SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma vise su i oni dosadni sa tim njihovim medjusobnim prepucavanjem.Svako od njih ima neku svoju teoriju i ne slaze se sa onim drugim.Tako nekako slicno kao i sa majstorima.
Meni je stariji klinac imao upalu uva.Dobio je odjednom bas visoku temperaturu i otisli kod lekara prepisala mu panklav forte.On je od prve doze vec bio bolje tako da mu je brzo proslo.Ali je on tada bio veci i znao je da mi pokaze gde ga boli.

:zper:pozzzzzzzzz
Jel zna neko kako se koriste ove bebi vrecice za uzimanje mokrace,ujutru treba da nosimo uzorak,a obrcem ih vec tri sata nikako mi nije jasno sta je tu sta,a na omotu nista,ni rec o upotrebi:dontunderstand:.Znam da se ranije pisalo o tome,procitah dobrih 50tak strana ali nista.:brus:

Prvo dobro operes bebu, a onda otvoris kesicu, odlepis onu zutu traku okruglu, koja je oko rupe u kesici. Ispod nje je samolepljivo. Zalepis kesicu oko pishe, zatvoris pelenu i cekas da beba piski. Mozes da joj dajes tecnost. Kad piski, odlepis polako kesicu i prespes u sterilnu casicu za urin, vodeci racuna da ne dodirnes unutrasnjost casice ili kesice.

:zper:Hvala,ali ipak nismo uspeli,pravo mucenje je bilo,u sest sati sam brckala zbunjenu bebu,pa sam onda svakih pola sata menjala kesicu jer sam negde procitala da toliko treba,za dva i po sata piskila je samo jednom i to vise u pampers nego u kesicu,sakupila sam ukupno deset kapi,uzas.Kako se okrece ta kesica verovatno duzi deo na dole,mada probala sam u oba pravca,nista....ujutru ponovo!:dash:

Vrlo je prosto, ne znam kako nisi uspela...Koliko je stara beba?
Zalepis tako da piski u kesicu, kako bi dugacije...Kako 2.5h da ne piski?!:eek:
Moraws da dajes tecnost. Za bebe nije vazno u koje doba dana uzimas urin. Ako ides u privatnu lab. mozes kad hoces.

Ne znam!Devojcica je,6 meseci,ma piski ona ali najmanje u kesicu,a ne nosimo u privatnu lab. tako da smo ograniceni vremenom,mislim da primaju materijal samo do pola devet,ako ne i ranije.Ma nije bila raspolozena ni za kakvu tecnost,gurala je rukicama,ljuta sto sam je probudila.Budila sam je ranije da siki,ali je piskila u medjuvremenu.....uh....

To si u pravu,mislim da bas imam jednu lab blizu.Ionako nam je cimanje,mm ne moze da stigne pre posla,a onda bih ja morala da nosim sve u paketu sa dvoje dece,super ideja,mada mislila sam da mnogo vise kosta.To u sklopu redovne kontrole,a i beba je imala osip po licu,malo je slinavila,proliv vrlo zelene boje i temperaturicu dva tri dana oko 37.6,pa cisto da proverimo,a i krvna slika joj je bila losa,naravno nedostatak gvozdja jer jos nismo uveli ni meso ni jaja....

Uradis biohemijsku analizu urina, ta je isti dan. Ako je sve u redu, ne moras da dajes urin za urinokulturu, a kao ima dosta bakterija, onda das za urinokulturu, to je oko 400din.
Nama je dr rekla da meso moze cim udje u sedmi mesec, pa mozes da krene malo da ubacujes u povrce.

e pa natasa ne znam koje si godiste al pitaj mamu sta su u to doba deci sve davali..mislim meni svekrva kad je rekla da je mm sa 4 meseca jeo pasulj sokirala sam se ..al eto takvi vreme bilo valjda sta da se radi...i nije bilo toliko ovakvih kasica niti se puno znalo o tome sta sme sta ne sme i akd se sta uvodi ko mi danas...

i mene su davali pasulj sa 8 meseci,i kažu njupala sam ko prava,ja sam mom pasulj uvela sa 9 meseci,i jako je lepo prihvatio sve sa cupkanjem...naravno više je tu bilo šargarepe,krompira,celera,nego pasulja,ali ipak se ukuvao i pasulj

u pravu ste,do sada smo samo koristili mesni bujon.ma ne znam sta mi je kao da prvi put hranim dete,a ovo mi je drugo.muci me to sto je dobila osip po lucu i guzi,a ne provaljujem od cega,svaku namirnicu smo uvodili postepeno po nekoliko dana,doktorica kaze da moguce da je od virusa,jer je mala slinila,dala nam je i ferum lek,ali da prvo sacekamo da vidimo nalaz urina,ali urin nikako da uhvatim.

u pravu ste,do sada smo samo koristili mesni bujon.ma ne znam sta mi je kao da prvi put hranim dete,a ovo mi je drugo.muci me to sto je dobila osip po lucu i guzi,a ne provaljujem od cega,svaku namirnicu smo uvodili postepeno po nekoliko dana,doktorica kaze da moguce da je od virusa,jer je mala slinila,dala nam je i ferum lek,ali da prvo sacekamo da vidimo nalaz urina,ali urin nikako da uhvatim.

Mila nisam lekar ali na netu ima dosta informacija koje mozes naci oko gvozdja pa cu ukratko da ti prepricam da netrazis.
Prvo i naj vaznije rezerve gvozdje beba dobija od majke , te rezerve traju do oko 6 meseca kada bebe postaju anemicne u zavisnosti od okolnosti i naslednih faktora neke bebe uspeju brzo da nadoknade nivo gvozdja kroz hranu a neke ne.Bebe koje imaju deficit gvozdja pored anemije su sklone cestim infekcijama.Savetuju da se ne uzimaju suplementi gvozdja jer oni dovode do zatvora nego prirodan unos preko sledecih namernica pa ti vidi sta od toga smet da koristite >tamna mesa junetina (nikako teletina),curetina, djigerica , brokoli, blitva , spanat,cvekla, crveno voce(visnja,borovnica ostalo jos ne smete)Neznam dali sisa beba ali pazite kada budete prelazili na drugo mleko da to nrbude odma u strtu kravlje nego jogurt ili humano mleko jer kravlje optuzuju za jednog od cestih uzrocnika niskog gvozdja ako se rano uvede.
A sto se tice osipa bilo je o tome reci al ponovicu bebe cesto imaju virozice takozvane rozeole to nije nista strasno simptomi kao blaza gripa nosic, temp ne mora visoka i na kraju se javlja sitan osip i moj mali je imao proslo je bez analiza i ikakvih lekova lekar je odmah prepoznao.:bye:

Back