Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pitanje za kolege koje su polagale reviziju ili znaju nesto o tome: da li na ispitu je samo jedan odgovor tacan ili vise njih? imam neka pitanja od prethodnih rokova i po meni su na neka pitanja i po dva odgovora tacna?? Da li ja gresim ili je stvarno tako? Mada kada citam zadatak, nekad stvarno i zvuci kao da ima vise tacnih odgovora...ajde pomagajte!!!!!!!!!!!! evo primera ...
koja revizorska zvanja postoje: a) interni revizor b) eksterni ili nezavisni revizor c) zavisni revizori d) nacionalni revizori.
Po meni su tacna pod a) i b).
I ja sam to primetila! Pitanja su dvosmislena,i da,u nekim pitanjima ima vise odgovora.

Drage buduće i sadašnje kolege,
Prošao sam uspešno svih devet ispita za zvanje Ovlašćeni računovođa, ne žalim - ali da sam znao koliko je kriterijum na ispitima ozbiljan teško da bih se odlučio za ulazak u ovaj posao. Ipak kad završite imate osećaj da niste gubili vreme i da niste nešto kupili samo za novac, kao na mnogim sličnim programima ili kursevima. Moj savet: ukoliko se već ne bavite računovodstvom i i slično.ne vidite sebe trajno u toj struci, odaberite nešto lakše. Ovo je škola za profesionalce i tako treba da ostane. Naravno Savez svima nama koji smo im dali poverenje , unapred, duguje da se izbori da ovo stečeno zvanje nešto i znači. Ukoliko naša zvanja ne budu i zakonski valorizovana, smisao školovanja i profesionalne edukacije se gubi.
I još nešto trebaće vam dosta literature, koja nije jeftina, stari testovi i slično. Kad sve prođe to vam ostane, kao što je ostalo i meni, pa evo sad nudim ako neko hoće da mu ustupim, uz minimalnu naknadu, pojedinačno ili sve zajedno to što imam. Za Ovlašćenog računovođu imam skoro sve što treba ( negde sam zaturio samo za 2.1 i 2.3, ali možda mogu da nađem ), nešto su knjige a nešto fotokopije, tu je gomila testova sa ranijih ispita, konsultacija i slično.
Ako se odlučite da ovo uzmete uštedećete sebi puno nerviranja, novca i vremena da to sve prikupite.
Toliko - pozdrav i srećno !

Zanima li nekoga literatura, knjige, skripte, testovi sa ranijih rokova i slično, za zvanje Ovlašćeni računovođa? Imam prilično toga! Završio sam i više mi ne treba.
POSTOVANI KOLEGA ZANIMA ME LITERATURA U STVARI SVE STO IMAS ZA ODREDJENE ISPITE ALI BIH O TOME PREKO LICNOG MAIL-A JER NEMA SMISLA OPTERECIVATI FORUM TIME.
MOJ MAIL JE daikagr@gmail.com
JAVI SE PA DA SE DOGOVORIMO OKO SVEGA
POZDRAV

I kod mene stigao postar. Plozila 2.2 i 2.9 ostalo mi jos 2.7 i 2.8 ako mozes da mi posaljes sta je bilo na ovim ispitima na moj mail, a ja cu tebi ono sto je bilo na 2.9 u ovom roku. Da li mozda imas nesto novijih rokova za ove ispite. Moj mail je vljutovac@orion.rs . Cestitke svima koji su polozili ispite u ovom roku. :klap:

Rezultati stigli poštom mesec dana posle poslednjeg ispita!!! Položila 2.7 i 2.8 ostalo mi je još 2.9. Kako su ostali prošli?

Položila 2.1 :super: Rezultati su mi stigli u toku jučerašnjeg dana.
Lično nisam zadovoljna brojem osvojenih poena na testu...
Zadatak 26, BS i BU sam uradila za period od 10. dana. Izgleda da mi kompletan zadatak nisu priznali...
Meni je ovo prvi izlazak na ispite u Savezu. Zar je moguće da su im kriterijumi ocenjivanja tako strogi?
Njihove propuste u sastavljanju testa neću ni da komentarišem. užas...
Mislim da će to u dobroj meri uticati na prolaznost u roku jun 2013

Kakva su iskustva ostalih?

Back