Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
kolege, treba mi pomoc za 2.7
u pitanju je mix materijala ovaj zadatak iz AKTIVNOST 1/193.STRANA resenje 197. strana. KAKO SE DOBIJAJU OVE KOLICINE 88.421, 66.316 I 66.316

Ne znam za vas, ali mene ovaj 2.7 unisti:worth::dash:
proporcije su ti 4:3:3 = 10
gubitak 5%
autput 210.000.
standardni input 210.000.x 100/95=221.053.
221.053./10=22.105.
22.105. x 4=88.421.
22.105. x3= 66.315.

2.6
Moze li mi neko reci kako se racuna strucno usavrsavanje(ako to uopste i treba) i kako da izracunam prihod od kapitala po osnovu dividende??/:think:

prihod od kapitala po osnovu dividendi ide porez=100% bruto prihoda x 15% PPOPJ 3

- - - - - - - - - -

koliki je pdv za kompjutersku opremu??? Koji iznos prometa je sada za ulazak u pdv 80000000??

8.000.000.00 JE ULAZAK U PDV A KUMPJUTERI SU 8%

ZA STRUCNO USAVRSAVANJE IMAM AKO NIJE UGOVORENA NAKNADA OSNOVICA ZA OBRACUN JE MINIMALNA MESECNA OSNOVICA, PIO JE 4% A ZDRAVSTVO 2% ( MISLIM DA IDE I POREZ ALI SE U MOJIM SKRIPTAMA NE POMINJE)
A KAD JE UGOVORENA NAKNADA
OSNOVICA=BRUTO-20%NORMIRANIH TROSKOVA
OSNOVICA X 20% = POREZ
PIO 4%
ZDRAVSTVO 2%
PPOPJ7 I SPECIFIKACIJA
NADAM SE DA JE OVO DOBRO :)

i mene takodje ...nadam se da je neko razumeo pa ce nam pomoci

- - - - - - - - - -

MENE UBIJAJU DONACIJE I POKLONI KAKO I NOVCU TAKO I U STVARIMA, KAD SE OBRACUNAVA PDV I PLACA, KO KAD IMA PRAVO DA ODBIJE PDV ILI KAD PRIMALAC DONACIJE ILI POKLONA MORA DA PODNESE P PRIJAVU, AKO NEKO IMA NEKI SABLON ILI VEC NESTO NEKA OBJASNI HVALAAAAAAA :dash::dontunderstand::dontunderstand:

da li bih mogla da dobijem na mail tu skriptu posto ja nemam te primere..hvala:bye:

- - - - - - - - - -

MENE UBIJAJU DONACIJE I POKLONI KAKO I NOVCU TAKO I U STVARIMA, KAD SE OBRACUNAVA PDV I PLACA, KO KAD IMA PRAVO DA ODBIJE PDV ILI KAD PRIMALAC DONACIJE ILI POKLONA MORA DA PODNESE P PRIJAVU, AKO NEKO IMA NEKI SABLON ILI VEC NESTO NEKA OBJASNI HVALAAAAAAA :dash::dontunderstand::dontunderstand:

da li bih mogla da dobijem na mail tu skriptu posto ja nemam te primere..hvala:bye:
makica_82@yahoo.com

Po odgovorima iz raznih skripti ja sam zakljucila sledece
da se za sponzorstvo kao i za donaciju u robi i uslugama obracunava PDV ali se ne podnosi poreska prijava, sto nije slucaj sa donacijom u novcu tada se ne obracunava pdv ali se podnosi poreska prijava.Valjda kad se plati porez ne placa se porez na poklon ili tako vec nekako
Ovo uzmite sa rezervom

Back