SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Vodili smo ga u utorak na mesecnu kontrolu i super je,gledao mu je i usi sve super,rekla sam mu zbog pise la on mu nije zavrnuo kozicu(jer to je bilo crveno unutra oko otvora)kaze sve je super,mozda mu se malo inficiralo al prepisao mi je jod da mu stavljam ako se javi opet,trazila sam za laborat neda,nema potrebe..vec od juce ujutru 39,2,pa nema sanse da mu skinem,tusirala sam ga i skine se na 38,8 i posle pola sata opet ista,skace,dajem mu paracetamol ,nista,uspela sam jutros sa ibrufenom da mu skinem na 36,8 al evo skace ko luda...primetila sam da kad piski ono je crveno oko otvora ili se meni cini,nisam pametna..nisam ga vodila kod doce jer neradi ni nas pedijatar a ni doca,tek sutra jedino da ga vodm na hitn,o al ovde kazu ako za 24-48h neskine se temperatura onda da se vodi kod doce!Jadnicak bas stenje.videcu da ga odvedem kod nekog popodne kad bilo kog doce mora neko da me primi..

bonži zar kod vas ne postoji kućni lekar kojeg možete da nazovete,da se ne sekiraš čak do sutra?...pokušaj mu srce na svaka 4 sata menjati Paracetamol i Ibuprofen dok mu ne bude temperatura oko 37-37,5..tada možeš početi da mu daješ na 6 sati dok temperatura skroz ne padne..

ja sam baš počela sa zečetinom,pa onda ćuretina i sve ostalo po redu kako sam pisala..jako je lepo prihvatio meso,a zečetinu valjda najviše voli od svih,jako je lepa supica kada se napravi sa malo šargarepe,celera,krompira(te si namirnice već sigurno uvela),i dodaš zečetinu i to lepo skuvaš,uh kako je on to njupao...a ponekad sam istu tu supicu pomešala sa malo palente ili pirinčane kaše da ne bude uvek jedno te isto,to je takođe lepo ručkao...slobodno daj zečetinu,jako je zdrava...a sadrži i gvožđe...

hvala puno:) dakle, na repertoar cu i zecetinu polako da stavljam...

bonži zar kod vas ne postoji kućni lekar kojeg možete da nazovete,da se ne sekiraš čak do sutra?...pokušaj mu srce na svaka 4 sata menjati Paracetamol i Ibuprofen dok mu ne bude temperatura oko 37-37,5..tada možeš početi da mu daješ na 6 sati dok temperatura skroz ne padne..

Hvala mici tako su mi objasnili i u apoteci...naravno da ima,al nas doca neradi samo utorkom i petkom ,subotom!a u klinici nemaju dezurnog pedijatra,ima kod nas blizu jedna bolnica al nisu nikakvi,mozda da pozovem sos,dezurni privatni lekari,sade cu da vidim ili ga vodimo kod nekog pedijatra(nas radi samo utorkom i petkom)!znaci od zubica nemoze da bude tako visoka temperatura,sad cu ponovo da mu izmerim:sad2:

ja još nisam čula da od zubića može tako visoku temperaturu da dobije,a i naša pedijatar uvek kaže da su to nebuloze da se od zubića dobija tolika temperatura....da je najlakše to reći,a ne pregledati sve simptome i dete uopšte...ona uvek govori opšte stanje je najvažnije,ako dete ima visoku temperaturu ali je inače živahno onda najverovatnije protutnjava neki virus...tada se može proveriti urinom,krvnom slikom...ako dete ima visoku temperaturu i klone onda je to druga stvar,to pod hitno treba da se proveri jer je moguća neka infekcija,nešto ozbiljnije..

Bonzi,
Molim te vodi ga kod nekog pedijatra. Pisa crvena, a povisena temperatura...Mislim da trebas obavezno dati urin. Ne mogu da verujem da su lekari toliko lezerni tamo...Crvena pisha, a zasto bismo proveravali urin?!
Mozda je samo slucajnost i da je cisto neki virus u krvi, koji ce sam proci, ali ne treba muciti ni sebe ni dete cekajuci.
Mozes i da mu uhvatis urin u kesicu, cisto radi sebe dok cekate, da vidis je li mutan, pun blelicaste sluzi, iglica...

bonzi tako je i kod mene. zato ja koristim hitnu, tamo moraju da urade sve analize. u trudnoci ne mogu da namolim docu da mi uradi krvnu sliku a onda ja cim mi se nesto malo pojavi odem u hitnu i tamo moraju.. a rezultati ce sami da pokazu uglavnom ako ima infekcije.. nadam se da je sve ok..

Koliko god puta moj beban da izvadi krv ,toliko puta je gvozdje na donjoj granici.star je meseci,inace veoma zivahno dete.Nekad muku mucimo sa jelom,a nekad rucki samo tako,inace voli kravlje mleko.Pre 10-ak dana smo bili u savetovalistu,dr je prepisala preparat gvozdja da pije i za mesec dana da dodjemo sa rezultatima.Nisanm mu jos prepara tdavala,ipak sam za nesto iz prirode.Jel znate neke uspesne prirodne preparate,jeste li bili u slicnoj situaciji?Cula sam i za revitu sa gvozdjem,ne znam koliko je uspesna?

Back