Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Postovane kolege,

Nova sam na forumu a i u celoj ovoj prici sa polaganjem ispita za Ovlascenog Racunovodju. Da li neko moze da mi kaze kako mogu da kupim polovne knjige i da li mogu da isfotokopiram originalne pa da iz njih ucim. Nove knjige su mnogo skupe i to mi predstavlja problem...

Unapred hvala...

pa draga nikome se ne isplati da kupuje te skupe knige ali se evidentno mora, ja sam u poslednjem roku za 2 ispita pukla 18 hiljada :aha: sreca pa sam imala sponzora :D
elem, imam jednu skriptu za ispit 1.2, mozes samo iz nje da ucis i bice ti dovoljno, posto je tu izdvojeno najbitnije iz knjige, a ja nisam znala da to postoji pa sam kupila knjigu... ali ta knjiga vredi sve pare, mnogo mi se svidja :zaljubljena:

Kako moze da se nabavi ta skripta?????????

Htela bi sad za jun da prijavim 1.6 pa ako mozes da mi kazes koju si literturu koristila, jesi li kupovala knjige od njih ?

Ja sam se za ove ispite počela prvi put pripremati u januaruprošle godine. Kupila sam svu preporučenu literaturu sa spiska za računovođe, izuzev dve, tri knjige. Zabolela me glava od obima literature, a o ceni i da ne govorim.
Međutim, za ispit 1.6 pripremila sam se samo na osnovu konsultativne nastave koju sam odslušala u Bg. To mi je zaista pomoglo, tako da preporučenu literaturu za ovaj ispit nisam ni otvorila. Izvežbala sam zadatke sa predavanja i položila. Na isti način sam se pripremala i za 1.4
Za juni mi je osto još 1.8 i 1.9, ako slučajno imaš iskustva sa nečim od ovoga, molim te da me posavetuješ.
Još samo da napomenem da za 1.6 i 1.4 zadaci nose 70 bodova, a teorija 30.
Pozzz!!!!

Kolege, da li je neko izlazio na ispite 1.8 i 1.9. Meni je još to ostalo za juni pa bi mi svaka informacija dobro došla. Unapred hvala i čestitke svima koji su položili u decembarskom roku!!!!!:klap::bye:

za sve koji planiraju da polazu 1.9. test izgleda otprilike ovako.... po secanju
ima par pitanja 7ili 8 koja se odnose na teoriju ovog predmeta nose nesto smesno bodova otprilike 10-15. Ukupno ima 12 pitanja, poslednja tri su zadaci u kojima ima da se radi ohohhooooo . U svakom slucaju ono sto je najbitnije je da je ona jedna knjiga, sto je preporucena za taj ispit sasvim dovoljna . Vazno je da se uvezbaju zadaci sa kraja knjige i posebno obrati paznja na sve planove-tabele i obracune date u knjizi. I onda ce sve biti OK . Poslednja tri zadatka nose cak 80 poena . Idemo dalje....

Ja sam se za ove ispite počela prvi put pripremati u januaruprošle godine. Kupila sam svu preporučenu literaturu sa spiska za računovođe, izuzev dve, tri knjige. Zabolela me glava od obima literature, a o ceni i da ne govorim.
Međutim, za ispit 1.6 pripremila sam se samo na osnovu konsultativne nastave koju sam odslušala u Bg. To mi je zaista pomoglo, tako da preporučenu literaturu za ovaj ispit nisam ni otvorila. Izvežbala sam zadatke sa predavanja i položila. Na isti način sam se pripremala i za 1.4
Za juni mi je osto još 1.8 i 1.9, ako slučajno imaš iskustva sa nečim od ovoga, molim te da me posavetuješ.
Još samo da napomenem da za 1.6 i 1.4 zadaci nose 70 bodova, a teorija 30.
Pozzz!!!!

1.4 sam sad polozila u decembru sam radila, za jun sam prijavila 1.9 dok cu 1.8 u decembru, tako da nazalost tu ne mogu da ti pomognem posto ni ja ne znam nista, danas cu da idem da kupim knjigu za 1.9 .... takodje sam prijavila i 1.5 i 1.7 , ukoliko imas neku skriptu ili zadatke sa konsultativne nastave zamolila bi te da mi posaljes na mail beba.ptic@gmail.com.

:bye::bye::bye:

za sve koji planiraju da polazu 1.9. test izgleda otprilike ovako.... po secanju
ima par pitanja 7ili 8 koja se odnose na teoriju ovog predmeta nose nesto smesno bodova otprilike 10-15. Ukupno ima 12 pitanja, poslednja tri su zadaci u kojima ima da se radi ohohhooooo . U svakom slucaju ono sto je najbitnije je da je ona jedna knjiga, sto je preporucena za taj ispit sasvim dovoljna . Vazno je da se uvezbaju zadaci sa kraja knjige i posebno obrati paznja na sve planove-tabele i obracune date u knjizi. I onda ce sve biti OK . Poslednja tri zadatka nose cak 80 poena . Idemo dalje....

Hvala, koleginice, na sugestijama i pozzzz!:bye:

Htela bi sad za jun da prijavim 1.6 pa ako mozes da mi kazes koju si literturu koristila, jesi li kupovala knjige od njih ?

Knjige nisam kupovala, koristila sam samo ono sto ima na www.*************/srrs...to je sasvim dovoljno sto se zadataka tice, a sto se tice teorije na netu imas na sajtu poreske uprave sve zakone i odatle sam ih skidala i citala...

Imas li ti nesto od ispita 1.2 i 1.7 ili 1.8? ako imas posalji mi na mail katarina@microsky.net

Odakle si spremala poreski sistem? Da li je za teoriju dovoljno ucenje iz zakona i odakle si sve spremala zadatke?
Hvala puno

Ja sam poreski položila na osnovu odslušane konsultativne nastave u Bg. To je po mom mišljenju najbolja varijanta, pogotovo ako si iz Beograda, pošto je literatura jako skupa, obimna,a i nema nešto zadataka. Na testu zadaci nose 70, a teorija samo 30 bodova. Na www.*************/srrs pogledaj šta ti može pomoći, ima nekih testova.

Back