Debela Berta
Primećen član
- Poruka
- 795
Inače mi smo linolom mazali ekcem i stvarno je super, za sve i svašta. Samo malko smrducka, Vanja se baš bunio zbog tog mirisa nije dao da mu mažem.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Danas mi je moje prase palo sa kreveta
Sva sreca sve je u redu,samo ima cvorugu na celu,ali u tom trenutku ja sam mislila da cu da svisnem koliko je plakala. Nego sam jos uvek pod utiskom,pa rekoh malo da olaksam sebi.
Samo kad pomislim sta je moglo da se desi![]()
sina sam jednom prilikom vodila u tirsovu da mu malo snime mozdane talase jer je povratio i posle toga je treptao i kao da mu je klonula glava... na svu srecu bilo je sve ok ali ja sam mislila da posto je hvala bogu jako zivahan i stalno se negde udara i pada nije potres mozga... a i zbog povracanja jer kazu da je to prvi simptom ali zvala sam alo bebu gde meje zena razuveravala sto se nastavilo i u domu zdravlja i kasnije na snimanju u tirsovoj... a i drugi koji imaju slicna iskustva kazu da je jako retko da tako mala deca dobiju potres mozga.... jer eto tako priroda je nesto malo tu uredila ali ipah ih trebamo cuvati ja licno mislim da je strah tu najveci za dete i mozda dok su tako mali razvije neki strah od npr. kreveta ili da ostaje sam neku nesigurnost kasnije.. a mozda i postane opreznije...od mojih dvoje mala je pala samo jednom... neznam nisam sigurna,mislim da ih netreba bas preterano paziti ali da se treba dobro obratiti paznja...
...pa eto molim iskusne mame da mi pomognu...

Kada je vec isprobao sve ukuse to je bilo malo kasnije jer smo hranicu uveli pet i po, sest meseci, onda smo povrce za rucak a voce za uzinu i ponovo povrce za veceru.. meni su cesto pomagali nestle recepti, na njihovom sajtu koji su izdeljeni po fazama i usput ima podosta objasnjenja...vidi da li se moze naci nesto na nekom stranom jeziku koji poznajes, ako ne nalazis na srpskom...ako ne, rado cu ti prevesti po neki predlog menija za tog malog vragolana
Pozdrav svima...
Imam jedno pitanjce...naime, vec smo apsolvirali vocne kasice i dala sam mu sve sto sada postoji (ukljucujuci kombinacije) od sezonskog voca, a nije stetno za bebu od pet i po meseci... danas sam odlucila da predjemo na povrce...e sad interesuje me da li vocni obrok prebacujem za neki drugi deo dana...ili ga kombinujem u toku sedmice sa povrtnim ili vocni izbacujem dok ne uvedem povrce????bas sam zbunjena...pa eto molim iskusne mame da mi pomognu...
a da, andrija vec pojede vocne kasice koliko mu je dovoljna da ne pije mleko posle toga...
![]()
...s tom razlikom sto andrija prespava mleko oko cetiri, pa jede oko pet, pola sest (juce je spavao do pola sedam...pa prespavao sve ruckove
)...
Draga zia...ajde sto su nam deca iste starosti, vec sto jedu u isto vreme......s tom razlikom sto andrija prespava mleko oko cetiri, pa jede oko pet, pola sest (juce je spavao do pola sedam...pa prespavao sve ruckove
)...
dakle...kako sam vas ja shvatila...samo mu pomeram vocni obrok, a zadrzavam ga...
joj, juce bila premijera...mrkva i krompir...nije se bas oduseviosamo se mrstio i posle par kasikica zatvorio usta i nije bilio sanse da mu vise uguram...danas mu pravim krompir i boraniju...ali probacu sa adaptiranim mlekom da razmutim, mozda ce mu biti ukusnije....
![]()
Draga zia...ajde sto su nam deca iste starosti, vec sto jedu u isto vreme......s tom razlikom sto andrija prespava mleko oko cetiri, pa jede oko pet, pola sest (juce je spavao do pola sedam...pa prespavao sve ruckove
)...
dakle...kako sam vas ja shvatila...samo mu pomeram vocni obrok, a zadrzavam ga...
joj, juce bila premijera...mrkva i krompir...nije se bas oduseviosamo se mrstio i posle par kasikica zatvorio usta i nije bilio sanse da mu vise uguram...danas mu pravim krompir i boraniju...ali probacu sa adaptiranim mlekom da razmutim, mozda ce mu biti ukusnije....
![]()

Vrhunac je bio kad je imao temperaturu, i morao da popije brufen; i čak i ako mu ja 'uvalim' nekako, on ga ispovraća ako je kasno da ga ispljune

Da li je neka od vas vec davala detetu antibiotike?
Moj sin je zakacio neku virusnu upalu grla i dajem mu antibiotik, pa to je takvo mucenje... ljudi moji... a treba da mu dam celu flasicu, bez obzira sto mu je vec bolje. Mene zanima da li neko ima neki genijalni nacin da se detetu uvali lek?
Moj trenutni nacin je da stavim u spric, pa mu onda na silu, malo po malo sipam u usta, cekam uvek da to malo proguta jer mali lopov skuplja pod jezikom, pa kada se nakupi dovoljno da pljune onda sve izbaci kao kroz plac. Moj muz ovu tehniku kombinuje sa zabacivanjem glave unazad, a ja mu dam dok je u visokoj stolici.
A jadnicak dobio i proliv od antibiotika![]()

Mi smo izasli iz bolnice (dakle sa pet dana) sa takvim opasnim kasljem da mi se dete, siroce malo, moglo dva puta ugusiti od slajma...pedijatrica nam propisala antibiotik, sinacilin...davali mu na pipetu...uglavnom kada je spavao...inace mu uhvatim obraze i zabacim glavu, pa ga drzim dok ne proguta (taktika za ad kapi)...![]()