Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo mene ponovo sa korisnim informacijama i jos korisnijim linkovima :)))
Da podsetim cenjene kolege da je u medjuvrenu nastupila izmena i dopuna zakonika, tako da obavezno obrate paznju na nove podatke u smislu poreza, poreskih stopa, osnovica, neoporezivih iznosa i svega onoga sto je dotakla izmena i dopuna vazecih propisa. Dakle, svi zadaci koji se odnose na 2.6 se rade sa novim podacima, tako da resenja iz onih materijala nece biti u skladu sa resenjima koje cete dobiti vezbajuci zadatke iz istih. Vodite racuna!!!
I ono manje bitno, ali isto tako vazno: dajem vam da dopunite svoju arhivu testova i to za ovlascenog racunovodju na linku http://www.*************/?uiil9fbulk2zccd i racunovodju http://www.*************/?19xk16xef9bm962
I PONOVO NAPOMINJEM: Sav materijal koji se moze downloadovati sa gore navedenih linkova je potpuno besplatan i deljenje istog je neograniceno,u svakom drugom slucaju (koriscenje materijala u komercijalne svrhe) spamovacu doticnu gospodu koja na ovaj nacin razvija biznis
Nadam se da uzivate u mojim postovima i da sam zasluzila jedno hvala, ako nista drugo :D
Još jednom hvala za postavljen materijal. Ovi testovi su i više nego korisni. Zahvaljujem se i ostalim članovima koji su postavljali materijal na mediafire. U prošlom roku sam položila poreski sistem zahvaljujući testovima iz prošlih rokova i čitajući iskustva nesebičnih članova ovog foruma. Ostala su mi još četiri ispita za polaganje i verujem da neće predstavljati problem, sad kad imam dovoljno testova i zadataka za vežbanje. Za ovaj rok sam planirala samo reviziju.

Kolege, da li treba da koristimo najnovije podatke za neoporezive iznose, npr.neoporezivi iznos poreza na zarade je sada 7822 a ne 7310 koji se najcesce koristi u zadacima?

Meni se čini da oni daju podatke o neoporezivim iznosima u zadatku. Ako grešim neka me neko ispravi. Ali koliko se sećam, oni daju najnovije podatke o neoporezivim iznosima, najvišim osnovicama itd, pa te podatke treba koristiti.

S obzirom da sam se relativno skoro upisao u SRRS, interesuje me koliko su teski ispiti? Knjigu upravljanje kadrovima cu tek nabaviti za 3,4 dana pa me zanima da li je kratak rok od ovih mesec dana za pripremu jednog ispita? :think:

2.3 se sprema za nedelju dana, ajde da kazemo deset uz pauze...obrati paznju na ranije testove, ponavljaju pitanja.
Na ispitu se trudi da pises i svojim recima, jer generalno takav je ispit. Ne moras uciti napamet.

Nova sam na forumu i u SRRS :) . Zavrsila sam na Singidunumu racunovodstvo i reviziju pa me zanima da li priznaju neke ispite sa privatnih fakulteta? Molim kolege koje imaju ispitna pitanja i skripte za ovlascenog racunovodju da mi posalju na anchibm@yahoo.com
Molim za savet, sta se najlakse i najbrze sprema

Hvala vam :D

Sa privatnih fakulteta nista ne priznaju...pregledaj ovaj topic, imas dosta linkova sa testovima za ovlascenog racunovodju i dosta iskustva drugih kolega :)

Postovane kolege i koleginice, ako vam trebaju pitanja i odgovori za ispit 2.4-Informacioni sistemi javite se, odnosno ostavite e-mail na koji da vam prosledim . U tim puskicama imaju pitanja od 1 poena, od 3 poena i par onih pitanja koje nose po 20 poena, a bila su u zadnjim rokovima.

Kolega mozete li da mi prosledite sta imate za 2.4 na anchibm@yahoo.com
Hvala unapred :)

Back