Саветодавни кутак

Пример у принципу добре фотографије, али коју такође дисквалификује нефокусираност и шум (кроповање поправља ствар донекле у свом смислу, али ове важније поменуте мане тешко да уистину може поправити и Бог Отац, а поготово не "Фотошоп" или неки рођак му) ;)
dscf21841280x768.jpg

Ако неко има још сугестија, биле би ми интересантне. :)

ovako nesto...? vintage fazon...

Uploaded with ImageShack.us

Najljubaznije zahvaljujem...
Manje vise slicne kritike dobijam od svih koji znaju, za skoro sve sto kritici izlozim...
Kad se pogleda sve ukupno, skoro sve moje slike su tako... disfunkcionalne, u nedostatku bolje reci... nije da nisam probao drugacije, ali, da manjkavost bi bilo ono sto mi se najvise svidja i ono sto nekako i jurim dok slikam a i kasnije, u postprocesu pa i pokusavam da nadjem sta je to konkretno...
Hvala jos jednom...

Hvala...Kako sam vec pisao, zadnjih 5-6 godina, koliko se i lomatam s fotografijom, probao sam najrazlicitije stvari i bez obzira na evidentne prednosti pracenja tih nekih pravila i obrazaca, uvek mi je vise prijalo krsenje toga.
e, sad kako to ugloavnom rezultira neocekivanim, od nedavno pokusavam da nadjem i izolujem... taj defekt ili skup gresaka koje daju onaj izgled koji ocekujem u krajnjem rezultatu...
Hvala jos jednom i prijatan dan.

Krsenje pravila je prakticno obavezno.Pravila tome i sluze. No da bi se krsila, pravila moraju da se znaju. Onda i krajnji rezultat bude odlican. Tacno se vidi da je neko prekrsio pravilo iz svojih razloga , a da odlicno zna za njege. i kad neko to radi, jer nije upoznat s njim-. U ostalom, ta pravila i sluze samo iiskljucivo iz razloga da se iz pocetne faze snap sotova, u nesto smeslenije fotografije i adekvatniji izrazaj. A kad se to savlada, a to moze i u hodu, naravno pravila treba rusiti. Iz mnogih razloga. Kako iz potrebe kreativnosti, tako i iz potrebe ostavljanja licnog pecata na fotografiji. Al .. ajmo redom. U ostalom, meni se ona srednja fotka bas dopada.

Krsenje pravila je prakticno obavezno.Pravila tome i sluze. No da bi se krsila, pravila moraju da se znaju. Onda i krajnji rezultat bude odlican. Tacno se vidi da je neko prekrsio pravilo iz svojih razloga , a da odlicno zna za njege. i kad neko to radi, jer nije upoznat s njim-. U ostalom, ta pravila i sluze samo iiskljucivo iz razloga da se iz pocetne faze snap sotova, u nesto smeslenije fotografije i adekvatniji izrazaj. A kad se to savlada, a to moze i u hodu, naravno pravila treba rusiti. Iz mnogih razloga. Kako iz potrebe kreativnosti, tako i iz potrebe ostavljanja licnog pecata na fotografiji. Al .. ajmo redom. U ostalom, meni se ona srednja fotka bas dopada.

-]
ono jes'...
ima dosta jos da se uci...
Hvala jos jednom.

Back