Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nemam knjigu, da li mozes da mi napises odgovor ukoliko to nije preobimno :(

- - - - - - - - - -

Nemam knjigu, da li mozes da mi napises odgovor ukoliko to nije preobimno

1. Doneti odluku o prihvatanju ili neprihvatanju revizijskog angazmana. 2. pismo klijentu o angazmanu, 3. Razumeti klijentovo poslovanje i postojece okolnosti privredjivanja, 4. opsti analiticki pregled, 5. shvatiti rac. sistem i oceniti strukturu interne kontrole. 6. testirati sistem interne kontrole (kontrolni testovi). 7. sustinski testovi, 8/ kompletiranje (pregled), 9. izvestaj, akcionarima i drugim korisnicima i menadzemntu.

JA SAM ODUZELA NEOPOREZIVI DEO. JEL TAKO TREBALO ILI NE? MENI SE LOMI REZULTAT SVAKI BOD MI JE BITAN:worth::dash:
KAKO STE URADILI ONAJ ZADATAK SA TABELOM, STA SE SVE PRIZNAJE?

Ja nisam oduzela neoporezivi deo, mislila sam da ne treba. Rekla mi je koleginica da je trebalo da se oduzme, pa na to obracuna porez. I ja ne znam sta sam uradila sa tabelom priznala sam sve troskove apartmana, troskove racunara i stampaca. Ne zam da li je trebalo da se priznaju zavese.

Ja nisam oduzela neoporezivi deo, mislila sam da ne treba. Rekla mi je koleginica da je trebalo da se oduzme, pa na to obracuna porez. I ja ne znam sta sam uradila sa tabelom priznala sam sve troskove apartmana, troskove racunara i stampaca. Ne zam da li je trebalo da se priznaju zavese.
i ja takodje oduzela neoporezivi(za prevoz)...
i mene je ta zavesa mucila , ja sam napisala da se ne priznaje :think: mada ako su u pitanju venecijaneri hmmm :hahaha::hahaha: ....

apartman sve priznala ali sam priznala dole i faks(cini mi se da je bio)

i ja takodje oduzela neoporezivi(za prevoz)...
i mene je ta zavesa mucila , ja sam napisala da se ne priznaje :think: mada ako su u pitanju venecijaneri hmmm :hahaha::hahaha: ....

apartman sve priznala ali sam priznala dole i faks(cini mi se da je bio)

Bila je fiskalna kasa, ja sam i na nju priznala pravo na odbitak pdv, stampac i racunar, sredstva za odrzavanje higijene, na to sam sve napisala da imamo pravo.
Meni je bilo malo vremena tako da sam na brzinu odgovarala na kraju.

A ona pitanja na zaokruzivanje, sta si napisala za porez na poklon? Jel moglo vise tacnih odgovora ili samo jedno? Meni je delovalo da moze vise

Evo da podelim sa kolegama ono sto sam uhvatila
1 Sta se ne priznaje u Bilansu uspeha koji troskovi ima ponudjeno da se zaokruzi
2. definisati malog poreskog obveznika prema zakonu o pdv-u
3. Prava i obaveze prilikom ulaska u sistem PDV
4. Prema zakonu o nezivotnom osiguranju ko je obveznik, koje su mu obaveze i jos nesto ne secam se
5. Poklonom se prema zakonu o porezu na imovinu ne smatra, pa ima ponudjeno tri odgovora
6. Prometom PDV se smatra, pa opet ponudjeno tri odgovora
7. Prema zakonu o porezu na dobit, osnovna sredstva po osnovu kojih je koriscena poreska povlastica ne sme da se otudji u kom periodu
8. Kako se akcize uskladjuju
9. Na teret raskohda u poreskom bilansu priznaju se takse, naknade i drugi troskovi
a ako su placeni
b ako su obracunati
10 Data bruto zarada zaposlenog, minimalna i maksimalna, izracunati poropisane obaveze
11. prihodi od nepokretnosti
12. Dati su troskovi prevoza za zaposlenog na privremenim i povremenim poslovima, neoporezivi deo i obracunati porez
13. Izracunati poreski gubitak
14. srazmerni poreski odbitak
`15. Avansni i konacan racun
16. Obracun akciza i konacne obaveze
17. Dati su razliciti troskovi hotela, koliki iznos PDV hotel moze da iskoristi
`18. Otkup sekundarnih sirovina preko tekuceg racuna i u gotovini
`19. Koriscenje sopstvenog automobila u sluzbene svrhe
20. Prihodi od autorskog dela
21. Otpremnina zaposlenog koji je dobio prinudni otkaz
22. Obican zadatak sa PDV
23. Sponzorstvo sportskom klubu
24. Gradjevinsko preduzece je izvrsilo gradjevinske radove skoli valjda ne mogu da se setim kako je glasio
25. Zakup poslovnog prostora od fizickog lica

1. Doneti odluku o prihvatanju ili neprihvatanju revizijskog angazmana. 2. pismo klijentu o angazmanu, 3. Razumeti klijentovo poslovanje i postojece okolnosti privredjivanja, 4. opsti analiticki pregled, 5. shvatiti rac. sistem i oceniti strukturu interne kontrole. 6. testirati sistem interne kontrole (kontrolni testovi). 7. sustinski testovi, 8/ kompletiranje (pregled), 9. izvestaj, akcionarima i drugim korisnicima i menadzemntu.

Hvala ti puuuunoooo :p

od mene nesto ....na 2.2 su pitanja i zadaci bili kao sa mediafire, stim da su dva zadatka bila sa oskudnim resursom, pa eto dodajte i to na spisak za bubanje...pravo je bilo isto kao i do sada i sa mediafire.. ee sada mene zanima da mi kolege koje su polagale reviziju kazu odakle da vezbam zadatke kada imam andricrevu knjigu???Ili neka me neko uputi kako da resavam te zadatke...Teorija ko teorija, nabubacu je, al ti zadaci...po meni je sve misljenje sa rezervom:)))))) ako imate zadatke za vezbu, posaljite please!!! danijelabrankov@gmail.com

Evo da podelim sa kolegama ono sto sam uhvatila
1 Sta se ne priznaje u Bilansu uspeha koji troskovi ima ponudjeno da se zaokruzi
2. definisati malog poreskog obveznika prema zakonu o pdv-u
3. Prava i obaveze prilikom ulaska u sistem PDV
4. Prema zakonu o nezivotnom osiguranju ko je obveznik, koje su mu obaveze i jos nesto ne secam se
5. Poklonom se prema zakonu o porezu na imovinu ne smatra, pa ima ponudjeno tri odgovora
6. Prometom PDV se smatra, pa opet ponudjeno tri odgovora
7. Prema zakonu o porezu na dobit, osnovna sredstva po osnovu kojih je koriscena poreska povlastica ne sme da se otudji u kom periodu
8. Kako se akcize uskladjuju
9. Na teret raskohda u poreskom bilansu priznaju se takse, naknade i drugi troskovi
a ako su placeni
b ako su obracunati
10 Data bruto zarada zaposlenog, minimalna i maksimalna, izracunati poropisane obaveze
11. prihodi od nepokretnosti
12. Dati su troskovi prevoza za zaposlenog na privremenim i povremenim poslovima, neoporezivi deo i obracunati porez
13. Izracunati poreski gubitak
14. srazmerni poreski odbitak
`15. Avansni i konacan racun
16. Obracun akciza i konacne obaveze
17. Dati su razliciti troskovi hotela, koliki iznos PDV hotel moze da iskoristi
`18. Otkup sekundarnih sirovina preko tekuceg racuna i u gotovini
`19. Koriscenje sopstvenog automobila u sluzbene svrhe
20. Prihodi od autorskog dela
21. Otpremnina zaposlenog koji je dobio prinudni otkaz
22. Obican zadatak sa PDV
23. Sponzorstvo sportskom klubu
24. Gradjevinsko preduzece je izvrsilo gradjevinske radove skoli valjda ne mogu da se setim kako je glasio
25. Zakup poslovnog prostora od fizickog lica

Za koji je ovo ispit?

Bila je fiskalna kasa, ja sam i na nju priznala pravo na odbitak pdv, stampac i racunar, sredstva za odrzavanje higijene, na to sam sve napisala da imamo pravo.
Meni je bilo malo vremena tako da sam na brzinu odgovarala na kraju.

A ona pitanja na zaokruzivanje, sta si napisala za porez na poklon? Jel moglo vise tacnih odgovora ili samo jedno? Meni je delovalo da moze vise

Ja sam takodje oduzela neoporezivi iznos i obracunala prevoz.

Sto se tice tabele, za apartman sam priznala sve stavke, stampac, racunar, fiskalnu kasu i sredstva za odrzavanje higijene.

i mene takodje to interesuje....

Molim kolege koje spremaju 2.8. I koji su bili na pripremnoj nastavi da se ukljuce u resavanje jednog zadatka.
Naime, rec je o zadatku sa ponderisanim prosecnim brojem akcija i situacijom kada preduzece izdaje odredjeni broj konvertibilnih obveznica. Pre toga u zadatku se trazi izracunavanje ponderisanog prosecnog broja akcija i zarade po akciji, a potom se kaze da to preduzece je u toku prethodne i tekuce godine izdalo 1500 konvertibilnih akcija, koje kad se prebace u obicne dobijemo 450 obicnih.
Moje pitanje glasi: da li na poceku tekuce godine treba dodati taj broj od 450 akcija ukupnom broju obicnih akcija na pocetku godine i onda raditi ponderisanje ili dodati ponderisanom prosecnom broju akcija na kraju godine cifru od 450?

Back