SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
takodje,nista guralica,nista dubak iako su nasi upravo doneli dubak i cudno me gledaju zasto necu bebu od 6 meseci da stavim u njega.a cipelice tek kad podje napolje,neke lagane bebi patofnice po stanu da se ne klizu carapice,ili one samolepljive carapice sto se ne klizu.

Moze neki predlog za veceru*(bebac od 6,5 meseci),do sada smo vecerali rizu sa bananom,palentu sa jabukom ili kruskom.U cemu je fora sa onim pahuljicama gde na kutiji pise od sest meseci a zovu se medolino,keksolino,pa sve sa vocem tipa narandza limun....da li to neko koristi,a ako koristi od kog proizvodjaca,jer ja nikako da nadjem nesto sto nam odgovara.

Imas u kutijama pirincano kukuruzne kashice Humana, Millupa, pa mozes u njih da ubacis ponekad malo voca. Ja kupujem breskvu i kajsiju u teglicama i malo dodam, bude super.
A Cokolino i ostalo posle 8 meseci bi trebalo zbog glutena iako pisu negde i sa 6meseci.

Kako odredjujete kolicinu kasica za bebu? Ja imam sina od 5meseci koji ima 7,3kg. Danas je pojeo pun tanjiric slane kasice,kao Hipp-ova najveca teglica,a do sada je brljavio sa mlekom (pije 100ml i manje). Prvo mi je bilo drago sto je sve pojeo,a posle sam se prepala da se nije prejeo i da ga ne zaboli stomak (nije,srecom). Bojim se i da ne preteram sa kolicinom hrane,da ne bi postao gojazan,mada je sad savrsen (ni mrsav a ni debeo). Pozdrav svima.

I ja sam se to ranije pitala...
Izvagaj kad napravis na kuhinjskoj vagi. Za 5-6 meseci je oko 150g dovoljno, ali nema tu bas neko strogo pravilo. Malo vise mu nece skoditi, ali nemoj da preteras.Meni je tako citala drugarica iz knjige pedijatra nutricioniste.

I ja sve odokativno...humanine kasice i milupine spremam po uputstvu,a sama kad spremam gledam da to kolicinski bude otprilike kad se napravi isto kao kupovna kasica...nece se bebac prejesti,moj kad nece,nece,mozes da dubis na glavi...

Mi juce prvi put kupili Hipp-ovu malu i veliku kasicu,zbog odredjivanja mere za klopu. Samo mi je ta mala kasica od 125gr bas mala,moj bebac pojede vise. Sad cu mu davati kolicinu izmedju male i velike teglice,to je valjda oko 150gr. Hvala vam na savetima.

e pa natasa ne znam koje si godiste al pitaj mamu sta su u to doba deci sve davali..mislim meni svekrva kad je rekla da je mm sa 4 meseca jeo pasulj sokirala sam se ..al eto takvi vreme bilo valjda sta da se radi...i nije bilo toliko ovakvih kasica niti se puno znalo o tome sta sme sta ne sme i akd se sta uvodi ko mi danas...

..:lol: ..e sve su iste 101%..
..moja svekrva je mm sa 4 meseca dala podvarak..i to ceo listic kupusa mu strpala u usta..
..kaze - znala je da ne treba, ali oni jedu, a dete se samo oblizuje i sjaje mu se ochi.. :neutral:
..moja sveki inache ima 120kg..

a ja trenutno imam suprotnu situaciju sa Klarom...poslednja dva dana nece da jede kasice, ukljucujuci i one koje je ranije volela...nista novo nisam uvodila...nekad zatvori usta i nema sanse da prihvati nijednu kasicicu...nekad pojede kasiku, dve...ali zato hoce da sisa...

znam da je rano, poceli smo sa cvrstom hranom pre tri nedelje, ali ne znam da li je to premalo kasica a previse mleka za nju :think:

Ja jos nigde u blizini nisam nasla te pahuljice,pa od pocetka bebi kuvam rizu ili palentu i to izmiksam sa vockicama,jel to isto kao te kasice,inace ne kupujem gotove kasice,izuzetak ako bi negde putovali ili proveli ceo dan.

Na sta navodi znojenje deteta,a rukice su hladne,inace to nije uobicajeno?Dete je sasvim zivahno,poslednjih dana slabije jede,mislim da ce zubi,skoro da celu saku gurne u usta.Sta bih mogla jos da mu pomesam sa mlekom sem plazme pa da popije na flasicu?Bebac star 13 meseci.

Nesto mi ne idu poruke. Kada ste poceli davati pola pa celu bananu? Ja mu davala cetvrtinu sa malom kuvanom jabukom,i to sve pojede. Jel to mnogo za njega? Stvarno imam sto pitanja,pa ne zamerite.

Ne zameramo. :p Prvih nekoliko poruka se prikazzu tek kad ih moderator odobri, posle ide normalno - pishe ti u pravilniku, je zaboravila kako tachno ide. Inache, ja mislim (nisam struchnjak) da bebe same znaju kad im je dosta i da ih ne treba siliti da jedu ni vishe ni manje nego shto hoce.

:zper:Nasla sam rizolino,sve ostale imaju psenicnu krupicu, a pise na kutiji od 6 meseci:rtfm:

Nidzo,sama pravis kombinaciju,kod vockica nema pola ili cela,a beba sama odredjuje kolicinu koliko ce da pojede,tako sam ja mislila da moja beba ne zna za dosta,ali pocela je i ona da pljucka i brboce kad nece vise.ah,da par kasika je zavrsilo na zidu i zavesi.:zper:

Back