Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Drage kolege, pre desetak godina sam krenula sa polaganjem ispita za Ovlašćenog računovođu. Priznata su mi prva tri, položila 2.5 i 2.6 i sada bih nastavila. Zanima me da li još uvek važi ista literatura. Prijavila bih u decembru 2.4. i 2.8. a knjiga koju imam je Informacione tehnologije iz avgusta 2000. od mr Stanislava Polića i Bogoljuba Milivojevića. Molila bih vas ako neko može da mi prosledi ispitna pitanja za ova dva ispita na j.petrovic.kg@gmail.com
Znam da su se nekada negde na forumu mogla naći ispitna pitanja. Postoji li još uvek takav folder; nisam upsela da ga nađem?

Drage kolege,

Dobila sam informaciju da nase licence nece biti priznate po novom zakonu o racunovodstvu. Svi mi koji polazemo, bacilli smo pare. Mi polazemo po statutu SRRS, a stare licence, pre 2006 godine su bile po zakonu. Sve pre 2006.godine se priznaje, a posle 2006. ne vazi.

Da li neko zna nesto o ovome?

Drage kolege,

Dobila sam informaciju da nase licence nece biti priznate po novom zakonu o racunovodstvu. Svi mi koji polazemo, bacilli smo pare. Mi polazemo po statutu SRRS, a stare licence, pre 2006 godine su bile po zakonu. Sve pre 2006.godine se priznaje, a posle 2006. ne vazi.

Da li neko zna nesto o ovome?

Molim Vas, pre nego sto postavite ovakvu dezinformaciju, izguglajt novi nacrt zakona ili bar ostavite izvor odakle Vam uopste ovako nesto.

U nacrtu zakona tacno stoji da ce se priznati sve licence izdate od udruzenja koja su clanica IFAC-a, a SRRS je jedna od clanica.

Ovakve dezinformacije plasira Privredni savetnik, i drugi bivsi zaposleni u SRRS-u iz samo njima poznatih ciljeva.

Dosta se pisalo o tome i kritikovalo kako zele najzad da priznaju profesiju.

Do juce su isti ti kritikovali Zakon gde nigde ne pise jasno ko se moze ovime baviti, a sada kada najzad ima pomaka opet ne odgovara. Stara narodna "svetu se ne moze ugoditi"

Kolege, cuvajmo profesiju, i svakim danom sve vise da napredujemo!

Svako dobro!

Postovane kolege,
da li neko zna kako se resava zadatak iz 2.8?
Preduzece X je na pocetku poslovne godine imalo u opticaju 12.000 akcija. Prvog marta je izvrseno emitovanje i prodaja 3.600 akcija. Prvog avgusta je izvrsen otkup 1.100 akcija, a prvog novembra je izvrsena prodaja 400 otkupljenih sopstvenih akcija. Prvog decembra je izvrseno emitovanje i prodaja preostalih 700 otkupljenih sopstvenih akcija uz istovremeno emitovanje i prodaju 2000 novih akcija.
Ostvareni dobitak iznosi 95.000.000 .Utvrditi:
  • Ponderisani prosecni br. akcija u opticaju,
  • Zaradu po akciji
  • Preduzece je izdalo 15.000 konvertibilnih obveznica koje daju pravo zamene za obicne akcije i to na svakih 5 obveznica zamena se moze vrsiti za 7 obicnih akcija, izracunati smanjenu razredjenu zaradu po akciji. OVAJ DEO ZADATKA
Hvala unapred.

Kolege, molim Vas za informacije u vezi ispita 2.4.Informacioni sistemi. Da li neko ima literaturu, eventualno neku skriptu, spremala bih za junski ispitni rok.
Priznali su mi 4 ispita, a čini mi se da je od preostalih ispita najmanji i najlakši upravo navedeni ispit. Ukoliko ima neko literaturu, testove ili knjigu molim da se javi, email gabrijelapetrov@gmail.com.
Poštovana, da li ste uspeli da nađete literaturu za ispit 2.4.? I meni bi trebala.

Back