Hvala vam svima na savetima ali evo, kako vreme prolazi shvatamo da se svi saveti dosta razlikuju. Evo citam, srecna mama kaze da je bebici dala vodu u kojoj je prokuvavala zrna kima, pa im je davala cajice..a nama je danas uredno patronazna sestra na sve to rekla kako mu to ne treba davati jer ne valja i nece mu pomoci i bla bla bla!! Mislim ko je ovde lud? Vas 50 mi ovde kaze da ste deci to davali i onda mi dodje neko ovde i soli pamet kako to ne valja i ne ide nikako. Mislim uzas stvarno! Kao da ste vi sve devojke lude sto ste to sve davale deci!!!!! Mislim sta reci...drzimo se vas..pa tolika deca rastu ovde uz pomoc Krste!!!!!
Nego i dalje ta frka oko mlekca..kao ima nesto ali nije dovoljno..e sada to vec dovodi Sladjanu do frustracija, pizdi, sizi, nervira se sto zbog Petra sto zbog sebe..spominje mastitis i te stvari..imamo Aventovu pumpicu medjutim od nje je sada bole bradavice. Sta predlazete?
I dalje sam ubedjen da ona ima postporodjajne traumatske sokove zbog vremena provedenog u porodilistu ni na nebu ni na zemlji jer nisu znali kako da je porode, svega se nagledala i naslusala!
I drugo pitanjce nam je kako odrzavati temperaturu u sobi gde je bebac? Uradili smo termoizolaciju zidova i imamo PVC stolariju i u sobi je abnormalno vruce!!! Kako se ponasati sa otvaranjem prozora? Doduse nemamo termometar a merenje sobne temp ali je i nama prevruce, mogu da zamislim kako je bepcu!!!!
što se patronažnih sestara tiče i ja sam se naslušala svega i svačega, pa sam se učlanila ovde na Krstaricu,i odjednom nedoumice su nestale...samo se ti drži nas,iako i ovde ponekad mišljenja postanu podeljenja,ali opet naglašavam,svaka beba je individua,ne može se po kalupu sve koristiti za svako dete...pa vi izvucite ono što vama najbolje funkcioniše sa Petrom...u svakom slučaju imam utisak da vam baš dobro ide, a to da se ponekad više iznervirate,ma to je normalno, i mi smo,a i još uvek se desi...ti uvek ostaješ roditelj,i kad ti dete bude imalo 1o,30 godina,tebi će to i onda biti prvi put,znači učite se polako,i sve će stati na svoje mesto...a Slađani pokušaj da nagovestiš,da sa velikim nerviranjem samo može da šteti i sebi i bebi...naravno svi smo se nagledale svega u porodilištu,ali moramo ostati bistre glave...neka se malo relaksira,sluša muzikicu sama zavučena u neku kutak 2o minuta,opusti se ispod tuša,popije čaj na miru...izmisli za nju neke situacije,da se opusti...i obavezno neka spava kada i beba...to je jako važno...a čoveče odmaraj se i ti...jesi uzeo neke slobodne dane,godišnji???...moraš i ti da čuvaš energiju,da biste najbolje dali svojoj bebi...
a za toplotu slažem se sa Espi...nikako pretopljavati dete...npr.meni je krevetac u jednom ćošku, a prozor na drugom zidu,pa je taj prozor uvek otvoren na kip,i njemu je super,prekrijem ga samo lagano,a kada su bile one vrućine,obukla sam mu samo jedan bodić,i uvukla u veoma tanak džak,ali stvarno jako tanak,čisto da i na nogicama ima nešto,uopšte ga nisam pokrivala i super je spavao...i njima je lakše kad nije toliko toplo...
pelene i hrana pitanje je sad?????...ja sam u NS,ali mislim da u ovim Megamarketima cene su iste...uglavnom sve kupujem u Aksi,pošto tamo mogu da platim i kreditnom karticom...tamo ti je duplo pakovanje Humane 918din,a Pampers pelene 1098din,vlažne maramice isto Pampers su trenutno na sniženju,veliko pakovanje je 198 din...Tempo je isto super,cene su možda malo niže nego u Aksi,a najjeftinije je u Metrou!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...od pelena,do adaptiranog mleka,vlažnih maramice,kašica sve je mnogo jeftinije,ali trebaš imati njihovu Metro karticu(možeš pozajmiti ako ti nemaš ali neki tvoj prijatelj ima, jer se stvarno isplati,tako možeš da kupiš unapred za 2-3 nedelje sve što treba bebanu pa ste mirni)...jedino što u Metrou ne možeš platiti kreditnom karticom samo kešom...e to je meni ponekad problem,pa zato ćešće idem u Aksu...ali Metro je definitivno najjeftiniji..
da sad ne listam, ne znam ko je rekao za Babylove proizvode...stvarno su odlični,i nešto jeftiniji od Pampersa,možeš da ih kupiš u DM-u,ako imaš u blizini,i pelene,i vlažne maramice a i kupke su im odlične...ma u suštini svi proizvodi za bebe od Babylove-a po mom mišljenju su odlični...