acoj2011
Obećava
- Poruka
- 88
kakva je procedura za odlaganje prijavljenjih ispita za sledeci rok
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
hvala puno,
ali mislim da imas jednu gresku: pod rednim brojem tri treba da glasi: lica koja su clanovi omladinske ili studenstske zadruge i koja IMAJU navrsenih 26 godina zivota ili se ne nalaze na skolovanju (zadrugar osiguranik) jer po zakonu o radu ovi ugovori se mogu sklopiti sa licem koje je clan omladinske ili studentske zadruge I koje nije starije od 30 godina. (pa pretpostavljam da se to odnosi na omladince od 26 do 30 godine) ???
Ja sam napisala na koga se ne odnosi obaveza doprinosa za nezaposlenost.
Svi ostali plaćaju doprinos ( nezaposlena lica, lica koja rade preko omladinske/studentske zadruge starija od 26 godina i lica koja rade sa nepunim radnim vremenom)
e pa mislila sam na prvi pasus koji si napisala, ako sam ja dobro razumela u privrednom savetniku, ugovor se moze sklopiti i sa licima starijim od 26 godina i placaju se svi doprinosi ???
I ja polazem 2.7 i nekako zadatke i da svarim, ali koju teoriju da ucim??? Imam samo testove iz 2008. i jedan test iz 2006. godine....Ne mogu da nadjem nigde testove iz prosle godine. I ne mogu da se setim u prethodnim rokovima da li je 2.7 bio prvog ili drugog vikenda?????
U junu 2010. 2.7 je bio prvog vikenda, u decembru 2010. takođe prvog vikenda i oba puta od 9:00 do 12:00.![]()
Stopa poreza je sada 12%, i ne primenjuje se umanjenje od sada vazecih 7310 dinaraKolege, molim vas za pomoc oko zadatka,imam resenje za koje mislim da je netacno, pa mi je potrebna provera.
Pravno lice je angazovalo nezaposleno lice po Ugovoru o povr. i privremenim poslovima. Obracunata bruto naknada je 250.000 din. Najvisa mesecna osnovica doprinosa iznosi 185.585
-Obracunati porez i doprinose i utvrditi neto za isplatu.
Po resenju neto za isplatu je 181.780,30
Porez 14% i obracunat na 185.585 (najvisa mesecna osnovica)
+Porez 14% na zaradu iznad najvise (obracunat na razliku izmedju stvarne i najvise mesecne osnovice).
Unapred hvala na pomoci![]()