Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni je danas gospodja iz Saveza rekla da ce rezultati biti sledece nedelje.
Muka mi je od njih.
A zakonski rok je 45 dana od 13. decembra, a to znaci da bi morali da nam posalju do 28.
To su naglasavali na ispitima.

Neznam sta da kazem osim da kad god zovem kazu mi da ce sigurno biti sledece sedmice a od prvog puta kad su to reli proslo je 20 dana jos malo strpljenja

Ja sam u decembru polagala Reviziju.
Knjige koje Savez preporucuje su mi bile preobimne i komplikovane,
tako da sam ispit spremala iz knjige dr Andrica sa Ekonomskog
fakulteta u Subotici i beleski sa predavanja.
Videcu da li je to bilo dovoljno.
:dash:

hi hi hi, BB pn izgleda da je bilo dovoljno!!! Svaka cast! By the way, jesi li citala one standarde revizije? Nisam pametna odakle da ucim, da li iz one Picket ili iz Bosanske ili da citam obe? Kolika je ta revizija od Andrica?

Mama alex, vidim da ti je ostalo bas ono sto sam ja polozila...vec sam ti slala porukicu na sta da obratis paznju kod poreza, vidim da si polozila i drago mi je zbog toga. Muci te revizija...uzmi samo onu knjigu Principi revizije- procitaj jednom i obelezi osnovne pojmove, sta je revizija, vrste, postupak revizije...i obavezno nauci napamet sva misljenja revizije , ono s kraja knjige- to moras da znas. Ja sam reviziju spremala najkrace i polozila

Mama alex, vidim da ti je ostalo bas ono sto sam ja polozila...vec sam ti slala porukicu na sta da obratis paznju kod poreza, vidim da si polozila i drago mi je zbog toga. Muci te revizija...uzmi samo onu knjigu Principi revizije- procitaj jednom i obelezi osnovne pojmove, sta je revizija, vrste, postupak revizije...i obavezno nauci napamet sva misljenja revizije , ono s kraja knjige- to moras da znas. Ja sam reviziju spremala najkrace i polozila

Oki, a iz standarda nije nista bilo?

Drustvo polozila sam 2.6 Poreski sistem i 2.9 Revizija i interna kontrola, 4 ispita mi priznali jos da polozim 2.7, 2.8 i 2.4.
Mama alex i ja sam reviziju spremala najkrace i polozila,slazem se da treba da se procita knjiga Principi revizije i da se nauce osnovni pojmovi i sva misljenja revizora, predavanja su bitna!!!!!!!! ridjokosa74 reci mi nesto za 2.7, 2.8 i 2.4. Pocela sam da ucim 2.7 Finansijski menadzment i kontrola nesto bas ne ide.
Pozdrav

hi hi hi, BB pn izgleda da je bilo dovoljno!!! Svaka cast! By the way, jesi li citala one standarde revizije? Nisam pametna odakle da ucim, da li iz one Picket ili iz Bosanske ili da citam obe? Kolika je ta revizija od Andrica?

Izleda da je knjiga od Andrica bila i vise nego dovoljna.
Ona ima oko 400 strana.
Mozemo biti u kontaktu, pa ako ti zatreba, javi se...
Stadarde sam samo citala, daleko od toga da sam ih ucila.
Na ispitu su bitne definicije i misljenja. Sa tim moze da se prodje.

Mama alex nista iz standarda, samo procitas iz knjige i to uglavnom ono sto je bitno imas u rezimeu na kraju svakog poglavlja. Standar 700 sadrzi elemente revizorskog izvestaja, to ces svakako procitati dok citas knjigu i IFAC-ov eticki kodeks- karakteristike profesionalnih racunovodja. Obrati paznju na definicije, sta je revizija, ciljevi , vrste , proces,..samo ono najosnovnije, pogledaj one testove sto je ZES postavio , pitanja na zaokruzivanje se ponavljaju.Samo ona knjiga Principi revizije i to ti je vise nego dovoljno.

Poslednja izmena:
BB pn, za 2.2. ti ne mogu pomoci jer su mi to priznali sa faxa, nisam polagala, a za ovo ostalo mogu.
Ispit 2.7. ucis samo zadatke , teorija ti ne treba, bilo bi dobro da odes na predavanje, jer zadatke sa predavanja daje na ispitu , samo promeni brojeve i tako za svaki ispitni rok. Ja ti mogu poslati sta je bilo u decembru, ali sad sam u nekoj guzvi, nije ti hitno, imas vremena do juna(moram da skeniram test pa cu ti pustiti na mail).
2.8. ucis samo iz knjige Finansijsko izvestavanje, ostala literatura ti ne treba za ispit. 30% su teorijska pitanja, uglavnom iz onog pocetnog dela o medjunarodnoj regulativi, ostalo zadaci: obavezno zarada po akciji, amortizacija, konsolidovanje(uglavnom da znas da obracunas goodwill ili prebijanje potrazivanja i obaveza) i racio likvidnosti i solventnosti- obracun i analiza.

ridjokosa74,
hvala na iscrpnom odgovoru.
Puno mi znaci.
Nista mi nije hitno, kada mudes mogla, posalji mi to sto imas.
Bicu ti zahvalna.
Svaka pomoc mi puno znaci.
Na predavanja cu ici, ali oni predavanja organizuju nedelju dana pred ispit,
tako da se pre toga moram spremiti.

Back