kayka007
Zainteresovan član
- Poruka
- 218
da li znate koliko se dugo radi 2.2? pretpostavljam da je 3 sata, ali nisam sigurna.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
to su zadaci gde treba da damo nase misljenje, predloge ili da pripremimo materijal, sve je vezano za teoriju iz knjige, mislim da ti zadaci nose najvise bodova![]()
Za 2.8 imas gomilu materijala na sajtu MediaFire koje je Zes postavio. Ja sam se odatle spremala za jun i polozila, a potom sam poslala i ispitna pitanja koja sam prepisala na ispitu.Drage kolege, ja sam nov na ovom forumu. Iscitao sam ga od pocetka do kraja i bio mi je od pomoci u nekim stvarima...
Sada mi je potrebna pomoc za dva ispita koja mi predstoje sledeceg vikenda. To su ispiti 2.3 i 2.8. Nisam uspeo nista da pronadjem za njih...tj. nista sto bi mi pomoglo. Ako bilo ko od vas ima neke puskice ili testove sa resenjima posalji te. Bio bih vam jako zahvalan.
Mozete mi poslati na moj profil na forumu ili na e-mail branislav.83@hotmail.com.
Hvala unapred.
Ja sam mail-om postavila pitanje Komori, ali mi nista nisu odgovorili.Zdravo svima,
Prema Zakonu o računovodstu i revizije (Sl.glasnik RS 46/2006 i 111/2009) priznaju se sertifikati Komore ovlašćenih revizora (zvanje Ovlašćeni revizor i Ovlašćeni interni revizor).
Da li se zvanja Ovlašćeni računovođa i Ovlašćeni javni računovođa iz Saveza rač.i rev.Srbije negde priznaju?
Tačnije, da li postoji mogućnost da nam se ispiti koje u Savezu polažemo priznaju u Komori ako želimo njihov sertifikat?
Molim sve kolege koje imaju neku informaciju na ovu temu da nam jave.
Hvala i pozdrav.
Kolege ja sam bio u Komori ovlascenih revizora pre nekih 20-ak dana,postavio sam isto pitanje,na zalost dogovor je da se niti jedan ispit iz saveza ne priznaje u komori.
Ćao! Da li neko ima skriptu za predmet revizija? Ja sam početnik i mnogo bi mi značila pomoć kolegaAko neko ima skriptu ili pitanja ili bilo šta što može da skrati vreme za učenje, moj mail je lidija@decodoo.com. Hvala unapred!
![]()
A jesu li te bar onda obavestili sta treba da posedujes da bi ti to onda bilo priznato od strane Komore?Kolege ja sam bio u Komori ovlascenih revizora pre nekih 20-ak dana,postavio sam isto pitanje,na zalost dogovor je da se niti jedan ispit iz saveza ne priznaje u komori.
poreski sistem za ovlašćenog računovođu 28.11.10. bio dosta težak.sve što je na mediafire postavljeno mnogo pomaže, ali treba provežbati tako da se bude veoma siguran u sebe.normalno, postavili su zadatke sa začkoljicama.nisam ništa uspela da prepišem da pošaljem zes-u, a i slabo sam zapamtila šta je bilo.otprilike:
*otkup sekundarnih sirovina
*zakup putničkog automobila od fizičkog lica, s tim da su plaćeni i tr.popravke i farbanja, koji inače padaju na teret zakupodavca.izračunati porez na doh, poreske prijave...da li imamo pravo na odbitak prethodnog pdv-a
*navedena je tabela sa nazivom plaćenih roba i usluga,osnovicom,pdv-om i ukupnim iznosom.izračunati iznos prethodnog pdv-a na koji imamo pravo odbitka i iznos na koji nemamo.za onaj na koji nemamo, obrazložiti zašto
*mi smo obveznik i sportski klub je obveznik.dajemo mu iznos za sponzorstvo u zamenu da istakne naziv naše firme.da li postoji obaveza obračuna pdv-a(ako postoji, izračunati) i da li sportski klub prijavljuje porez na donaciju.(ako negde imate takav primer, znaćete tačnu postavku pitanja)
*data je zarada i naknada tr.za dolazak/odlazak sa posla.dati su i neoporezibvi iznosi.treba sve izračunati kao u sličnim primerima
*zadatak sa naknadom za korišćenje sopstvenog automobila u služ.svrhe
*zadatak sa jubilarnom nagradom
*zadatak sa otpremninom zaposlenom za čijim je radom prestala potreba
*zadatak sa avansnim i konačnim računom
*zadatak sa solidarnom pomoći u slučaju bolesti
*izračunati oporezivi gubitak.dati su tr.reprezentacije i tr, reklame i propagande
*kupljeno je 4 kancelarijskih stolica po ceni od X po komadu.dobijen je rabat od Y%.izračunati osnovicu , pdv i ukupan iznos za plaćanje.da li imamo pravo na odbitak prethodnog pdv-a
IS je isto bio katastrofa.bila su tri pitanja koja nose po 20 poena.oni koji su dobro pročitali knjigu,kažu da je to pola knjige.to su pitanja sa mediafire :IS prekucano-pitanje 44,21,i mislim 23, ali da je detaljnije postavljeno pitanje(liči na 23).
Kolege ja sam bio u Komori ovlascenih revizora pre nekih 20-ak dana,postavio sam isto pitanje,na zalost dogovor je da se niti jedan ispit iz saveza ne priznaje u komori.