SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja bundevu kuvam,ali samo zato sto mi treba dva sata da je ispecem,a palim rernu zbog parcenceta bundeve jer je niko ne jede osim bebe.Trebalo bi da je bolje pecena,ali ja kad je skuvam,posle tu vodu u kojoj sam kuvala dam bebi kao sokic.

Kada ste pocele bebama da dajete sveze voce?

Na netu sam malo cital o njemu i sastavu , kao prvo savetuje se dojiljama i trudnicama koriscenje dete ili beba uopste nisu navedeni sto znaci da preparat nije namenjen njima, u sastavu imas meda koji nije za manju decu, razne biljne preparate koji opet nisu tacno navedeni pa postoji rizik od alergije i kolicina vitamina nije prilagodjena deci , a ono sto je jos navedeno je da cisti organe za varenje a to bebi sigurno nije potrebno.Kakao moze od godinu dana al pazi da to bude kakao a ne cokolino kojekakve mesavine jer svasta ima u njima i nisu zdravi kako je sam po sebi ok al ga polako uvedi jer je i on alergen.
Ja mom malom cesto pravim sejk (mleko + borovnica ili visnja + petit) , malina, jagoda ako ste uveli izblendam da bude dovoljno retko pa na slamcicu, isto to mozes sa jogurtom i onda imas ukusan i zdrav vocni jogurt.

Poslednja izmena:
Sta moze da bude uzrok povracanju,moja curica se jutros cim je ustala zalila da je boli stomak,kao svako jutro dala sam joj riblje ulje i caj,a posle nekoliko minuta sve je zavrsilo na meni.Nikad mi se nije desilo da povraca,a ostatak dana sve ok.

Moje dete se sve vise budi nocu i ja i mm smo ustanovili da je gladan...popije posle kupanja 210ml humane,ali izgleda da mu to nije dovoljno.Jutros je bukvalno vristao kad je video flasicu,dok mu mm nije smuckao humanu...Da li je preporucljivo da mu uvece stavim plazmu u mleko i da to pojede,mozda ce ga vise zasititi?

..probaj da mu dash kashu od keksa i mleka pola sata-sat pred kupanje, pa mleko posle..
..moze li gluten sa 7 meseci..? :think: :rumenko: ..sve sam zaboravila..
..ja mislim da mu je dugachko od pet popodne do 6-7 ujutru samo na 2deci mleka.. :(
..mislim da keks u mleku pred spavanje nije bash najsrecnije reshenje zbog zuba..

..probaj da mu dash kashu od keksa i mleka pola sata-sat pred kupanje, pa mleko posle..
..moze li gluten sa 7 meseci..? :think: :rumenko: ..sve sam zaboravila..
..ja mislim da mu je dugachko od pet popodne do 6-7 ujutru samo na 2deci mleka.. :(
..mislim da keks u mleku pred spavanje nije bash najsrecnije reshenje zbog zuba..

odgovor zavisi kog lekara pitas :roll:

prvo je bilo nikako gluten do nekog 8,9 meseca.
sad je ispalo da izbegavanje glutena ustvari povecava rizik od alergija :roll: pa preporucuju da se detetu uvede gluten u periodu od 4 do 7 meseca :neutral:

evo šema kako je moj ručkao sa 7 meseci,naravno svaki dan se malo menjalo,nekad pio više mleka,nekad jeo više kašica,ali ovo otp.,pošto sam ja prvih godinu dana tačno za svaki dan zapisivala šta i koliko je jeo i kakva je bila kaka i koliko
4,40 160ml Humane
9,20 izmiksano voće 280gr
10,40 140ml Humane
13,05 supica od povrća 300gr
14,15 140ml Humane
16,45 jabuka i keks(znači ja sam davala gluten sa 7 meseci) 130gr
18,20 150ml Humane
21,20 140ml Humane

Mici, koliko mleka:eek:
Zar nije za taj uzrast vec samo ujutro i uvece mleko?
Moj maleni sisa oko 3 puta dnevno (Ujutro, popodne i pred spavanje uvece) i sad i sa 7 meseci i nocu jednom dvaput, ali to nocu je vise mazenje, slabo vuce.

moj je još i sa godinu dana pio mleko 3 puta na dan,i tek negde oko 17 meseci izbacio mleko pred popodnevno spavanje,i pre mesec i po izbacio jutarnje mleko,sada pije samo uveče,ali to još uvek krvnički traži...sve zavisi od deteta...on je bio količno dete,vidiš i po gramaži da je jeo poprilično malo kašica za svoj uzrast,i to je moralo da se nadoknadi mlekom....

Back