Imam jednu fotografiju (zapravo imam dosta njih, ali za počeak postaviću jednu)
zakoju bih volela da mi date predlog, saveti kritiku kako je mogla da izleda bolje
Hvala unapred.
Ево и мене с мојим скромним мишљењем...
Пракса је показала да је архитектура јако незгодна за фотографисање... баш због тога што је тенденција зграде да има доста правих линија које се срећу у правим угловима, на разумно великом простору, који, мора да сачини неку перспективу...
А та перспектива у малом кадру и уобичајеним условима увек негде испада...
(погледај прозор и балкон..)
Исто тако висина је велики фактор који чини да оно што је заправо паралелно оде у неку другу раван која опет, одвлачи поглед на погрешну страну...(углавном ван ивица фотографије)
Да би се постигао склад мора да постоји неки ток којим би се поглед провео кроз кадар...
а да би ток био неометан, не сме ништа да упада у њега...(нити да из њега испада...)
Како Feliks012 лепо рече има превише којечега на слици...
Из свега тога се намеће закључак да је много боље окренути се детаљима код овако незгодних композиција него све стрпати у један кадар...
Оно доминантно поставити тако да заузима и највише места. имати неки детаљ у предњем плану и очувати неутралну и ненападну позадину...
Овде је ова жардињера и ово дрвце... сасвим фина основа за тај, предњи план, али капија, као предмет фотографије није... просто, није интересантна, јер нема ничег што би поглед усмерило ка њој...
Она је требала да буде у равни с ивицом кадра, паралелно с апаратом, директно фотографисана, евентуално из неког нижег угла, са пар степеника у првом плану, да би се управила као импозантна...рецимо...
Овако... она је тек неки незанимљив део зида, који није ни зид него нешто што обједињује део балкона/надстрешнице, део прозора...