TOPALOVICKA
Obećava
- Poruka
- 79
posto je izvesno da se goodwill ne obezvredjuje klasicno..preko 582 ..zna li iko na ovom forumu kako se zaista obezvredjuje

Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
zna li neko odgovor??posto je izvesno da se goodwill ne obezvredjuje klasicno..preko 582 ..zna li iko na ovom forumu kako se zaista obezvredjuje![]()
i ja mislim da treba obracunati amortizaciju i na terasu
I ja ...ali....znanje je znanje...ja cu bez terase, vi sa terasom pa cemo da se cujemo kada budu rezultati ...Vazi?
![]()
kolege ispit 2.8
da li vam je pocetno stanje akcija 1.1 200000+ 6000 ili minus???
kako ste uveli promenu na dan 31.05
hvala
[
Ispit 2,1 teorija ok, zadaci iz juna 2011 nama najtezi
meni je minus
kolika vam je bila zarada po akciji jel negde oko 8.078
Sramota je da od juna 2011. Nisu ispravili greske u zadatku tj. jos su ih i pridodali, a znaju da naplate ispit i to debelo. Jedna velika neozbiljnost Saveza!
na zalost meni je +,mozgala sam pola sata sta da radim, jer znam da otkup ide -,ali sam isla logikom da su posle prodate te otkupjene pa da ih mora imati u pocetnom stanju....hmhm nije mi neka logika...meni je oko 5000 malo vise![]()
otkupljene su iz prosle godine
u racunovodstvenoj praksi 2-3 strana 259..ko deli moje misljenje neka se javi
nadam se da ste zadovoljni svojim ucinkom danas.
neprijatno sam iznenadjena kolicinom gresaka u testu 2.1
(ne znam kako je bilo za ostale ispite).
mislim da je krajnji bezobrazluk da nam se uzimaju novci,
a da zadatak nije promenjen cak iz juna 2011.!
ono sto bih zelela da pitam kolege koji su polagali 2.1 je sledece:
1. da li ste bilans stanja radili za period od 10 dana (posle svih izvrsenih
promena), ili posle 6 dana (kako je pisalo u zadatku)?
Ja sam preuzela odgovornost na sebe da bilans stanja uradim posle
svih zabelezenih promena, s obzirom da bi za 6 dana bio veliki posao
da dovedem do bilansa stanja, i da, na kraju zakljucim da bs ne moze da
se slozi (tj. da je taj zahtev jos jedna greska u testu). Ovako mi se slozilo u bocu.
2. obracun amortizacije, da li ste obracunali za 5 meseci?
I ja mislim da su otkupljene prethodne godine. Ja ih nisam ni dodavala ni oduzimala. Mislim da je onih 20.000 u opticaju i po meni, to je početno stanje. Ove otkupljene su, po meni, navedene samo da bi imalo odakle da se proda otkupljenih sopstv. akcija - kako je posle navedeno. Dobila sam oko 6.500 osnovnu i oko 6.300 smanjenu zaradu po akciji. Ko zna čije je tačno. Nek bar priznaju na princip računanja zarade po akciji koji poen i dobro.
Moram da dodam da sam poludela u NS kad su počeli da ispravljaju test 2.1. Mene su stvarno ometali. Žao mi je i ovih koji su to radili, trebalo bi da neko preuzme odgovornost.
Pozdrav svima
svidja mi se sto smo sve tri razlicito odgovorile...isto je bilo i bg-u , stvarno sramota da ljudi budu tako povrsni oko sastavljanja testova,
princip racunanja mi je si gurno dobarda li daju bar neki poen u tom slucaju???/
amortizaciju sam uradil za pet meseci
a u 26 zadatku pod b) trazio se bilan uspeha nakon 6 dana to sam i uradila, a pod c) trazio se bilans stanja nakon 10 dana, pa sam prvo uradila bilans uspeha za 10 dana i na osnovu njega bilans stanja
nadam se da je slika jasnaPogledajte prilog 291136mislim da vam je sad jasno zasto sam ja oduzela 6 hiljada...ako neko ovaj zadatak iz njihove literature tumaci drugacije neka se javi
Mislim da je u zadatku pisalo da je 20.000 akcija u opticaju - ja sam to protumačila da je na tržištu a 6.000 nije na tržištu.
a period ste vodili kao dane ili mesece???