Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja imam sablon po kom se racuna naknada za kor sopstvenog vozila

Neto oporeziv iznos= iznos koji se priznaje -neoporeziv iznis
bruto iznos=neoporeziv iznos /koef
porez= bruto iznos X 12%

pa se pitam da li je 12 % poreska stopa??

Hvala svim kolegama koji vredno odgovaraju:klap:

Ja sam nasla i da se jubilarne nagrade kao i naknada troskova u javnom saobracaju i koriscenje sopstvenog vozila oporezuje sa 10% isto kao i zarade
- na sajtu http://www.paragraf.rs/statistika/07_stat.htm

Poslednja izmena:
hvala svima jeste 10 % za 2.6 zvala savez..

Moze li mi neko reci 2.7 zad 10

) Saldo kupaca 282.000
10% prodaje u avgustu od 420.000 = 42.000
40% prodaje u septembru od 600.000 =240.000
Saldo dobavljača
60% od vrednosti robe kupljeneu septembru a prodaće se u decembru 60% od 400.000 =240.000
Saldo zaliha

Zasto 10 i 40 %

Ima li neko da mi posalje test za decembar 2.7????

Hvala puno

hvala svima jeste 10 % za 2.6 zvala savez..

Moze li mi neko reci 2.7 zad 10

) Saldo kupaca 282.000
10% prodaje u avgustu od 420.000 = 42.000
40% prodaje u septembru od 600.000 =240.000
Saldo dobavljača
60% od vrednosti robe kupljeneu septembru a prodaće se u decembru 60% od 400.000 =240.000
Saldo zaliha

Zasto 10 i 40 %

Ima li neko da mi posalje test za decembar 2.7????

Hvala puno

U saldu kupaca ostaje 40 % prodaje iz septembra (60% je plaćeno u tekućem mesecu) i 10 prodaje iz avgusta (u avgustu naplaćeno 60 % + u sept. naplaćeno 30%). prodaja iz jul je naplaćena u potpunosti (jul, avg. i sept.).

I ja bih volela da vidim neki noviji test

- - - - - - - - - -

U saldu kupaca ostaje 40 % prodaje iz septembra (60% je plaćeno u tekućem mesecu) i 10 prodaje iz avgusta (u avgustu naplaćeno 60 % + u sept. naplaćeno 30%). prodaja iz jul je naplaćena u potpunosti (jul, avg. i sept.).

I ja bih volela da vidim neki noviji test

Što je ovo bilo pismeno. Zanemarite pravopisne greške. Pozdrav

e ljudi, kako se kod 2.6 rade oni zadaci u kojima treba da se obracunaju zarade i doprinosi a istovremeno je dat odredjen iznos na ime na pr.putnih troskova? neoporezivi deo jel se oduzima i kod zarade i kod putnih troskova ili vec kako?:think:
hvala

hmmmm ja te primere i nemam, mozes li mi molim te proslediti na makica_82@yahoo.com
oko poreza je nastao citav problem:besna:

e ljudi, kako se kod 2.6 rade oni zadaci u kojima treba da se obracunaju zarade i doprinosi a istovremeno je dat odredjen iznos na ime na pr.putnih troskova? neoporezivi deo jel se oduzima i kod zarade i kod putnih troskova ili vec kako?:think:
hvala

Posalji i meni te zadatke ivana_pavicevic@yahoo.com
Trebalo bi da se rade pojedinacno pa samo saberes poreze. prosledi zadatak dsa bi videla o cemu se tacno radi

hvala
TREBALO BI DA SE RADI POSEBNO JER I P.PRIJAVE SU RAZLICITE.
BILO BI LEPO KAD BI NEKO KO JE BIO NA KANSULTACIJAMA ZA 2.6 , PODELI TO SA NAMA, JER UMEJU DA BUDU SLICNI ZADACI I NA ISPITU. HVALA

hmmmm ja te primere i nemam, mozes li mi molim te proslediti na makica_82@yahoo.com
oko poreza je nastao citav problem:besna:

evo konkretno zadatak glasi ovako:
isplacena bruto zarada od 253000, najvisa osnovica je 215 000, a na ime troskova prevoza sa posla na posao isplaceno 2000 dinara. neoporeziv iznos 2596.
kako racunati? jel se i pri obracunu zarada i pri obracunu prevoza oduzima neopor. iznos ili sta se vec radi ovde?
nasla sam ove zadatke sa raznim kombinacijama u predhodnim rokovima.

isplacena bruto zarada od 253000, najvisa osnovica je 215 000, a na ime troskova prevoza sa posla na posao isplaceno 2000 dinara. neoporeziv iznos 2596.
kako racunati? jel se i pri obracunu zarada i pri obracunu prevoza oduzima neopor. iznos ili sta se vec radi ovde?

Po mom misljenju racunas zaradu sa porezom na (253 000 - 11000)*10%, i doprinose standrdno(sa izmenjenim por stopama)
posebno racunas prevoz 2000- neoporeziv iznos
neto oporeziv iznos /0,9
porez= bruto oporeziv iznos *10%

Po mom misljenju bi trebalo zaradu normalno racunati -porez 10% na 242000, a doprinose na 215000 a prevoz se ne oporezuje jer je neoporezivo> bruto prevoz, sto daje da je bruto=neto prevoz

Back