SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Lazar je sad već veliki i možeš pasulj sa opnom,a paradajz u supici,sosu ja sam stavljala sa sve kožicom,semenkama,ali svež paradajz je počeo da jede sa godinu i po,pošto sam sačekala svež...

kremicu i mi koristimo Niveu i od prvog dana se mackamo,a i dalje,i on baš uživa u toj vrsti maženja,sve se prepusti i kikoće,a koža mu je supeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer...

ja sam sve sa opnom davala,i pasulj i grasak i paradajz...
a sto se tice kremica...opet kazem,ja sam pocela sa nivea mlekom za telo za bebe pa sam presla na kremicu,e sad sam odlucila da probam chicco...vidi sta mu odgovara,ako mu odgovara mustela ti nastavi sa njom bez obzira sto se kupa sa chicco kozmetikom

mame,
znam da ste pre izvesnog vremena pricale o ekcemima,tada nismo imali tih problema i nisam obracala preterano paynju,a sad vec hocu da poludim
probali smo sve i svasta(naravno uvek po savetu nase dr) ali nista ne daje neke dugotrajnije rezultate
cak smo sad izbacili svu mogucu hranu koja bi mogla da izaziva neku reakciju(iako nismo ni sigurni da je hrana uzrok) i dobila je da pije neki galitifen ali mojoj smizli samo odjednom bukne to crvenilo i sta god da radimo,mazemo..... to tako bude po par dana i tako isto odjednom i nestane
vas koje ste imale tih problema,
molim za savet,iskustvo... sta vam je pomoglo kao i da li se zna sta sve moze biti uzrok,jer ja ne uspevama da provalim vezu

hm,kod nas je doktorka povezala sa bronhitisom,kad god mu se bronhitis pojača javlja se i ekcem...probali Cefabene kremu,neko vreme je pomagalo,a posle takođe po savetu njegove doktorke prešli na Linola Fett dodatak za kupku i kremu...ovo sada zaista pomaže,i što je važno ne sadrži kortikosteroide..ali svakako trebate da se posavetujete sa doktorom...

I mi imamo probleme sa ekcemom. Nama je dr rekla da izbacimo smoki, jer sadrži kikiriki, ali ništa bolje nije. Isto tako, dodje i prodje samo od sebe. Preporučila nam je Pantenol kremu, ali... ne vidim ja tu neke rezultate. Grozno izgleda, samo je po licu i ponekad čak te sitne bubuljičice i prokrvare.
Nezgoda je u tome što i ja imam ekcem. Joooj, kada mi to bukne, pa boli, pa svrbi... duša me boli što znam koliko to ume da muči, i koliku nervozu stvara, a ne mogu da pomognem detetu. Naša dr je u fazonu - proći će to samo od sebe, samo negujte lice pantenolom. Probali smo i da izbacimo kupku, jer znam da sapuni i deterdženti pogoduju ekcemu, i da kupamo dete samo u vodi, sa minimumom sapuna, ali ni to nije pomoglo. A onda sam shvatila da je to besmisleno, jer kupka ne dolazi u dodir sa licem, a ona samo na licu ima ekcem.
Prosto ne znam šta da radim... :sad2:

ma non stop se savetujemo sa njom,ni u ludilu ne bih nesto na svoju ruku
ali vise sam poludela
i nasa dr je prvo mislila da ima veze sa disajnim organima,pa je to isljucila
mislila da ima veze sa hranom,sve smo od tih stvari iybacili iy ishrane i izgleda da nije ni hrana u pitanju
ne znam da l da je vodim kod dermatologa ili alergologa ili nesto trece

po mojoj logici trebalo bi da se utvrdi uzrok pa da se onda to lece,a ne da se non stop sanira posledica
ali mi nikako da utvrdimo taj prokleti uzrok
a sto se nas tice ni suprug ni ja ni starija cerkica nikad nismo imali ni alergije ni ekceme niti bilo sta slicno

pa možda bi bilo dobro ipak da pogleda alergolog,da ustanovite o čemu se radi...nama je zaista taj Linola Fett pomogao,ali on ga ima na rukama i nogama na delu gde je koža jako tanka pa zato i suva,e tu se pojavljuje u jednoj traci...inače moram i ovo da kažem,nedavno sam ja bila na testu intolerancije,i ja imam jak bronhitis,i prešla na neku ishranu,i kada sam napomenula doci da mi i sin ima sličnih problema rekao je da slobodno može i on na tu ishranu koju je meni prepisao,ovaj moj vrag je sve to lepo prihvatio ručka kao i pre,ali..ekcem se povlači,za nepoverovati...prestala sam da mažem sa Linolom,i povlači se i dalje,i sada ga skoro da i nema,par tačkica ostalo,koji takođe blede i na dodir nisu više ona hrapave...znači da sve ipak na kraju najviše veze ima sa ishranom...

Ja sam mom Milošu mazala lice Pantenolom i nije pomoglo, pa mi je onda sveki preporučila Elocom mast. Već sutradan mu se povukao veći deo ekcema, a imao je i kao neke lišajeve. Jeste da je imao tek mesec dana i ja sam čekala 2 nedelje da se povuče samo od sebe i kad sam videla da ne vredi, probala i oduševila se.
Inače se slažem da ako se ekcem stalno vraća, definitivno treba pronaći uzrok.

po mojoj logici trebalo bi da se utvrdi uzrok pa da se onda to lece,a ne da se non stop sanira posledica
a sto se nas tice ni suprug ni ja ni starija cerkica nikad nismo imali ni alergije ni ekceme niti bilo sta slicno

Pa da. Tako bi trebalo.
Interesantno, naša dr to nikada nije povezala sa disajnim organima, ali sada kada već spominjete to... ima tu nešto. Smiri joj se ekcem, ali čim nosić procuri počne da se javlja. Sad skoro je imala jak virus, pa se malo iskomplikovao, pa je prešlo u bronhitis, pa čak i u neki začetak zapaljenja pluća - a ekcem je podivlajo.
Meni nikada nije palo na pamet da sa time povežem, a ni naša dr, niti dr u Tiršovoj nam nisu spomenuli takvu mogućnost. Čim čuju da ja patim od toga, odmah kažu da je to nasledno, i niko se preterano ne počeše radi toga.

Kada smo već kod utvrdjivanja uzroka, sećam se kada sam ja pre x godina otišla u Studentsku polikliniku zbog toga. Kada je dr rekla da je to nasledno i pitala ko u mojoj rodbini to ima, a ja rekla - niko, odgovorila mi je - pa dobro, neko mora da bude prvi!
Da li stvarno mislite da je lekare preterano briga? Čast izuzecima, ali ja ne sretoh još nekog preterano požrtvovanog lekara, pa ni pedijatra, nažalost

mi imamo izuzetno dobrog pedijatra,prezadovoljna sam...i pošto i ja od malih nogu imam bronhitis a i ekcem,još u to vreme jedan predobar alergolog,sada već pokojni je rekao mojima da su veoma često disajni problemi,ponajviše bronhitis povezani sa ekcemom,znači ako dete ima bronhitis imaće i ekcem,ako se javi ekcem najverovatnije će se javiti neki problem sa disajnim putevima,dal jača prehlada,bronhitis,upala pluća...i eto nakon 30 godina pedijatar mog vraga kaže isto...ako postoji disajni problem velika je verovatnoća da ekcem izlazi...ako ekcem ima dete a nikakvih disajnih problema onda šalju kod alergologa da se utvrdi alergija na hranu itd....

Micimacko
kakav je to test? mislim na koji nacin se radi,vadjenje krvi ili...?
Elins,koristili smo i mi elocom i on da rezultate,ali su oni kratkotrajni
sad nesto trazim po netu,pa mi pade na pamet homeopatija,je l to kod nas funkcionise kako treba,ili su to prevaranti?

Uglavnom pad imuniteta... ne mora da znači da ima alergije, ali je uglavnom tako... česte prehlade, stres...
Ni ja nisam imala alergije, a deca imaju od polenske, do alergije na pšenično brašno... i sve ostalo između... :roll:

Micimacko
kakav je to test? mislim na koji nacin se radi,vadjenje krvi ili...?
Elins,koristili smo i mi elocom i on da rezultate,ali su oni kratkotrajni
sad nesto trazim po netu,pa mi pade na pamet homeopatija,je l to kod nas funkcionise kako treba,ili su to prevaranti?

nije vađenje krvi nego se jednom mašinom meri,koja ima nešto slično kao Volt merač,ima magnetske kraje 2 komada,jedan ti stavljaju na srednji prst,a drugi na neke bočice koje sadrže alergene,svaka bočica drugi alergen(ne umem jasnije da objasnim)i onda taj merač pokazuje kako se kazaljka pomera gde je odstupanje,a i daje 2 vrste zvuka,jedan kada je sve okej,a drugi kada se radi o intoleranciji,bezbolno je,a veoma efikasno...

Back