SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moja laichka teorija je bila da ste upalu lechili, ali mozzda niste skroz na skroz izlechili pa sam zato mislila da ga josh neko pogleda, ali priznajem da sam totalni laik, pa mozzda i lupetam a nisam svesna...

nerviram se, kod nas je T isla do 38.7
pogledaj da li mu suze oci
i proveri da li T stalno varira gore-dole

Da, suze mu okice...i onako, stalno su vlazne (mislim, vise nego inace)...a temperatura brzo spadne...posle dvadeset minuta, do pola sata...sinoc, kada sam mu dala brufen, sa 38,8 spala na 37,8...za pola sata, pa sam ga jos i istusirala...nocas sam ustajala bio je topal oko cetiri sata, ali vec oko pet nista...da bi ujutro, kada sam krenula na posao opet imao temp...???

Usi smo lecili sedam dana, a onda otisli na kontrolu...pa nam je dr rekla da je jedno uho jos crveno i produzila antibiotik, koji je inace prilicno jak, jos tri dana...

Ja sam nesumnjivo za Teodora zato sam ga i izabrala.Inace Teodor,Teodora,Feodor... znace bogom dan poklon u narodu ova imena dobijaju dugo ocekivana deca sto ja nisam znala to sam nedavno saznala a mi smo Tea cekali skoro 7 godina.:super:

Marija,
Kako si znala da je ta Rozeola u pitanju? Jesu li vas poslali na ispitivanje koji je virus ili na osnovu tog osipa kasnije?
Evo od sinoc nema povisenu T, mada je jutros poceo malo da kasnje i kija:roll:
Temperaturu je imao 2 ipo dana.

Pa ja sam se isto nervirala, a posto je taj cetvrti dan prosla temp. i izasao osip, a bila je nedejla pa nismo mogli kod dr, potrazim ja na internetu i nadjem Rozeolu. Pa mi je sutradan i dr to potvrdila. Ne mora da znaci da je to tvom bebcu, verovatno do sad vec znas ako ima osip, ako ne, onda nije. Meni je dr rekla kad smo otisli zbog temperature i po KS i leukocitima da je neki viruscic i da nije nista strasno, a nije mi ni rekla da postoji mogucnost da je Rozeola, dok nije izasao osip. Kako mu je sada?

Da, suze mu okice...i onako, stalno su vlazne (mislim, vise nego inace)...a temperatura brzo spadne...posle dvadeset minuta, do pola sata...sinoc, kada sam mu dala brufen, sa 38,8 spala na 37,8...za pola sata, pa sam ga jos i istusirala...nocas sam ustajala bio je topal oko cetiri sata, ali vec oko pet nista...da bi ujutro, kada sam krenula na posao opet imao temp...???

Usi smo lecili sedam dana, a onda otisli na kontrolu...pa nam je dr rekla da je jedno uho jos crveno i produzila antibiotik, koji je inace prilicno jak, jos tri dana...

moje iskustvo - kad je bilo od zubice, T je rasla i padala iz cista mira, dakle bez brufena i tusa, iz jednog oka joj je curila suza a drugo je bilo vlazno...
dobra vest je da je urin OK, mada posle tih antibiotika ... nemam pojma, prati ga jos danas, pa sutra ako se nastavi pravac doktor

Hvala Mirabel...i ja sam kontala jos danas da vidim kako ce se ponasati...svekrva ga cuva...temp., merena ispod pazuha, mu je 37,6...nije strasno...videcu veceras...najgori je uvek bio posle popodnevnog spavanja...ja dolazim s posla, on se budi, i odmah furtutma oko skidanja temperature...uzas...nadam se da su zubici...:roll:

Imam jedno pitanje...Andrija mi posle deset dana uzimanja antibiotika vec drugi dan za redom ima temperaturu...nekad oko 37 sa nesto, a juce i 38 sa 8...nasoj pedijatrici je poginuo otac, a menja je neka baka, kojoj, da budem iskrena i ne verujem bas...ona kaze da su usi (imao je upalu, i zbog toga pio antibiotik) uredne, kao i grlo i pluca...on ne kaslje i ne slini...samo slini nenormalno iz usta...nikli su mu svi zubi (osim kutnjaka) i nikada nije imao temp zbog toga...ali dr kaze da on sad ima gingivitis i da je temp zbog toga...ja sam u panici...jer mi se cini da zbog toga ne bi bila tako visoka temperatura...
Htela sam da pitam mame, da li ste imale iskustva sa visokom temp. prilikom nicanja zubica i kojim simptomima je to bilo propraceno???

E, na prethodnima stranama sam pisala da je moj meleni prethodnih dana imao isti problem, Samo povisena T. Mi smo odmah izvadili krv i urin i pokazalo se virus. Dr ga pregledala, sve cisto. Virus nije napao nista odredjeno, cisto je bio prisutan u krvi. povisena temperatura je trajala 2 ipo dana, skidali mu kad predje 38 i onda kao rukom odneto...Dete ozdravilo...Ponovili KS, leukocici se vratili u normalu.

Znaci, ili su zubici ili je virus kao kod moj malenog. Da ne mislis, izvadis lepo krv iz prsta i ako su snizeni leukociti virus je.

Pa ja sam se isto nervirala, a posto je taj cetvrti dan prosla temp. i izasao osip, a bila je nedejla pa nismo mogli kod dr, potrazim ja na internetu i nadjem Rozeolu. Pa mi je sutradan i dr to potvrdila. Ne mora da znaci da je to tvom bebcu, verovatno do sad vec znas ako ima osip, ako ne, onda nije. Meni je dr rekla kad smo otisli zbog temperature i po KS i leukocitima da je neki viruscic i da nije nista strasno, a nije mi ni rekla da postoji mogucnost da je Rozeola, dok nije izasao osip. Kako mu je sada?

Ozdravio...samo T dva ipo dana i gotovo:)

Da li je neko cuo za dekstrinizirano brasno?Kad smo vodili Nikolu kod dr,rekli nam to moze u kasice,a dr u domu zdravlja nam rekla ni slucajno nista od belog brasna,keksici i tako to:think:
Sad razmisljam posto se to brasno kao przi u teflonu da li tada izgubi gluten?Lupam,ali to mi jedino pada na pamet,kako drugacije da objasnim da se bilo kakvo brasno daje detetu,kao takvo moze vec od 5 meseci....:dontunderstand:

..dekstrinizirano brashno sadrzi gluten kao i obichno..
..gluten je protein iz brashna, ne menja se dekstrinizacijom (ona utiche na skrob)
i moze da bude alergen..ja ga ne bih davala bebi od 5 meseci..
Ne bih ni ja!!!Moj Nikola ima 6,5 meseci i dr kod koje smo ga vodili kad je bio bolestan nam to rekla,kao kasice imaju lepsi ukus...a dr kod kog ga inace vodimo(ali sad nismo zbog gripa i ostalih bolesti u dz) nam rekla bar do osmog meseca nista od brasna...Svasta!!!Bas ima raznih pedijatara i raznih misljenja i predloga!!!

Drage mame ajde dajte neki predlog koje voce da uvedem Nikoli?Vec smo se smorili,jedemo samo bananu i jabuku...A sad bas i nije sezona nekog voca,ne znam da li da kupim neku teglicu,ali koje voce?On ce devetog imati punih sedam meseci.

Back