Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
nadam se da ste zadovoljni svojim ucinkom danas.
neprijatno sam iznenadjena kolicinom gresaka u testu 2.1
(ne znam kako je bilo za ostale ispite).

mislim da je krajnji bezobrazluk da nam se uzimaju novci,
a da zadatak nije promenjen cak iz juna 2011.!

ono sto bih zelela da pitam kolege koji su polagali 2.1 je sledece:
1. da li ste bilans stanja radili za period od 10 dana (posle svih izvrsenih
promena), ili posle 6 dana (kako je pisalo u zadatku)?

Ja sam preuzela odgovornost na sebe da bilans stanja uradim posle
svih zabelezenih promena, s obzirom da bi za 6 dana bio veliki posao
da dovedem do bilansa stanja, i da, na kraju zakljucim da bs ne moze da
se slozi (tj. da je taj zahtev jos jedna greska u testu). Ovako mi se slozilo u bocu.

2. obracun amortizacije, da li ste obracunali za 5 meseci?

otkupljene su iz prosle godine

u racunovodstvenoj praksi 2-3 strana 259..ko deli moje misljenje neka se javi

I ja mislim da su otkupljene prethodne godine. Ja ih nisam ni dodavala ni oduzimala. Mislim da je onih 20.000 u opticaju i po meni, to je početno stanje. Ove otkupljene su, po meni, navedene samo da bi imalo odakle da se proda otkupljenih sopstv. akcija - kako je posle navedeno. Dobila sam oko 6.500 osnovnu i oko 6.300 smanjenu zaradu po akciji. Ko zna čije je tačno. Nek bar priznaju na princip računanja zarade po akciji koji poen i dobro.
Moram da dodam da sam poludela u NS kad su počeli da ispravljaju test 2.1. Mene su stvarno ometali. Žao mi je i ovih koji su to radili, trebalo bi da neko preuzme odgovornost.
Pozdrav svima

nadam se da ste zadovoljni svojim ucinkom danas.
neprijatno sam iznenadjena kolicinom gresaka u testu 2.1
(ne znam kako je bilo za ostale ispite).

mislim da je krajnji bezobrazluk da nam se uzimaju novci,
a da zadatak nije promenjen cak iz juna 2011.!

ono sto bih zelela da pitam kolege koji su polagali 2.1 je sledece:
1. da li ste bilans stanja radili za period od 10 dana (posle svih izvrsenih
promena), ili posle 6 dana (kako je pisalo u zadatku)?

Ja sam preuzela odgovornost na sebe da bilans stanja uradim posle
svih zabelezenih promena, s obzirom da bi za 6 dana bio veliki posao
da dovedem do bilansa stanja, i da, na kraju zakljucim da bs ne moze da
se slozi (tj. da je taj zahtev jos jedna greska u testu). Ovako mi se slozilo u bocu.

2. obracun amortizacije, da li ste obracunali za 5 meseci?

amortizaciju sam uradil za pet meseci

a u 26 zadatku pod b) trazio se bilan uspeha nakon 6 dana to sam i uradila, a pod c) trazio se bilans stanja nakon 10 dana, pa sam prvo uradila bilans uspeha za 10 dana i na osnovu njega bilans stanja

I ja mislim da su otkupljene prethodne godine. Ja ih nisam ni dodavala ni oduzimala. Mislim da je onih 20.000 u opticaju i po meni, to je početno stanje. Ove otkupljene su, po meni, navedene samo da bi imalo odakle da se proda otkupljenih sopstv. akcija - kako je posle navedeno. Dobila sam oko 6.500 osnovnu i oko 6.300 smanjenu zaradu po akciji. Ko zna čije je tačno. Nek bar priznaju na princip računanja zarade po akciji koji poen i dobro.
Moram da dodam da sam poludela u NS kad su počeli da ispravljaju test 2.1. Mene su stvarno ometali. Žao mi je i ovih koji su to radili, trebalo bi da neko preuzme odgovornost.
Pozdrav svima

:zcepanje::zcepanje: svidja mi se sto smo sve tri razlicito odgovorile...isto je bilo i bg-u , stvarno sramota da ljudi budu tako povrsni oko sastavljanja testova,
princip racunanja mi je si gurno dobar:) da li daju bar neki poen u tom slucaju???/

:zcepanje::zcepanje: svidja mi se sto smo sve tri razlicito odgovorile...isto je bilo i bg-u , stvarno sramota da ljudi budu tako povrsni oko sastavljanja testova,
princip racunanja mi je si gurno dobar:) da li daju bar neki poen u tom slucaju???/

Mislim da priznaju, tako sam bar pročitala negde u knjizi. Samo ne znam da li je to pisalo za 2.7 ili 2.8, ali verujem da tako rade. Čak mislim da sam tako položila 2.6

nadam se da je slika jasna
DSCI0810.jpg
mislim da vam je sad jasno zasto sam ja oduzela 6 hiljada...ako neko ovaj zadatak iz njihove literature tumaci drugacije neka se javi

amortizaciju sam uradil za pet meseci

a u 26 zadatku pod b) trazio se bilan uspeha nakon 6 dana to sam i uradila, a pod c) trazio se bilans stanja nakon 10 dana, pa sam prvo uradila bilans uspeha za 10 dana i na osnovu njega bilans stanja

Koleginice, evo bas gledam isti zadatak iz 2011. godine.

b) sastavite BU za navedenih 10 dana poslovanja preduzeca Beta
c) sastavite BS preduzeca Beta na kraju sestog dana

Bas cu popodne sesti da uradim zadatak do 6te promene,
i videti da li moze, uopste, da se sastavi razuman BS.

Back