Lolipop22
Aktivan član
- Poruka
- 1.418
a jel moze dunja od 6. meseca?a visnje? za njih mi negde ne pise od kog meseca mogu,a ne znam ni da li spadaju u bobicasto voce,ipak imaju bobicu unutra?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
verovatno bi mogla rano, samo shto je kisela pa 

jel moze neko da mi preporuci kakav jastuk bi bilo najbolje da kupim stefanu...obozava jastuk...

.

imam pitanje u vezi iskustva jedne mame pa me zanima sta su vama dr rekli vezano za ovu temu!!!!
Jutros smo bili u d.z. da Sofia (ima 18 meseci) primi revakcinu DT i polio... Doktorka nam onda kaže da u februaru dodjemo i kupimo ActHib vakcinu! Ja je pitam zašto? I ona na to:
'pa eto kako stvari stoje: zakonom smo mi obavezni da damo samo 3 doze ActHib vakcine (koje je Sofi već primila), ali proizvodjac vakcine je napisao da treba da se primi i ta četvrta „booster” doza. Neki lekari to ovde preporucuju a neki se ne bave time, jer zakonom ne moraju...pa vi vidite...„ i kaže da bi trebalo da se primi najmanje godinu dana od zadnje primljene...
Ja pogledam na netu i raspored primanja te vakcine je drugaciji od onoga kako je Sofi to primila dosad... i nigde nisam videla da piše da treba da prođe godinu dana od zadnje primljene, nego da se ta booster doza prima između 12.i 16.ili 18.meseca!!
Jooooj, ionako sam već iznervirana nacinom rada ovih pedijatara - svako za sebe, kako misli da treba, šta misli da treba, šta mu se svidja a šta ne...
Na primer, dosad smo 2 puta vadili Sofii krv, isli na sistematski ORL, slala nas je na sistematski kod oftalmologa (na koji nismo otisli jer su nam na Institutu rekli da se na tom pregledu sire zenice i kako se to pre radilo sa 3.godine, pitali nas da li dete ima neki problem, da li gubi fokus, itd... a ništa od toga nema!)
Nasa doktorka je uvek ”kritikovala„ sto je Sofia jedna slank (zgodna hehehe) beba (sad ima 9kg)... a pritom NIJEDNOM nije bila bolesna i skroz je zivahna i vesela i bistra!! Zar ne treba doktor da ostvari neki ličan kontakt sa bebom, da je upozna, da je VIDI, a ne da po knjigama slepo vodi bebino zdravlje?!!?
A s druge strane imam drugarice koje su kod drugih pedijatara, koji nijednom nisu tražili da se vadi krv, nit slali bebe kod ORL ili oftalmologa...

..zashto tvoja drugarica ne promeni pedijatra ako joj se ne dopada?
..nemora to da bude ko zna koliki razlog, jednostavno joj se ne svidja odnos prema detetu,
nema poverenja i neka je promeni?
..ni meni se ne svidja kad chitam, a mogu da zamislim samo kako ce biti kad malecka
bude bila bolesna, mama uplashena, a dr takva..![]()
I drugi pedijatar ce imati nesto sto se nece dopadati![]()
dobra mi teorija zar ne?...
al drugi su zauzeti,mada bas me briga on mi je tu samo da mi da uputnice,recepte i otvori bolovanje....
..pruzice vam prvu pomoc..nije bas sve tako crno....i bolnice su dobro opremljene i ciste..![]()