SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sto se flasica tice-pa poludecu!
Njih ,kako sam razumela ,nema u Bgu?
Ja koristimAventove sve vreme,plasticne,iskuvane(tj.isterilisane) milijardu puta(ijos ih steilisem).Smrc,smrc...
Sta sad kada dete skoro da ce prestati piti na flasicu-kako da popravim ono sto sam ga "trovala"sve ove mesece?

Pa sad gledam bebe kako skoro trce a mesec dana su straije od moje ali bitnije je da ti je oprezan mali,barem znas da nece razbijati glavu.
Opet kazem hvala.Mozda nema razloga za brigu ali znAM DA ME RAZUMES.
Inace,moja sestra nije progovorila do pune 2 godine jer je na svako njeno pokazivanje rukom u pravcu nekog predmeta,hrane itd.dobijala isti.Nije dete imalo potrebu da prica.

Ista prica, ja pokusavam i mm da mu ne damo to sto trazi vec da to izgovori, al nema sanse, jako je uporan...pokazuje rukom i vice mmmm(ljutito), ako ne ustanes sam on te uzme za ruku i odvede do tog mesta i onda tvoju ruku vuce u pravcu toga sto hoce sa ljutitim mmm, a kada pogodis sta hoce onda odusevljeno mmmm:rotf:

Sto se flasica tice-pa poludecu!
Njih ,kako sam razumela ,nema u Bgu?
Ja koristimAventove sve vreme,plasticne,iskuvane(tj.isterilisane) milijardu puta(ijos ih steilisem).Smrc,smrc...
Sta sad kada dete skoro da ce prestati piti na flasicu-kako da popravim ono sto sam ga "trovala"sve ove mesece?

Pa kazem ti, Ameri prave histeriju od toga a Evropljani kazu da je ta dnevna doza sasvim cool. Ja sam malo vise u fazonu da se "priklonim" Amerima i njihovoj histeriji, sta ja znam, i ja koristila Aventove mesecima i jos jutros vidim - ogrebana

Mame, kako oblacite vase bebe sada? Moj je jos uvijek u dugim rukavima i trik majcici ispod. Temperatura (najvisa dnevna) je oko 26, 27 stepeni. Meni se nekako cini da mu je vruce, noge mu se znoje i tako vec danima, ali sve strah da ga obucem u kratke rukave.

I ja mog sina i dalje "trontam", kad juce primetim, njemu sve crveni obrazici. Pomislim, uhvatilo ga sunce, ceo dan je napolju. Kad uvece zahladni i udjemo u kucu nista od crvenih obraza. Tek onda ukapiram da se jadnicak skuvao,:rumenko: odatle mu crveni obrazi...Znaci, vreme za kratke rukave.:super:

Mamaaa-moje dete je na stomaku takoreci od rodjenja.Obozava da je na stomaku jer on ne voli ni da sedi niti bilo sta drugo."Puzi"onako na njeov nacin,sa stomakom strogo na podu i stize gde hoce.Da loi je to razlog sto nece propuzati pravo,ne znam?!Tako da nije problem u tome nikako.Dete je ili lenjo ili nije spremno.
Sto se tice pedijatara-ne znam sta podrazumeva redovna kontrola i pregled 11-omesecnog deteta ali ovde su vise nego grozni.Nikada ne bi ni bilo kontrole da nije vakcinisanja i decjih bolesti.Ponavljam se ali moram-meni nikad nisu izmerili dete(a promenila sam 3 ili 4 bolnice),niti visinu niti obim glave.Ne napipavaju fontanelu.Sve sam sama radila pa zvala doktore u Bgu da vidim jel ok.Cak su mi rekli da mi je dete malo teze nego sto treba a kada sam pitala kako korigovati ishranu ostala sam naravno uskracena za odgovor.Sve sam sama uvodila hranu,citajuci interenet,bez ijednog saveta lekara ovde.Tako da sumnjam da bi oni primetli da je nesto sa motorikom s'obzirom da idemo samo da mu poslusaju pluca otakd je imao onu upalu.To traje 2 minuta i to je to.Dete meni sedi u krilu, niko ga ne uzima i lomata kao nasi sto rade-provere dete sve ,od glave do pete.

Dolazis li uskoro u BG? Cim stignes, odma' kod nekog finog pedijatra. Cisto radi svog mira. Nemoj da se sekiras, sve je u redu sa motorikom, to je tako individualno, prestani da:dash:, videces da ce za mesec dva biti sve ok

I ona isto. Od kad se rodila. Evropska Agencija za Bezbednost namirnica (EFSA - slobodan prevod) tvrdi da te kolicine koje se u flasicama izluce nisu takve da prelaze dnevno dozvoljenu dozu. Nemam pojma. Ja nabavila bezbedne, vestica nece iz njih da jede. Sad sizim i zbog toga

Ovo nije tema, ali dopustite da izdusim.
Jao, kad dodju babe, pa onda po 100 puta: Gdje je jezik? Gdje je jezik? Gdje je jezik? Gdje je jezik? Kazi babi gdje je jezik. Gdje je jezik?
Ili
Baba dala ključ. Baba dala ključ. Baba dala ključ. Baba dala ključ. Vidi, baba dala ključ. A? A? Baba dala ključ.

:eek:

I ona isto. Od kad se rodila. Evropska Agencija za Bezbednost namirnica (EFSA - slobodan prevod) tvrdi da te kolicine koje se u flasicama izluce nisu takve da prelaze dnevno dozvoljenu dozu. Nemam pojma. Ja nabavila bezbedne, vestica nece iz njih da jede. Sad sizim i zbog toga
Sta ces, nisi znala... nisi to namerno radila. Jos pre nego sto sam se porodila trazila sam iskljucivo staklene flasice i ovde su me ljudi gledali ko da sam pala sa Marsa. NIsmo puno koristili flasice... samo par dana kada se rodio, pa nemam neko iskustvo. I nije samo plastika problematicna, ima toliko toga opasnog u nasoj okolini... ja vise ni kucu ne cistim sa konvencionalnom hemijom, kupujem neku posebnu koja nije opasna... deterdzenti za ves (ariel, lenor i slicno... to je proslost), kozmetiku koristimo iskljucivo Weleda tj. prirodnu.... i tako, to je totalna promena nacina zivota. Nije svako sposoban za to... skupo je, ali se isplati jer je zdravlje najveci luksuz u nasim zivotima.

Ipak, imas jos puno sansi da svoje dete sacuvas koliko god je to moguce... tj. da svedes izlozenost opasnim supstancama na minimum.

Kada vidim da neko seta dete ili bebu pored nekog prometnog puta ili jos gore, u centru grada gde je puno automobila, autobusa, i nekog gradjevinskog poduhvata meni stvarno nije jasno o cemu ti ljudi misle!

Ovo nije tema, ali dopustite da izdusim.
Jao, kad dodju babe, pa onda po 100 puta: Gdje je jezik? Gdje je jezik? Gdje je jezik? Gdje je jezik? Kazi babi gdje je jezik. Gdje je jezik?
Ili
Baba dala ključ. Baba dala ključ. Baba dala ključ. Baba dala ključ. Vidi, baba dala ključ. A? A? Baba dala ključ.

:eek:
Iskuliraj :lol:
super je sto imas babu da daje kljuc
Secam se kako je mene nervirala i moja svekrva i moja mama, ali navikla sam se, pa mi to postalo simpaticno.

Mene nervira kada pocnu da panice. Moja svekrva je nevidjeni panicar i ja sam morala da se svadjam sa njom kada god krene da nagadja sta to nije u redu sa mojim sinom... a u stvari mu nije nista. Mislim... ne zelim bolest cak ni da se spominje u kontekstu mog sina.

Kada vidim da neko seta dete ili bebu pored nekog prometnog puta ili jos gore, u centru grada gde je puno automobila, autobusa, i nekog gradjevinskog poduhvata meni stvarno nije jasno o cemu ti ljudi misle!

Mene nervira kada pocnu da panice. Moja svekrva je nevidjeni panicar i ja sam morala da se svadjam sa njom kada god krene da nagadja sta to nije u redu sa mojim sinom... a u stvari mu nije nista. Mislim... ne zelim bolest cak ni da se spominje u kontekstu mog sina.

Ove dve rechenice nikako ne dolaze od iste osobe. Chekaj, ljudi koji zive u centru trebaju da se presele na avalu da bi imali gde da prodju sa detetom? Mislim, daj bre....

Ove dve rechenice nikako ne dolaze od iste osobe. Chekaj, ljudi koji zive u centru trebaju da se presele na avalu da bi imali gde da prodju sa detetom? Mislim, daj bre....

Kada ti ne bi bio toliko iskljuciv bilo bi ti jasno. Ako zivis u centru onda mozes bebu da setas u nekom parku ili bar da gledas da izbegavas direktan kontakt sa izduvnim gasovima. Mozda vi to ne primecujete kao problem... ali ja, sticajem okolnosti, upoznah cist vazduh. Da nisam imala prilike da dozivim cist vazduh i sok od smrada gradskih izduvnih gasova mozda bih mislila kao ti... ali razlika je drasticna. Sa ovim stecenim iskustvom, preselila bih se... ako moram, onda na Avalu. Eto... i to nije panika, nego smrad i mala pluca u razvoju.

Draga, malo realnosti nije na odmet. Ja na primer zivim u cenrtu grada i vidis, nikako mi ne polazi za rukom da se teleportujem do parka. Niti mi pada na pamet da detetu stavim gas masku za usput. Sto bi reko' rastamann, mislim, daj bre...

Joooj, moram priznati da i mene nerviraju...:)
Ja dodjem s posla i jedva cekam da uzmem svoje dete i da se mazim sa njim, a baba (svekrva, koja ga cuva) navali da prica sa njim i da mu se unosi u lice i da trazi da joj ga dam....ja poludim...a kontrolisem se maksimalno...
ali opet neka baba...:D

Ista prica, ja pokusavam i mm da mu ne damo to sto trazi vec da to izgovori, al nema sanse, jako je uporan...pokazuje rukom i vice mmmm(ljutito), ako ne ustanes sam on te uzme za ruku i odvede do tog mesta i onda tvoju ruku vuce u pravcu toga sto hoce sa ljutitim mmm, a kada pogodis sta hoce onda odusevljeno mmmm:rotf:

Kao da slusam moju mamu kada prica o sesti.Isto je tako bilo!!!!Potpuno!

Sto se tice flasicaresilasam da ne panicim i nasvim kako radi milion mama na svetu.Ovde sve koriste plasticne sto je i logicno.Moja beba naravno se vec otima oko flasice,da pije sam...pa kako cu sa staklenom pitam se?Glupost!
Kad vec to pomenuh-kada su vase bebe pocele da piju same iz flasice i kada su pocele iz case?Moj mene i dalje drzi za prst dok pije mleko,sa svojih 11 mes .a za onu sa kljunom(a probala sam od svih firmi) nece da cuje!!!!!

ćao svima...evo mi se malo izgubili ovih dana...no, radi se samo o tome, da je moj beban toliko aktivan, da ja nemam 5 minuta mira od njega...i sad sam trkom sela za kompjuter, pošto sam ga baš izmorila, da bih i ja malo mogla da produvam...ma mislim super je to što njega sve zanima, ali stvarno ništa pored njega ne mogu da uradim...sad je u fazi kada sve želi da dotakne, i džabe ja njega stavim u hranilicu i pričam s njim dok kuvam, kad on sve želi da uhvati, pipne, gricne,uzgred i moje lice sad najnovije,pa viče na mene i svađa se sa mnom,kad neću da ga izvadim iz hranilice...jako je sladak kad se svađa, a ja se slatko smeje, pa ga malo zezam, a onda se on počne naglas smejati...ludilo...a i ceo dan smo napolju ili u dvorištu, ili se šetamo, pa opet ni blizu nisam kompjuteru ceo dan...tako da sam sad izostavila nekoliko stranica, nemam vremena sve da pročitam...on super jede,puj puj puj...danas ćemo jesti pečenu jabuku, nadam se da će mu se dopasti sokić voli..antibiotike više ne pije, i baš sam srećna što je sve brzo i dobro prošlo...

ćao svima...evo mi se malo izgubili ovih dana...no, radi se samo o tome, da je moj beban toliko aktivan, da ja nemam 5 minuta mira od njega...i sad sam trkom sela za kompjuter, pošto sam ga baš izmorila, da bih i ja malo mogla da produvam...ma mislim super je to što njega sve zanima, ali stvarno ništa pored njega ne mogu da uradim...sad je u fazi kada sve želi da dotakne, i džabe ja njega stavim u hranilicu i pričam s njim dok kuvam, kad on sve želi da uhvati, pipne, gricne,uzgred i moje lice sad najnovije,pa viče na mene i svađa se sa mnom,kad neću da ga izvadim iz hranilice...jako je sladak kad se svađa, a ja se slatko smeje, pa ga malo zezam, a onda se on počne naglas smejati...ludilo...a i ceo dan smo napolju ili u dvorištu, ili se šetamo, pa opet ni blizu nisam kompjuteru ceo dan...tako da sam sad izostavila nekoliko stranica, nemam vremena sve da pročitam...on super jede,puj puj puj...danas ćemo jesti pečenu jabuku, nadam se da će mu se dopasti sokić voli..antibiotike više ne pije, i baš sam srećna što je sve brzo i dobro prošlo...

Bas mi je drago sto je malac dobro i sto je veseo! Moja malecka obozava pecenu jabuku, nadam se da ce i on! Ali moja malecka ne voli vise mleko, a o silikonskoj cucli da ne pricam. Pokusavala sam da je izgladnim i nista....

Back