Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
KOLEGINICE I KOLEGE!!! EVO OBJASNJENJA: -malo cu zapakovati :) -
VESELE 90TE SE IZGLEDA VRACAJU U MODU,PA JE POCEO PROGON I ZASTRASIVANJE,DODUSE NE LICNO MENE,ALI SE TICE MENE. NECU DA SPOMINJEM NI KO,NI ZASTO,NI KAKO,JER MI JE MALO PRIPALA MUKA :)
HVALA VAM SVIMA NA PODRSCI I HVALA SVIMA KOJI SU POMOGLI NA BILO KOJI NACIN DA FORUM I MEDIAFIRE OPSTANU,ALI SVE STO JE LEPO IMA KRAJ :)
UBEDJEN SAM DA CETE SE SNACI I BEZ MENE I TAKO TREBA DA BUDE!!!!
VELIKI POZDRAV ZA ONE KOJI SU BILI UZ MENE SVO OVO VREME!!!

Ko te to dira, nos da mu polomim ?:tiganj:

Znaci kreteni su za sve pare koje nam uzimaju iz roka u rok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hvala tebi puno, bez ovoga ne bih nikada polozila ispite koje sam polozila!!!!!!!!!!!!!!
KOLEGINICE I KOLEGE!!! EVO OBJASNJENJA: -malo cu zapakovati :) -
VESELE 90TE SE IZGLEDA VRACAJU U MODU,PA JE POCEO PROGON I ZASTRASIVANJE,DODUSE NE LICNO MENE,ALI SE TICE MENE. NECU DA SPOMINJEM NI KO,NI ZASTO,NI KAKO,JER MI JE MALO PRIPALA MUKA :)
HVALA VAM SVIMA NA PODRSCI I HVALA SVIMA KOJI SU POMOGLI NA BILO KOJI NACIN DA FORUM I MEDIAFIRE OPSTANU,ALI SVE STO JE LEPO IMA KRAJ :)
UBEDJEN SAM DA CETE SE SNACI I BEZ MENE I TAKO TREBA DA BUDE!!!!
VELIKI POZDRAV ZA ONE KOJI SU BILI UZ MENE SVO OVO VREME!!!

napisati revizorsko misljenje za firmu kod koje je bilo:

pred.ima u posedu 500 ha polj.zemljista, od cega je 100 ha stavilo pod hipoteku

pred.nije izvrsilo IV potrazivanja od kupaca starijih od 6 meseci u skladu sa zakonom o porezu na dobit, ali je je to uradilo za potr.starija od godinu dana-u skladu sa svojim rac.politikama

pred.je iskazalo zalihe got.proizvoda po ceni po kojoj je zadnji put prodala te got.proizvode, a ne po ceni na berzi koja je vazila na dan 31.12.zalihe su iskazane u iznosu 24.300.000, a da je po ceni 31.12, bile bi 10% manje

teorija ista kao u ranijim primerima

Poslednja izmena:
Ako se dobro secam nije bilo 24.300.000 neko 24.300(neka me neko ispravi).

Koje si misljenje napisao? Da li je neko uradio ovaj zadatak?

Bilo je 15 pitanja x 2 poena(zaokruzivanje), 10 pitanja x 5 poena(da se pismeno odgovori), 1 zadatak( 5 poena za mislnjenje + 15 poena za revizorski izvestaj).

Bile se bitne i osnovne strvari: rizici, posebni ciljevi revizije, sta je revizija....

PITANJA ZA 2.3. UPRAVLJANJE KADROVIMA (NISU BAS DOSLOVCE BILA TAKVA PITANJA, ALI JE SUSTINA TA)
1. Case u vezi komunikacije (četiri podpitanja u vezi case-a): a) pet problema u vezi sa komunikacijom u preduzeću Sunce, b). predložiti pet rešenja za poboljšanje komunikacije u preduzeću, c) objasniti značaj i vrste formalne komunikacije, d) objasniti značaj efektivne komunikacije u preduzeću
2. Upavljane performansama: a) Nacrtati dijagram procesa upravljanja performansama b).U kojim oblastima se mogu javiti mogućnosti i/iil pretnje?
3. a). Svrha i tri osnovna cilja intervjua; b). greške ispitivača u vezi intervjua; c). prednosti intervjua
4. Tuckmanovih pet faza formiranja tima
5. Savetovanje: a). Objasniti probleme koji se javljaju unutar samog pojedinca, probleme prouzrokovane radom organizacije koji deluje na pojedince, probleme koji su eksterni za pojedince i za radne organizacije; b) U kojim oblastima se najčešće angažuju savetnici?

jao, pa nisam valjda pogresno videla?ja sam mislila 24.300 hiljada! Da tako pise
ne secam se tacnog iznosa(lupila sam ga), ali je 10 posto iznosilo preko 200.000, pa mi je to izgledalo kao mat.znacajno.

Ko je polagao kadrove?!

a kako bi trebalo da izgledaju odgovori?
ja sam ovo ucila na jedan nacin, a ono ispalo da treba drugacije.imam utisak da je trebalo procitati celu knjigu da bi se mogli dati odgovori kao neki izvestaji i analize konkretne situacije , a sa druge strane da trebaju detalji i nabrajanja.ja napr.nisam ucila poglavlje komunikacije tako da znam da odgovorim na prvo pitanje.niti sam intervju nesto detaljno obradjivala, samo osnovno.
jesi li ti pisao svojim recima ili si imao dovoljno znanja da sve povezujes sa gradivom?

Po meni mora da se prodje cela knjiga. Ovde su bila jako bitna nabrajanja i obrazlozenja istih, a na osnovu lekcije se mogao dati i odgovor za Case. Mislim da se treba fokusirati na "Pitanja za licnu proveru" iz knjige, mada uopste ne mora da znaci da ce biti ta pitanja. Ne znam sta da ti kazem, ocigledno je da su pitanja za svaki rok drugacija, tako da meni ovo uopste nije lak ispit :(

jao, pa nisam valjda pogresno videla?ja sam mislila 24.300 hiljada! Da tako pise
ne secam se tacnog iznosa(lupila sam ga), ali je 10 posto iznosilo preko 200.000, pa mi je to izgledalo kao mat.znacajno.

Ko je polagao kadrove?!

Naravno da nisi pogresno videla - bilo je 24.300 hiljada! i meni je izgledalo isto tako materijalno znacajno - toliko da dam misljenje sa rezervom

Ako se dobro secam nije bilo 24.300.000 neko 24.300(neka me neko ispravi).

Koje si misljenje napisao? Da li je neko uradio ovaj zadatak?

Bilo je 15 pitanja x 2 poena(zaokruzivanje), 10 pitanja x 5 poena(da se pismeno odgovori), 1 zadatak( 5 poena za mislnjenje + 15 poena za revizorski izvestaj).

Bile se bitne i osnovne strvari: rizici, posebni ciljevi revizije, sta je revizija....

Pisalo je 24.300 hiljada - sorry!!! Po meni je to bilo materijalno znacajno i dala sam misljenje sa rezervom....... ne garantujem ....
A sto se tice onih ponudjenih odgovora - mislim da je sve bilo a) i b)

Kolege - koje su polagale 2.9. - da li se slazete sa mnom da su skoro na svim pitanjima sa ponudjenim odgovorima - tacni odgovori bili pod a) i b) ??!!! Neverovatno ali izgleda istinito

e i ja se slazem pa da nisam bila sigurna u odgovore verovatno bih pomislila da gresim. ja sam dala pozitivno misljenje sa skretanjem paznje na prve dve napomene a ovu trecu sam mislila da nije materijalna jer mi deluje da je 10% ne dovo:zper:ljno za izrazavanjem rezerve

Back