Manga Hilux
Stara legenda
- Poruka
- 83.909
vidim da postoji ista tema ali zaključana , kada se otključa ovo pripojiti već postojećoj temi
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Gornjim delom i pritiskam.Greška koju pravi skoro 90 % vozača: Evo kako se pravilno pritiskaju papučice gasa i kočnice
Vožnja je mnogima postala automatski posao, pa posle više godina ili decenija vozačkog staža više i ne razmišljamo o tome kako obavljamo neke radnje u automobilu. Ipak, postoje greške koje nesvesno pravimo, a koje mogu skupo da nas koštaju.
Jedna od onih stvari koje možda ne radimo pravilno je i pritiskanja papučica za gas i kočnicu. Mnogi to čine tako što celim stopalom stanu najpre na jednu pa na drugu papučicu i pritom gube dragoceno vreme premeštajući nogu.
Kako se pokazuje u videu koji se nedavno proširio društvenim mrežama, postoje dva pogrešna i jedan ispravan način.
Potrebno je, naime, da stopalo desne noge postavite pod uglom od 45 stepeni tako da peta bude ispod kočnice, a da vrhovima stopala, pomerajući ga samo u predelu pete, lagano dodirujete gas.
Mnogi su u komentarima zahvaljivali autorima videa što su im otkrili ovaj jednostavan trik koji umnogome olakšava vožnju, dok su neki pisali da prvi način nije nimalo prirodan, kao i da ne vide razliku između drugog pogrešnog i trećeg, ispravnog načina. Ali kako su neki otkrili, caka je u postavljanju stopala, koje ne treba da prekriva celo papučice gasa i kočnice, već se one pritiskaju samo gornjim delom stopala.
Koji je najbolji auto? Službeni.Voznaj u leru nizbrdo je pre svega veoma opasna.
Druga greska koju ljudi prave je da ne podese udaljenost sedista od komandi.
Kako je naudobnije tako sednes...a tehnika se ucci...
Treca stvar koju sam primetio posebnio u firmi...ljudi drze nogu na kvacilu na semaforu...
kao sluzbeni je auto...pa ako svoj tako vozis ima da visis kod majstora.
Dalje, ne razumem zasto ljudi drze stisnutu kocnicu cak i na ravnom kad cekaju da krenu.
Pa ima rucna bre...
zasto bi koristio motorno kocenje kad mozes lepo i papucicom da kocis?takođe vožnja u leru na nizbrdici recimo uz korišćenje kočnice je takođe velika zabluda mnogo je bolje prebaciti brzinu u niži stepen prenosa i tako kočiti nego voziti van brzine u leru
koristiš i papučicu za kočenje naravno ali ne voziš van brzine u leru to je nepotrebnozasto bi koristio motorno kocenje kad mozes lepo i papucicom da kocis?
Ja je uvek stiskam...Koji je najbolji auto? Službeni.Držanje noge na kvačilu je glupost. Ako sam na ravnom i na semaforu ne držim nogu ni na kočnici ni na kvačilu. Nema potrebe.
Samo papucicom koce oni koji ne znaju da voze.zasto bi koristio motorno kocenje kad mozes lepo i papucicom da kocis?
Zato sto se trose mnogo vise elementi kvacila.Ja je uvek stiskam...
Zasto je to lose po auto?
Skraćuješ vijek trajanja seta kvačila. A ono nije baš jeftinoJa je uvek stiskam...
Trosi se lamela najvise.Ja je uvek stiskam...
Ohh... Mene mrzi uvek da prebacujem...Zato sto se trose mnogo vise elementi kvacila.
Ono je predvidjeno samo za kratak pritisak za menjanje brzine.
Nije za stalan pritisak osetljivo je.
To objasnjava deo mojih problema oko auta...Skraćuješ vijek trajanja seta kvačila. A ono nije baš jeftino![]()
To su ti cari manuelca, vozac i auto, cista mehanika.Ohh... Mene mrzi uvek da prebacujem...
Jednostavno je,Ohh... Mene mrzi uvek da prebacujem...
nisu ti to ( . ) ( . ) pa da stiskasJa je uvek stiskam...