SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Skuvaj mu malo caja od belog sleza.Daj mu nekoliko kasicica dnevno i to sa razmacima.Odlican je za slajm.Samo nemoj da popije odjednom sve,to ne valja;)
To je meni savetovao pedijatar kad je Nikola bio jako bolestan i kupi Izomar sprej ili ampule i uspricavaj mu u nos.To je slana morska voda koja ce mu pomoci.
Nadam se da ce brzo da ozdravi:kiss:

espi, hvala na savetu, i podrsci...ali to je bilo pre sest meseci...;) :D
samo sam ispricala svoje iskustvo, ako bi moglo pomoci...

espi, hvala na savetu, i podrsci...ali to je bilo pre sest meseci...;) :D
samo sam ispricala svoje iskustvo, ako bi moglo pomoci...

ups,izvini,samo sam preletela:confused:
Nego,nemoj da dajes macanu boraniju jer nadima.Bolje mu uvedi bundevu (kupi Juvitaninu muskatnu tikvu - odlicna je) koja je extra zdrava i neke pirincane kasice.Evo,moj se razbija od Milupine kasice sa rizom/jabukom i sargarepom.Treba da pojede 130,on pojede 160 i trazi jos,ali mu ja ne dajem. Uvedi mu i krusku,breskvu,kajsiju ako nisi.Banana je odlicna.Ja kupujem Milupine kasice koje su pakovane od po 4 kom u kartonskoj ambalazi od jabuke i banane(u plasticnim casama)Nikola pojede celu dok si reko keks:D.

Da, svi ti probiotici su sasvim ok. To nije lek, kao hemija. A stvarno su najdelotvorniji, osim kad je u pitanju virus. Ali i onda nemože da škodi.
Mi otkad smo imali jedno dugo i mučno iskustvo sa prolivom, Stefan pije (već je prešlo u naviku) taj jogurt sa probiotskim bakterijama svakodnevno.

Stefanu banana uvek stegne stolicu, čak izbegavamo da mu je dajemo, jer obavezno 'preskoči' dan-dva sa stolicom.

Pa verovatno zavisi koji sok:confused:
Ali u svakom slučaju probaš ti prva; pa vidiš da li jeste ili se nije pokvario:confused:
I da li je dete pilo, pa ostavilo; ili sipano u čistu flajdžu (kako god da pije uvek nešto uleti unutra, pa se brže kvari)

A za bananu, ono moje malo 8khm, khm - veliko), ništa umućeno neće da jede. samo što može da se grize

Da, svi ti probiotici su sasvim ok. To nije lek, kao hemija. A stvarno su najdelotvorniji, osim kad je u pitanju virus. Ali i onda nemože da škodi.
Mi otkad smo imali jedno dugo i mučno iskustvo sa prolivom, Stefan pije (već je prešlo u naviku) taj jogurt sa probiotskim bakterijama svakodnevno.

Stefanu banana uvek stegne stolicu, čak izbegavamo da mu je dajemo, jer obavezno 'preskoči' dan-dva sa stolicom.

onda suvaj tikvicu daj mu i nema problema sa stolicom ili neki kompot

sto se sokica tice, ako nije prevruce moze da stoji sigurno pet-sest sati, a mozda i duze...u svakom slucaju probaj...

sacekacu sa boranijom...po vasem savetu...:)

andriji sam uvela jabuku, krusku, breskvu, kajsiju,nektarinu, bananu (od koje ga boli stomacic)...juce, ne bas slavno, krompir...
sad sam mu kupila frutekovu mrkva i krompir kasicu, pa cemo videti kako ce se danas ponasati... a kupila sam da mu dam za par dana, hippovu- brokule i pirinac (bljak...:( )

cvekla je strašno dobra i preporučuje se i pre prve godine, za razliku od jagoda koje se ne preporučuju do 2 godine.
ja sam mom sinu rendala sirovu cveklu, šargarepu i jabuku, puštala da malo odstoji i onda iscedila sok u koji nisam stavljala apsolutno ništa, nikakve druge dodatke i on ga je pio bez problema. Meni je taj ukus bio odvratan, kao da si parče zemlje stavio u usta:sad2:, ali njemu se sviđalo.
Može da se pošećeri, ili iscedi malo limuna da poboljša ukus.

Kada se otvori kapsula probiotika praškić ne može da se izmeša sa vodom onako kašasto. Ajd da probam rekoh onako samo praškić i dete traži još. Umalo me šlog nije strefio. Iz nekoliko puta jednu kapsulicu, živ prašak, pa onda zalijemo vodicom da spere. Probajte ništa ne košta.
Etatoko čudo da nisu malom dali antibiotik u sirupu, ovde je to praksa kad je bebac mali.
Vanja je prvi put i fala bogu jedini, pio antibiotik sa godinu i po zbog upale ušiju.

Probajte brokoli da dajete bebcima, Vanja ga je obožavao, to je jedna od prvih seckanih klopica koje je jeo.

Brokoli je super,bas sam ga dala Nidzi i za divno cudo,sve je pojeo.Kupila sam u teglici za pocetak. Meni licno malo smrducka na kuvani kupus,ali vidim da je mali njupao i nije se bunio.Samo pripazite sa njim,jer nadima.Moj je malo prduckao,ali neke bebe hoce da boli stomak.Zato bi ja pricekala da beba napuni bar 6 meseci.(to je za ove mamice koje imaju manju decu)
Sto se tice cvekle,daje se bebama ali malo starijim (moze od 7 ili 8 )

Ona moja pedijatrica mi je dala neki prah (bakterije) da se regulise proliv, mesa se sa vodom, pa i to moram da ga teram da popije. Juce sam kupila onaj jogurt sa tim bakterijama, ali sam malo skepticna oko ispijanja toga... ali videcemo za rucak, mozda me iznenadi. Proliv mu se malo smirio, bilo je stvarno strasno... Dva dana, dve pune masine za pranje :sad2:
Antibiotik se zove Augmentin, u prahu je, pa se mesa sa vodom ... bljak... i drzim ga u frizideru.

Pije dosta vode sada... dosta se znoji posto je kod nas bilo ovih dana bas vlazno, a juce nevreme... ljudi, u spavacoj sobi sam cula talase ( sa sve zatvorenim prozorima).

Sta je taj antibiotik po sastavu? Pise sigurno na kutiji.

Uh sto mrzim antibiotike!

Espi, a sto ne provas da mesas taj sok sa vodom po malo, pa kad hoce da pije ima sveziji?

Ne znam, Marina nije bas ljubitelj sokova, mozda sam i ja kriva, od silne zelje da je naviknem na vodu, pa smo zavrsili na caju, ali napredujemo sa vodom! ;)

Brokoli je odlicna stvar, ja pazim da kuvam samo cvetove bez korencica jer oni nadimaju. Onda prokuvam vodu sa nekoliko zrnca kima, da se lakse oslobodi gasova ako se pojave. I dodam 2-3 kapi limuna ili narandze zbog C vitamina, ali to sam pocela tek od 5,5 meseci.

Sutra cu da uvedem i celer. Jednu kockicu.

Mame koje zivite u Srbiji, nemojte izbegavati Juvitana kasice. Za dete je ionako najbolje da se hrani hranom iz lokalnih izvora. Ima odlicnih kasica od voca, i povrca i mesa koje su sasvim ukusne za razliku od HIPPovih koje su odvratne i zelatinozne.

Jagode, maline, kupine i ribizle tek od punih godinu dana pod uslovom da nema istorije alergija u porodici. A to vazi i za gluten: nemojte se preopterecivati ako nema istorije alergije u porodici, a i ako ima potreban je neki dogadjaj "okidac". Budite oprezne ali ne i psihoticne. (Sad ja malo solim pamet, hihihi).

jao zene... ja sam ocajna :(
moj sin je danas izveo sasvim unapredjen trik
poceo je da se davi na kapi vode u kojoj je bio rastvoren prah za crevnu floru

bukvalno je kap vode bila u pitanju!

Totalno sam flipnula, pocela sam da vicem :(
mnogo sam bila ljuta!!!

Od toga mi je sada lose, boli me glava i osecam se bolesno :( Stvarno grozno, nemam pojma sta cu da radim. Mislim... ja nisam osoba koja vice :( posto je to i mog muza potreslo, da me vidi tako rastrojenu, posle me zvao sa mobilnog iz kola i skoro se slupao :(

sve zbog lekova :(

idem da spavam, valjda ce mi biti bolje... sada sam bukvalno bolesna

mnogo sam bila ljuta!!!

Od toga mi je sada lose, boli me glava i osecam se bolesno :( Stvarno grozno, nemam pojma sta cu da radim. Mislim... ja nisam osoba koja vice :( posto je to i mog muza potreslo, da me vidi tako rastrojenu, posle me zvao sa mobilnog iz kola i skoro se slupao :(

Nije mi jasno da li se stvarno davi .... ili je tako strasno isfolirao?????
:tajna::tajna:

mnogo sam bila ljuta!!!

Alo, mamice, pa ne moze to tako! Padati u nesvest cim nesto krene kako nisi htela je skroz bez veze. Tvoja beba se oslanja na tebe, a ako ti flipnjavas i ljutis se sto on nece da popije lek sta njemu ostaje? Uvali mu taj prah u necemu - soku, vodi, caju, vocu, jogurtu, i popice ga. I bez drame.

Nije mi jasno da li se stvarno davi .... ili je tako strasno isfolirao?????
:tajna::tajna:
pa pocelo je sa foliranjem, a onda je stvarno poceo da se davi (valjda :idea:)
uvece sam mu ponovo dala antibiotik, onako kap po kap... izmedju svake kapi sam ga animirala da bih bila sigurna da ce da proguta tu jadnu kap i nije bilo problema

ali to zato sto je video da me razljutilo ono pre... posle incidenta je bio kao bubica, kada krene da pravi neki haos samo ga pogledam, a on strika :klap:
a pred spavanje se mazio do besvesti, valjda mu nedostajala njegova "normalna" mama

sto se sokica tice, ako nije prevruce moze da stoji sigurno pet-sest sati, a mozda i duze...u svakom slucaju probaj...

sacekacu sa boranijom...po vasem savetu...:)

andriji sam uvela jabuku, krusku, breskvu, kajsiju,nektarinu, bananu (od koje ga boli stomacic)...juce, ne bas slavno, krompir...
sad sam mu kupila frutekovu mrkva i krompir kasicu, pa cemo videti kako ce se danas ponasati... a kupila sam da mu dam za par dana, hippovu- brokule i pirinac (bljak...:( )

brokule su jako zdrave za bebe, zato nemoj odustajati...ako mu se baš baš ne svidi,ti mu daj nešto drugo dan-dva, pa opet ponudi brokule...ta Hippova sa pirinčom je baš dobra...dobro,i meni je bljak, ali beba ne zna da to baš i nije neki ukus, za njih je to sasvim okej...

Back