Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nova sam na forumu i nadam se da ćete mi pomagati ubuduće.Naime,ja sam po zvanju medicinska sestra ali ne radim u struci već par godina,sad sam nešto kao seksetarica,stim da pomažem knjigovođi.Sadašnji šef mi je predložio da mi plati kurs i ispite za računovođu,koji sam i sama planirala.E sad,vidim da jaaako puno stvari još ne znam pa sam se malo i uplašila.Imam dvoje dece (male),ne znam ni sama kako ću sve ukombinovati,šta kažete da li da ostavim za kasnije učenje ili ću moći pored njih dvoje da se spremim za ispite kako treba i da stvarno naučim sve? Od drugarice sam čula da više nije potreban nikakav sertifikat tj.može potpisati papire bilo ko,da li je to istina? Da li neko zna gde mogu u NS da pohađam kurs gde će me zaista naučiti svemu?
Pozdrav! : )

Kolege, imali li neko da mi posudi knjigu Upravljanje kadrovima koju bi ja fotokopirala i vratila odmah nakon kopiranja.

Koleginice ja imam knjigu Upravljanje kadrovima. Ako bi odgovaralo da Vam dam ovu knjigu a Vi meni da za uzvrat dostavite knjigu Menadzment i kontrola (ili kopiju iste). Takodje imam kopiju Informacionih sistema ako Vam treba a Vi meni ako imate kopiju knjige Principi revizije. Javite se na rasgor@ptt.rs

Verujte ne znam ni ja kako posle 8 meseci, ali toliko mi traje pripravnicki ugovor.
U pitanju je firma koja je indirektni budzetski korisnik.
Ja konkretno radim na mestu knjigovodje pripravnika, to mi je i posao i ulazim u fazon polako, ali mi je zvanje racunovodja pripravnik( niti radim obracun plata, poreza, itd...) ali verovatno cu morati da spremam sve o cemu vi ovde pricate ili bar vecinu...

Hvala svima

P.S. to sto je neko pomenuo da pitam nadredjene, oni pojma nemaju kako izgleda taj ispit, jer su ga polagali pre 30 godina :)

Verujte ne znam ni ja kako posle 8 meseci, ali toliko mi traje pripravnicki ugovor.
U pitanju je firma koja je indirektni budzetski korisnik.
Ja konkretno radim na mestu knjigovodje pripravnika, to mi je i posao i ulazim u fazon polako, ali mi je zvanje racunovodja pripravnik( niti radim obracun plata, poreza, itd...) ali verovatno cu morati da spremam sve o cemu vi ovde pricate ili bar vecinu...

Hvala svima

P.S. to sto je neko pomenuo da pitam nadredjene, oni pojma nemaju kako izgleda taj ispit, jer su ga polagali pre 30 godina :)
Ti to misliš na pripravnički ispit??????
Tri člana komisije, pa te malo propituju, sačine zapisnik i to je to.

Nova sam na forumu i nadam se da ćete mi pomagati ubuduće.Naime,ja sam po zvanju medicinska sestra ali ne radim u struci već par godina,sad sam nešto kao seksetarica,stim da pomažem knjigovođi.Sadašnji šef mi je predložio da mi plati kurs i ispite za računovođu,koji sam i sama planirala.E sad,vidim da jaaako puno stvari još ne znam pa sam se malo i uplašila.Imam dvoje dece (male),ne znam ni sama kako ću sve ukombinovati,šta kažete da li da ostavim za kasnije učenje ili ću moći pored njih dvoje da se spremim za ispite kako treba i da stvarno naučim sve? Od drugarice sam čula da više nije potreban nikakav sertifikat tj.može potpisati papire bilo ko,da li je to istina? Da li neko zna gde mogu u NS da pohađam kurs gde će me zaista naučiti svemu?
na osnovu sadasnjeg zakona o racunovodstvu nije potreban nikakav sertifikat ili licenca, sto ne znaci da se to nece nekad promeniti.
Sto se tice tvog pitanja kada da pocnes sa ispitima, da li da pocnes i sl. mogu ti reci sta bih ja uradila da sam na tvom mestu. Ja bih krenula vec u junu sa polaganjem, pa polako, ispit po ispit, koliko imas vremena, toliko spremaj i uci. S obzirom da nema neki rok u kome moras sve ispite poloziti zato mozes lagano da krenes. Jer ulazices u sustinu polako, a ko zna, jednom ce ti zatrebati kada vec ne radis u struci... dodatno ti je plus to sto radis i imas na poslu dodirnih tacaka sa knjizenjem. Kada odlucis da pocnes sa ucenjem precesljaj ovaj forum od rve do zadnje stramice i skini sve sa *************/srrs i bice ti vise nego dovoljno za prvu pomoc u spremanju ispita. Svako dobro i srecno!

I jos jedna stvar, do sada nisam cula da postoji neki kurs (ispravite me ako gresim)za bilo sta gde polaznici zaista dobro savladaju materiju. To ti je vise neka osnova..ako hoces dobro da naucis, bolje se raspitaj za nekog jako dobrog knjigovodju i njoj/njemu placaj casove. To ti se mnogo vise isplati u svakom pogledu!

Ja bih ti predložila da prvo završiš neki "osnovni kurs" za knjigovodju gde ćeš praktično naučiti osnovne stvari uz iskustvo na poslu koje ćeš steći u medjuvremenu. Posle toga možeš da kreneš i sa ovim ispitima pri Savezu. Lično mislim da ti je sada rano za to, a licenca i sertifikat ti nisu potrebni da bi se bavila tim poslom.

:besna:

Ja bih ti predložila da prvo završiš neki "osnovni kurs" za knjigovodju gde ćeš praktično naučiti osnovne stvari uz iskustvo na poslu koje ćeš steći u medjuvremenu. Posle toga možeš da kreneš i sa ovim ispitima pri Savezu. Lično mislim da ti je sada rano za to, a licenca i sertifikat ti nisu potrebni da bi se bavila tim poslom.

:besna:

Slazem se, isto bih ti savetovala.
Pri Privrednoj komori N. Sada postoji sektor koji se godinama bavi edukacijom u raznim oblastima pa i u ovoj nasoj.
Mozda ti moze biti interesantno.
http://www.rpkns.com/sr/edukacije/1...an-rad-na-raunaru-i-knjigovodstvenom-programu

Da li neko sprema 2.2? Knjiga ima dosta gresaka, postoje li neka bitnija poglavlja za ispit?
Da li neko razume metod apsorpcije i metod marig.troska?

Pozdrav svima

Imas na www.*************/srrs primere zadataka i ispitnih pitanja za 2.2 - dosta pomaze. A super bi bilo da doprineses forumu i napises te greske iz 2.2. Mozda bi bilo najbolje da ih posaljes kolegi koji odrzava mediafire folder pa da ih ubaci tamo

Back