Pa, idealno je pet obroka, tri glavna i dve užine.
A gde ima idealno?

Moj savet - doručak je jako bitan, pogotovo ako dete nema noćni obrok. Ručak, naravno, kao i večera. a užine... pa ako dete puno pojede za ručak, možda jednostavno nije gladno.
A što se količine tiče, pusti dete da jede koliko mu treba. Sama kažeš da je poraslo preko proseka, pa treba da jede.
Ne brini, ako se malo i ubuci, skinuće brzo posle prohodavanja. Osim toga, šta ima sladje od buckaste bebe... 

A gde ima idealno?
Moj savet - doručak je jako bitan, pogotovo ako dete nema noćni obrok. Ručak, naravno, kao i večera. a užine... pa ako dete puno pojede za ručak, možda jednostavno nije gladno.
A što se količine tiče, pusti dete da jede koliko mu treba. Sama kažeš da je poraslo preko proseka, pa treba da jede.

..ajde smanjim joj ja,dete preplaka sat vremena,morala sam mlekom da je dohranim.. Ne može da popije više od 150ml mleka,a na kutiji Aptamila piše da je za njen uzras potrebno 180ml..I volela bih da mi neko napiše jelovnik svoje bebe ovog uzrasta.. malo slabije kakimo od kad ručkimo ,pa ne bih da je pretovarim..Ma sve me buni, ne znam šta da radim...
I nije neka kratkotrajna faza, traje josh od zimus.... bila sam strpljiva do proleca, misleci da ce mozzda svezze voce hteti, kad vidi kako je lepo crveno, al on uzme u ruku, zgnjechi, napravi neku bljak-ljigavo-je facu i baci ... i neceeeeee
), ali on ga bash preteruje... ja ga volim, al po malo, nije mi bljaks-ljigavo ko njemu.
Mislim nista mu ne drzi zglob kad je bos, a nema ni ulozak. Eto, valjda sam bila jasna, pa da vidim sta ostali misle.