Beba ne zna sta je slano a sta slatko,a pogotovo sta je bljutavo.Ono sto je ti naucis to ce prihvatiti.Njeno culo ukusa nije istancano kao nase.Znaci,ako joj ne solis ona ce jesti neslano.I meni su odvratne neke kasice,bljutave i grozno mirisu,a moj se mali davi u njima.
Ja mu uvek kazem mmmmmmm,sine lepo,njam,njam,Nikola rucka i on se obraduje, i cim vidi kasicicu trazi da jede i kaze mmmm (sto znaci daj,daj) i mlati nozicama od srece

.
E vidis duso, ja mislim da beba jako dobro zna ako nista drugo sta je bljutavo. Bar moja zna. Nisam je sigurno ucila da ne pije vodu, onu prokuvanu nije htela ni za lek, nece ni dan danas. Bljute iz teglica takodje nece, kad nisu bljutave hoce. Njam njam kod moje cerke ne pali, ona tacno zna sta hoce i znala je od prvog dana.
Uostalom, par stranica ranije kad se pisalo o lekovima ako se ne varam rekla si da beba ni u snu nece gorko. Kako nece ako ne zna? Jel ga neko naucio da je gorko ruzno? Nije, samo zna da mu se ne svidja.
Ja ne ohrabrujem druge mame da sole,
ja kazem da ja solim, a vi odlucite same. Ima vise koristi u tome da ona pojede zdravu domacu hranu nego da je pljune. na zalost, ni moje dete nije sisalo dugo i ako nisam mogla da joj pruzim tu prednost, pruzicu joj svaku drugu kako najbolje znam i umem u svakom smislu. Ako mogu da je naucim da jede dobro i kvalitetno, naucicu je, u nasoj kuci se uvek dobro i zdravo jelo i tako ce biti i dalje. Ako to od mene ne nauci, nece ni od koga, a ako pocnes za tri godine, kasno je.
Ne zaboravi da je hemijska formula kuhinjske soli NaCl, sto znaci da
1 g soli (koliko moje dete pojede za dve nedelje) ima tacno
0,39g natrijuma (atomska masa natrijuma je 23 a hlora 35,5). I o cemu onda pricamo? U nasoj kuci 1kg morske soli traje 6 meseci i kad smo samo za nas kuvali, ako ne presoljavam sebi, to naravno ne radim njoj, strasno mi je tuzno da je drzim samo na adaptiranom mleku koje ce popiti samo kad dobro izgladni. O buckama nepoznatog porekla da ne govorim.
Izvini sto sam se ostrastila. Stvarno si mi drag sagovornik, oprosti ako sam te uvredila. Super ako Nikola zeli da jede tako, ali Marina ne zeli. Nicemu je ja nisam naucila, valjda se rodila sa sklonostima ka jednom ili drugom ukusu, jednoj ili drugoj hrani. Samo ne mogu da prihvatim, jer moje oci vide drugacije, da oni pojma ni o cemu nemaju kako tvrde showtime doktori in nowadays Serbia.
Eto.