SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Drago mi je zbog toga.Slobodno pitaj sve sto te interesuje,pa cak iako mislis da je glupost;).
I molim te,poslusaj me za oblacenje bebe.Kapicu samo 15min posle kupanja i to ako je u sobi hladno. Pokrivanje samo sa peskirom,nikako cebence,i lagane benkice, pantalonice, zekice;)

Evo polako smo stigli dotle da smo vec pojeli malu Humanu od 300gr..da li kao iskusne majke koje su se svuda pronjuskale imate neku radnju gde je klopa jeftinija? Danas sam svratio do Lilly-ja i onesvestio se od cena!! Kazite ako znate gde je to najpovoljnije..ukljucujuci i pelene!

E, super esperanca, tut-gut je super ideja.
I nema veze što se goji; kad redovno dojenje 'ubija' po 1500 kalorija dnevno ;)

Ja stalno predlažem babylove pelene iz DM-a; malo su jeftinije od pampersa, a meni su čak mnogo bolje. Bar su sve iste, a onaj pampers, počela sam da strepim kad ga otvaram kakav je :roll:

Evo polako smo stigli dotle da smo vec pojeli malu Humanu od 300gr..da li kao iskusne majke koje su se svuda pronjuskale imate neku radnju gde je klopa jeftinija? Danas sam svratio do Lilly-ja i onesvestio se od cena!! Kazite ako znate gde je to najpovoljnije..ukljucujuci i pelene!

Jedno od najjeftinijih mesta-a imaju sve za bebe, od pelena, kreveca, zeka, mleka...-je Aksa. Jedna njihova prodavnica je posle plavog mosta...ma ukucaj samo Aksa i izbacice ti gde im se nalaze prodavnice...(npr.pampers je svuda i u Liliju oko1140din, a kod njih je oko1040din), uostalom nazovi pa se raspitaj, da ne ides dzabe ako ste na drugom delu grada(zivite u Beogradu?)

Hvala vam svima na savetima ali evo, kako vreme prolazi shvatamo da se svi saveti dosta razlikuju. Evo citam, srecna mama kaze da je bebici dala vodu u kojoj je prokuvavala zrna kima, pa im je davala cajice..a nama je danas uredno patronazna sestra na sve to rekla kako mu to ne treba davati jer ne valja i nece mu pomoci i bla bla bla!! Mislim ko je ovde lud? Vas 50 mi ovde kaze da ste deci to davali i onda mi dodje neko ovde i soli pamet kako to ne valja i ne ide nikako. Mislim uzas stvarno! Kao da ste vi sve devojke lude sto ste to sve davale deci!!!!! Mislim sta reci...drzimo se vas..pa tolika deca rastu ovde uz pomoc Krste!!!!!
Nego i dalje ta frka oko mlekca..kao ima nesto ali nije dovoljno..e sada to vec dovodi Sladjanu do frustracija, pizdi, sizi, nervira se sto zbog Petra sto zbog sebe..spominje mastitis i te stvari..imamo Aventovu pumpicu medjutim od nje je sada bole bradavice. Sta predlazete?
I dalje sam ubedjen da ona ima postporodjajne traumatske sokove zbog vremena provedenog u porodilistu ni na nebu ni na zemlji jer nisu znali kako da je porode, svega se nagledala i naslusala!
I drugo pitanjce nam je kako odrzavati temperaturu u sobi gde je bebac? Uradili smo termoizolaciju zidova i imamo PVC stolariju i u sobi je abnormalno vruce!!! Kako se ponasati sa otvaranjem prozora? Doduse nemamo termometar a merenje sobne temp ali je i nama prevruce, mogu da zamislim kako je bepcu!!!!

što se patronažnih sestara tiče i ja sam se naslušala svega i svačega, pa sam se učlanila ovde na Krstaricu,i odjednom nedoumice su nestale...samo se ti drži nas,iako i ovde ponekad mišljenja postanu podeljenja,ali opet naglašavam,svaka beba je individua,ne može se po kalupu sve koristiti za svako dete...pa vi izvucite ono što vama najbolje funkcioniše sa Petrom...u svakom slučaju imam utisak da vam baš dobro ide, a to da se ponekad više iznervirate,ma to je normalno, i mi smo,a i još uvek se desi...ti uvek ostaješ roditelj,i kad ti dete bude imalo 1o,30 godina,tebi će to i onda biti prvi put,znači učite se polako,i sve će stati na svoje mesto...a Slađani pokušaj da nagovestiš,da sa velikim nerviranjem samo može da šteti i sebi i bebi...naravno svi smo se nagledale svega u porodilištu,ali moramo ostati bistre glave...neka se malo relaksira,sluša muzikicu sama zavučena u neku kutak 2o minuta,opusti se ispod tuša,popije čaj na miru...izmisli za nju neke situacije,da se opusti...i obavezno neka spava kada i beba...to je jako važno...a čoveče odmaraj se i ti...jesi uzeo neke slobodne dane,godišnji???...moraš i ti da čuvaš energiju,da biste najbolje dali svojoj bebi...
a za toplotu slažem se sa Espi...nikako pretopljavati dete...npr.meni je krevetac u jednom ćošku, a prozor na drugom zidu,pa je taj prozor uvek otvoren na kip,i njemu je super,prekrijem ga samo lagano,a kada su bile one vrućine,obukla sam mu samo jedan bodić,i uvukla u veoma tanak džak,ali stvarno jako tanak,čisto da i na nogicama ima nešto,uopšte ga nisam pokrivala i super je spavao...i njima je lakše kad nije toliko toplo...
pelene i hrana pitanje je sad?????...ja sam u NS,ali mislim da u ovim Megamarketima cene su iste...uglavnom sve kupujem u Aksi,pošto tamo mogu da platim i kreditnom karticom...tamo ti je duplo pakovanje Humane 918din,a Pampers pelene 1098din,vlažne maramice isto Pampers su trenutno na sniženju,veliko pakovanje je 198 din...Tempo je isto super,cene su možda malo niže nego u Aksi,a najjeftinije je u Metrou!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...od pelena,do adaptiranog mleka,vlažnih maramice,kašica sve je mnogo jeftinije,ali trebaš imati njihovu Metro karticu(možeš pozajmiti ako ti nemaš ali neki tvoj prijatelj ima, jer se stvarno isplati,tako možeš da kupiš unapred za 2-3 nedelje sve što treba bebanu pa ste mirni)...jedino što u Metrou ne možeš platiti kreditnom karticom samo kešom...e to je meni ponekad problem,pa zato ćešće idem u Aksu...ali Metro je definitivno najjeftiniji..
da sad ne listam, ne znam ko je rekao za Babylove proizvode...stvarno su odlični,i nešto jeftiniji od Pampersa,možeš da ih kupiš u DM-u,ako imaš u blizini,i pelene,i vlažne maramice a i kupke su im odlične...ma u suštini svi proizvodi za bebe od Babylove-a po mom mišljenju su odlični...

Jedno od najjeftinijih mesta-a imaju sve za bebe, od pelena, kreveca, zeka, mleka...-je Aksa. Jedna njihova prodavnica je posle plavog mosta...ma ukucaj samo Aksa i izbacice ti gde im se nalaze prodavnice...(npr.pampers je svuda i u Liliju oko1140din, a kod njih je oko1040din), uostalom nazovi pa se raspitaj, da ne ides dzabe ako ste na drugom delu grada(zivite u Beogradu?)

Mozda je Pampers jeftiniji,ali ono drugo da se smrznes brrrr
Htela sam da kupim detetu bermude pre nedelju dana.Majko moja sve 1500.Ma kakva Aksa,kakvi bakraci.Cene odece su mi strava i uzas8) Kasice i formule su najeftinije u Tempu.Ja tamo Nan 2 placam 320 a u Maxiju i ostalim radnjama su od 370-400din:dash:
Najbolje je kupovati odecu na Nbgd buvljaku.Tamo ima tezge sa Ariljskom robom koja je jako kvalitetna a cene su nize za 100 - 200 din nego u prodavnici - roba je ista;)

Mozda je Pampers jeftiniji,ali ono drugo da se smrznes brrrr
Htela sam da kupim detetu bermude pre nedelju dana.Majko moja sve 1500.Ma kakva Aksa,kakvi bakraci.Cene odece su mi strava i uzas8) Kasice i formule su najeftinije u Tempu.Ja tamo Nan 2 placam 320 a u Maxiju i ostalim radnjama su od 370-400din:dash:
Najbolje je kupovati odecu na Nbgd buvljaku.Tamo ima tezge sa Ariljskom robom koja je jako kvalitetna a cene su nize za 100 - 200 din nego u prodavnici - roba je ista;)

Da, garderobica im je zaista skupa, al je neka marka, ne znam ni ja koja...

Da, garderobica im je zaista skupa, al je neka marka, ne znam ni ja koja...
ma ko jos gleda na marku:roll:
i obako bebci rastu ko iz vode
das za pantalonice tolke pare i za 2 meseca kupujes druge
kad smo bili na zelenoj pijaci kupila sam na tezgi za 200din super sorcic - pamucni i znas kako ga nosi:D.Neki kompletic majca i sorc 400 din a u prodavnici taj isti 750. Ja se slogirala. Nekad treba malo zaviriti i na mesta gde nikad nebi ni pogledao nista.

U NS-u ja kupujem Stefanu šorceve i majice; po 150 din; neka domaća firma iz Sr. Mitrovice, sve pamučno, ma super.
A koliko se isprlja napolju, mogao bi četri puta dnevno da se presvlači. Još ukidamo pelene, šta da vam kažem...
Važno da je pamuk, i teraj; još mi je draže kad je domaće

Sad sam pogledala teglice.Zelenim je oznaceno povrce,crvenim voce,a plavim gluten. Trenutno memam hipp sa mesom,nego nestle tako da ne znam koja je boja na teglici sa mesom;)

Espi i ja sam proverila,sve je tačno kako si pisala,jedino da je plavim označeno meso,a bez glutena je...ja imam kod kuće piletinu sa rižom i povrćem,i to je plavo,a piše da je bez glutena...

U NS-u ja kupujem Stefanu šorceve i majice; po 150 din; neka domaća firma iz Sr. Mitrovice, sve pamučno, ma super.
A koliko se isprlja napolju, mogao bi četri puta dnevno da se presvlači. Još ukidamo pelene, šta da vam kažem...
Važno da je pamuk, i teraj; još mi je draže kad je domaće

mackice gde je to u NS-u????...ni ja ne dajem na marku,važno da je pamučno,a ionako će brzo da izraste...a pošto se znoji jadničak,i naravno jede,a onda je sve umrljano presvlačim ga 4-5 puta na dan...gde to kupuješ za tolko dindži????

Ne znam da li ste čule za novu robnu kuću u Bg-u Leto, na auto putu. Stvarno ima svega i kvalitetno je. Udjem ja pre neki dan, da kupim detetu bodiće. Bodi 500 kintaća kad se nisam srušila. :dash:
Izadjem kulturiška, i sutradan u Arilje kod Cvetkove pijace, za 120-180 kupim i bog da me vidi. Domaće pamučno, isflekano isti dan paradajzom, ma milina jedna. I šta kao dam 500kinti, dodjem kući obučem mu i on šljus paradajz po novom bodiju, pa samoubila bih se.
Jedina stvar za koju dajem pare su cipele. Ostalo... ma živele domaće pijace!:worth:

Dobio je skoro dve extra majce nike i adidas od kumice. Sve mi žao da mu obučem, da ne prodju sa brljotinama. J*beš posao.

ti slobodno obuci kad već dobio...nemoj da dočekaš da dete izraste samo zato što je marka,pa si čekala neku priliku da ga obučeš kao lepo...ja mu oblačim što mi prvo padne pod ruku...ne gledam koliko je lepo,svečano...ima tooooooooooooooooooooooooooooooooooooliko krpica,neće stići sve da obuče,jer će izrasti ako gledam šta je za kuću a šta za izlaske...

mackice gde je to u NS-u????...ni ja ne dajem na marku,važno da je pamučno,a ionako će brzo da izraste...a pošto se znoji jadničak,i naravno jede,a onda je sve umrljano presvlačim ga 4-5 puta na dan...gde to kupuješ za tolko dindži????
Zmaj Jovina, pasaž sa desne strane (kad ideš od Miletića),negde oko sredine ulice. Zove se Pejnović; ima i napolju (u ZJ) mali izlog, a radnja je u tom pasažu. Naći ćeš sigurno;)

Zmaj Jovina, pasaž sa desne strane (kad ideš od Miletića),negde oko sredine ulice. Zove se Pejnović; ima i napolju (u ZJ) mali izlog, a radnja je u tom pasažu. Naći ćeš sigurno;)

super,hvala ti,popodne ćemo se prošetati da vidim...trebaju nam neki lagani bodići...mislim da znam prodavnicu,samo ne idem često u centar,pa sam i zaboravila i tu da pogledam..danas moram do pozorišta,pa ću i to da pogledam...

ti slobodno obuci kad već dobio...nemoj da dočekaš da dete izraste samo zato što je marka,pa si čekala neku priliku da ga obučeš kao lepo...ja mu oblačim što mi prvo padne pod ruku...ne gledam koliko je lepo,svečano...ima tooooooooooooooooooooooooooooooooooooliko krpica,neće stići sve da obuče,jer će izrasti ako gledam šta je za kuću a šta za izlaske...

E bas tako, i mi se snabdevamo po pijacama i "buticima" gde se prodaje domaci pamuk, samo kad mama odlepi s vremena na vreme na neke pantalanice ili majicicu, sta cu ne mogu da odolim...al sve oblacimo podjednako, i stvarno mi nikad nije bilo jasno kada dobijemo neke stvarcice(nasledimo), pa kazu "potpuno nove, dete nije stiglo da iznosi", kako, moj sin sve iznosi, isfleka, da ne kazem iscepa...sve te decije stvari su nekako fleksibilne, sa lastisom, ono sto mu je proslog leta bile bermude ovog su sorc, ili ako su proslog leta bile pantalone sada su tri cetvrt, cak i carapice koje su bile dokolenice sada su sokne:rumenko::dontunderstand: Jedino sto stvarno vise ne moze da nosi od proslogodisnje garderobe su zeke..:klap:

da da da,potpuno si u pravu...delimo isto mišljenje...toliko brzo porastu,treba sve iznositi...bezveze je čekati priliku...svaki dan je prilika i to je to...

Meni je potpuno deplasirano to cuvanje garderobe, mislim za koga? Ja imam sina i nadam se da cu uskoro imati jos makar jedno, i sta ako bude devojcica, ili ako se rodi u razlicito vreme, npr.moj sin je rodjen u jesen, znaci ima mali skafander, e sad drugo dete se rodi u prolece dok dodje zima to je vec velika beba, nema sanse da stne u onaj mali skafander:think:

Back