početkom novembra (nije bila baš sigurna) i da ih ne šalju poštom (to važi za nas koji ne živimo u Beogradu), već treba da dođemo lično. Ako ne možemo da dođemo na svečanu dodelu licenci, onda bilo koji radni dan na njihovu adresu, kada se zadesimo u BG. Pozdrav kolegama i vidimo se na svečanoj dodeli uskoro.

Zvala sam Savez, pa su rekli da će nas, o dodeli licenci, obavestiti početkom novembra (nije bila baš sigurna) i da ih ne šalju poštom (to važi za nas koji ne živimo u Beogradu), već treba da dođemo lično. Ako ne možemo da dođemo na svečanu dodelu licenci, onda bilo koji radni dan na njihovu adresu, kada se zadesimo u BG. Pozdrav kolegama i vidimo se na svečanoj dodeli uskoro.

Nadam se da će biti uskoro ta svečana dodela.

Back