Jeste deoXXII zadatka sa 2.7
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozdrav kolegama! Posto mi je 2.1 prvi ispit htela sam da vas pitam kakvi su zadaci, jel budu iz knjige? Ili ako neko moze na mail da mi napise pitanja iz decembra 2012, cisto da vidim sta traze. makica.v84@gmail.com Hvala punoooo![]()
haval Iva puno...
Kolega to je deo zad 22..
Koleginice, verujem da svi zeljno iscekujemo da nam preneses sta je bilo od zadataka na konsultativnoj nastavi za 2.7...tako da kada imas vremena, iskucaj nam!
![]()
Molim koleginicu dadada i meni pošalje pitanja iz decembra 2012 na mail:
milicaposrkaca@gmail.com.
Hvala!![]()
Moze i meni na mail...Koleginice poslala sam ti na mail
cujemo se
Preduzece Gama posluje sa iskoriscenjem kapaciteta od 60% i razmatra odluku o rpivremenom zatvaranju fabrike na priod od godinu dana, nakon cega se ocekuje da ce porasti traznja za proizvodima. Dostupni su sledeci podaci:
prihodi od prodaje za iskoriscenost kapaciteta 60%.......250.000
VT prodatih proizvoda za iskoriscenost kapaciteta 60%......150.000
FT.........140.000
FT koji ce ostati nakon eventualnog zatvaranja fabrike iznose 20.000, a troskovi zatvaranja fabrike iznose.....4.000
a) pripremiti izvestaj u kome ce se menadzmentu uukazati da li treba zatvoriti fabricki pogon ili nastaviti sa radom, pri cemu treba zanemariti netroskovne faktore.
b) izracunati koji stepen iskoriscenosti kapaciteta je neophodan da bi preduzece izjednacilo FT i kontribucionu dobit.
Kolege da li neko zna resenje![]()
da li može i na mail: ss68238@gmail.composlala![]()
test iz decembra nemam ali sam ti poslala sve ostalo sto sam imala![]()
Koleginice poslala sam ti na mail
cujemo se
poslala![]()
moze li neko da mi kaze obracun poreza 2.6. za KAPITAL _DIVIDENDA???
moze li neko da mi kaze obracun poreza 2.6. za KAPITAL _DIVIDENDA???
Neznam za sada resenje, ali bih pitala da li je neko bio na konsultacijama za ovaj ispit 2.2 i da li bi podelio neke savete sa nama koji ovaj ispit zelimo da polazemo. Unapred hvala![]()
Hajde da pokušam:Preduzece Gama posluje sa iskoriscenjem kapaciteta od 60% i razmatra odluku o rpivremenom zatvaranju fabrike na priod od godinu dana, nakon cega se ocekuje da ce porasti traznja za proizvodima. Dostupni su sledeci podaci:
prihodi od prodaje za iskoriscenost kapaciteta 60%.......250.000
VT prodatih proizvoda za iskoriscenost kapaciteta 60%......150.000
FT.........140.000
FT koji ce ostati nakon eventualnog zatvaranja fabrike iznose 20.000, a troskovi zatvaranja fabrike iznose.....4.000
a) pripremiti izvestaj u kome ce se menadzmentu uukazati da li treba zatvoriti fabricki pogon ili nastaviti sa radom, pri cemu treba zanemariti netroskovne faktore.
b) izracunati koji stepen iskoriscenosti kapaciteta je neophodan da bi preduzece izjednacilo FT i kontribucionu dobit.
Kolege da li neko zna resenje![]()