SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Vidim, neke beb imaju zubice a sisaju...
Prvo dete nije dobilo zube do devetog meseca a dotle uveliko nije sisao, zanima me, kako beba sisa ako ima zube, grize li bradavicu ? Jeli to uopste izvodljivo ?

Izvodljivo nego šta:). Pa iskusne mame kažu da "ne bi trebalo" da grize bradavicu, ali mene je par puta tako ugrizao da su mi oči ispale:eek:. A pre neki dan mi je to namerno radio garant, ugrize me, ja vrisnem, on crče od smeha. A nije smešno ni malo... Za sad ima samo donja dva keca, ali vidim naziru se i gornje dve dvojke, ima da bude kao mala drakulica:lol:, videćemo kako će to sisanje izgledati.

Ник је имао 16 зуба кад је престао да сиса. Грицнуо ме је пар пута пре него што су му порасли зуби, ваљда кад су почеле да га сврбе десни док се зуби припремају, па је експериментисао. После више није - не може беба и да сиса и да гризе због положаја језика кад сиса (он прекрије доње зубе), може само после сисања да угризе, забаве ради, али то ће радити само ако закључи да је то забавно. Ја сам кад ме је тих пар пута грицнуо прекинула подој, па је закључио да му се та игра не исплати.

ja zaista ne mogu da ti pomognem,Gabriel je alergičan na med,on ga ne jede,ali sam mu davala neki domaći od prijatelji,koji znam da je baš dobar kada sam isprobavala,ali pošto je uvek imao burnih reakcija u vidu osipa na delu grudnog koša,više mu ne dajem....

Ја сам му дала који сам тренутно имала у кући, немам појма који је био - обично вртимо багрем, ливада, шума.... битно да је природан.
Јеси ли пробала да изгуглаш нешто? Ја не знам да се неки посебно препоручују и не препоручују.

a ček bre lazy jel Nik jede med,mislim jel ga voli?moj i inače ne voli slatke doručkove,večere...ma ni hleb sa eurokremom neće da pojede...daj ti njemu slaninice,pavlake i tako te stvari,to će da tamani,ali sladak doručak,samo uradi ovako pppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp...neću..

Нисам му никада дала сам мед, али сладила сам разне ствари са њим, па је тако пробао мало - чисто да знам да није алергичан. Сад сам у јеловнику видела да имају у јаслицама мед и путер за доручак, па планирам да пробам да му дам, сад док је у фази да је нон стоп гладан, можда лакше прође. Иначе и он воли слану клопу.
.... једино што увек заборавим да купим путер :dash:

ma nisi trebao da obrišeš,nego uopšte nisam shvatila...citirao si moj post,a kao odgovor samo sam ispod videla te oznake za reputaciju,za prijavu i dali si online....znači te oznake nisu bile ispot tvog korisničkog imena,avatara itd.,nego ispod mog citiranog posta,pa uopšte nisam shvatala šta je to...jesi ti napisao nešto ispod mog citiranog posta?ja to uopšte nisam mogla da vidim...

ma nisi trebao da obrišeš,nego uopšte nisam shvatila...citirao si moj post,a kao odgovor samo sam ispod videla te oznake za reputaciju,za prijavu i dali si online....znači te oznake nisu bile ispot tvog korisničkog imena,avatara itd.,nego ispod mog citiranog posta,pa uopšte nisam shvatala šta je to...jesi ti napisao nešto ispod mog citiranog posta?ja to uopšte nisam mogla da vidim...

A pa i ja sam tako video kad sam posle došao :think:
mislio sam da ti smeta offtopic (po kojima sam vrlo poznat)

Pitao sam se naglas u čemu je čar meda, koji mene prilično ostavlja ravnodušnim, ta kombinacija napadno slatkog i gusto sluzavog, od čega se meni iskrivi lice kada ga probam. Inače ne umem da okusim to nešto specijalno ni u maslinkama.

Pitao sam se naglas u čemu je čar meda, koji mene prilično ostavlja ravnodušnim, ta kombinacija napadno slatkog i gusto sluzavog, od čega se meni iskrivi lice kada ga probam. Inače ne umem da okusim to nešto specijalno ni u maslinkama.

ni ja

dobro onda i kod tebe se tako pojavio post...
a što se meda tiče,ja ga uopšte ne volim,ali pošto deci daju u vrtiću na hlebu puter i med,posle godinu dana sam dala detetu da proba,jer će imati na meniju u vrtiću,i on se sva tri puta osuo kada je okusio,i uopšte mu se nije ni dopalo,od tada uopšte ne dajem,i u vrtiću će biti upisan na listi da je alergičan na isti,zbog tih reakcija koje je imao na grudnom košu posle samo lizanja malo meda...

Ja juče išla da kupim med kod jednog našeg starog proizvođača,i on mi kaže:da se maloj deci,do 7 godina,daje samo bagremov med jer je najblaži i nema puno alergena.I da im se daje samo ravna kafena kašikica dnevno,ne više.

Back