Саветодавни кутак

Моје мишљење би било да би ове две биле много боље да си за њих стала као за прву... корак, два у десно... на стазу, а апарат мало више окренула ка клупама... и висина је исто један од битнијих елемната... веле да су они угловиу из којих гледамо на ствари иначе незанимљиви на фотографији, тако, мала промена висине може да да нов доживљај обичним стварима, као рецимо, шеталишту... погледај ту фотографију из висине струка... висине дечије главе....исто то... само не баш исто...отуд, необично, интересантно и занимљиво...
и не би ни мало било лоше да је фотографија мало светлија...
тако...
опет... све је то само моје мишљење и није нужно да је исправно ил тачно...

slazem se, stim sto bih ja i spustio kadar jer ako je put glavni motiv na fotki onda mora da bude u prvom planu i da nas vodi negde a ne nebo koje je prazno...ajde da ima oblaka pa da dobije neku dubinu ali ravno plavo nebo prakticno ispira kadar...dao bih veci fokus na put nego na nebo..njega bih ostavio samo malo pri vrhu...znaci da je leva noga negde na granici zute i crvene cigle i kadar na dole :) tako bih ja uradio.

- - - - - - - - - -

Sad staza dolazi baš do izražaja...

staza-uspravna---1.jpg

ovde ako vec zelis da ti je klupa uz put glavni motiv isao bih landscape kadar fotkan negde sa sredine puta da ona zauzima levi trecinu fotke a preostali deo da vodi put..mozda bih i cucnuo :) probao bih obe kombinacije.

Ljudi, hvala vam puno na ovako iscrpnim odgovorima!

Za ovu fotografiju sa kapijom-.kropovanje tu ne pomaže ništa, dakle, moram i nju opet da :fotograf: iz drugog ugla..

A staza,...jel ovako dobro?
Sad staza dolazi baš do izražaja...

staza-uspravna---1.jpg

@Ved, po meni ovo nije dobro

staza ti je tako odsečena da 'bode' oči baš zbog toga
pokušaj da snimiš iz nižeg ugla i da se pomeriš malo u desno

@bold: ovo bih i ja rekla
pokusaj iz cucnja recimo da uslikas, i hvataj celu stazu, znaci u desno se pomeri
msm, prepisujem citirani post :D

@bold: ovo bih i ja rekla
pokusaj iz cucnja recimo da uslikas, i hvataj celu stazu, znaci u desno se pomeri
msm, prepisujem citirani post :D

pa da, nekako mi slika ima falinku zbog te odsečenosti,
odaje utisak nepotpunosti, nedorečenosti
staza bih uhvatio još više po širini, čak bih išao u desno
toliko da stojim malko više od trećine širine staze

p.s.
samo ti prepisuj, nema frke :whistling: :p

Poslednja izmena:
Драге колеге, имам један велики проблем, за који тражим помоћ. Наиме, до сада за постављање фотографија на форум користио преграм " Додај бесплатно". У последњих пет - шест дана не могу да г уопште отворим, али ми се неотварају ни фотографије које сам раније поставио на форуму.
Има ли неко идеју која може да помогне?
Унапред хвала

Back