Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav kolege,
S obzirom da licence Saveza racunovodja i revizora Srbije nisu priznate u nasoj zemlji, da li neko zna koliko su priznate van nase zemlje? I da li ACCA priznaje njihove ispite? Jer prema nasem zakonu o racunovodstvu, za poslove racunovodstva nije potrebna nikakva licenca, a prema zakonu o reviziji, licencu za ovlascenog revizora izdaje samo Komora ovlascenih revizora.

Planiram da polazem za ovlascenog racunovodju. U nekom od gornjih postova sam procitala da se licence koje izdaje SRRS ne priznaju u nasoj zemlji. Znam da po zakonu o racunovodstvu nije potrebna nikakva licenca za rad. Medjutim, za koji god posao da konkurisete, traze vam da imate sertifikat ili licencu. Ja sam planirala da polazem u SRRS, ali ako to nije priznato, sta jeste?? Sad sam skroz zbunjena, da li vredi to polagati ili je to bacanje para? Pozdrav!

Planiram da polazem za ovlascenog racunovodju. U nekom od gornjih postova sam procitala da se licence koje izdaje SRRS ne priznaju u nasoj zemlji. Znam da po zakonu o racunovodstvu nije potrebna nikakva licenca za rad. Medjutim, za koji god posao da konkurisete, traze vam da imate sertifikat ili licencu. Ja sam planirala da polazem u SRRS, ali ako to nije priznato, sta jeste?? Sad sam skroz zbunjena, da li vredi to polagati ili je to bacanje para? Pozdrav!

Za racunovodju nije potreban nikakav sertifikat, ali i ja polazem ispite u SRRS, pa me interesovalo da li http://www.accaglobal.com/ priznaje njihove ispite, jer se njihova licenca i te kako cijeni. A na sajtu SRRS pise "Сваки члан Савеза, је преко наше професионалне организације и члан Међународне федерације рачуновођа IFAC-а" i zaposlena lica u savezu kazu da su njihovi ispiti priznati od strane medjunarodnih racunovodstvenih ispitnih tjela, medju kojima je najpopularnija ACCA.

.

Za racunovodju ne treba sertifikat, ali i ja polazem ispite u SRRS (vjerovatno si procitala moj tekst) posto me interesovalo da li http://www.accaglobal.com/en/discover/about.html priznaje njihove ispite, jer je njihova licenca i te kako cijenjena. Na sajtu SRRS pise "Сваки члан Савеза, је преко наше професионалне организације и члан Међународне федерације рачуновођа IFAC-а", a i zaposleni u savezu su mi rekli da njihove ispite priznaju medjunarodna racunovodstvena ispitna tijela, medju kojima je najpoznatija ACCA.

Kolege iz koje knjige da spremam reviziju 2.9, ako imate materijal za 2.9 molim vas da mi prosledite:think:
javite se na mejl bilans@ymail.com . .. . mogu vam proslediti sav materijal koji imam u el. obliku, verovatno ce vam nesto od toga koristiti

- - - - - - - - - -

MENE INTERESUJU TESTOVI ZA ISPITE OD 2.3 DO 2.9 SEM 2.6?:manikir:
javite se na mejl bilans@ymail.com . .. . mogu vam proslediti sav materijal koji imam u el. obliku, verovatno ce vam nesto od toga koristiti

- - - - - - - - - -

Postovane kolege,
Potrebne su mi skripte, knjige, ispitna pitanje... za 2.9
Unapred zahvalna

- - - - - - - - - -

KNJIGE ZA OVLAŠĆENOG RAČUNOVODJU
ZA ISPITE OD 2.3 DO 2.9
POVOLJNO
KONTAKT 0.6.3.7.0.3.9.1.0.3.

Pozdrav svima!
Nova sam na temi, imam nekoliko pitanja.
Zavrsila sam Visu poslovnu skolu, odsek za finansije i racunovodstvo. Da li postoji mogucnost da mi priznaju nesto od ispita, za raconovodju ili ovlascenog racunovodju?
Nemam mnogo iskustva na ovim poslovima, u firmi radim na pripremi dokumentacije za agenciju koja odradjuje glavni deo knjigovodstva. Kakve su sanse da se ispiti prodju bez iskustva u poslu, samo ucenjem po knjigama/skriptama?
Trece, na osnovu cega se utvrdjuje radno iskustvo na tim poslovima? Mogu li da donesem potvrdu iz firme o poslovima koje radim, ili se priznaje samo Ugovor o radu?
Cetvrto, I najvaznije, ima li svrhe upustati se u sve to? :D Racunam da bi sertifikat pomogao u trazenju nekog boljeg posla, ne znam da li je tako i u praksi? Kakva su vasa iskustva?

Dosta za prvo javljanje, pozdrav svima :)

Back