SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
eh sećam se kada je moj bio ovako mali,nisam znala šta tako okreće glavu levo desno,i podiže malo pa lupka glavicom dušek...to se on uspavljivao tako...ali sam to saznala mnogo kasnije,kada sam već mislila da postoji neki problem pa kažem ja jednoj prijateljici i ona se počela smejati i kaže,ništa ti ne brini samo se uspavljuje,faza,proći će...i prošla je...ali mi je bilo baš čudno...a da treba biti dosledan,to je jako važno...valjda je to najbolji savet koji može da se da,doslednost u vezi svega što činiš sa bebom...

eh sećam se kada je moj bio ovako mali,nisam znala šta tako okreće glavu levo desno,i podiže malo pa lupka glavicom dušek...to se on uspavljivao tako...ali sam to saznala mnogo kasnije,kada sam već mislila da postoji neki problem pa kažem ja jednoj prijateljici i ona se počela smejati i kaže,ništa ti ne brini samo se uspavljuje,faza,proći će...i prošla je...ali mi je bilo baš čudno...a da treba biti dosledan,to je jako važno...valjda je to najbolji savet koji može da se da,doslednost u vezi svega što činiš sa bebom...

:lol: tako se uspavljivala cerkica od mog devera iz BG-a...i to jako,jako dugo.

Ja juche slavila - Nik se probudio oko pola 5 kad sam ja ustajala do toaleta i gleda me shirom otvorio okice, a ja ga samo pomazila po kosici i ushushkala ga malo i otisla u svoj krevet i pravim se da zmurim... i on kad je video da ja spavam i on zazmurio i nastavio da spava LJUBIIII GA MAAAAJKAAAA :) Inace nema shanse da zaspi bez da legne pored mene i da siki ili po danu u kolicima u shetnji.

Aaaa,kako sam se nasmejala sa ovom polomljenom nogom!!!! Maslacak, vi ste stvarno preneli sex na novi nivo!
Hvala na savetima o otpusavanju nositja,svakog dana mu stavljam fizioloski,a probala sam i da poparim caj pored koga smo se setali da se malo inhalira. Nisam htela nista ofanzivno, da mu zagnjurim glavu u serpu,za pocetak je i ovo dovoljno. Posle se opio od caja-kombinacija nane,kamilice i majcine dusice i zaspao ko klada.
Inace,brine me sto moj Duda nema nikakvu rutinu preko dana,osim besomucnog nosenja na rukama, dok je sve ostalo moze, a i ne mora. Jedan dan spava 2 x po sat-dva,sledeci dan pobrka loncice,pa nesto po 1/2 sata, i tad bude toliko nervozan, sve se budi uz neki nervozan plac,bude mi ga zao. Ja sve mislim ''Beba je'', ''Faze su to'', a plasim se da to ne predje u neku cudljivost. A mozda malo i preterujem,valjda zato sto smo po ceo dan zajedno pa mi nista ne promice? Sad sam pocela da ga pakujem na spavanjac oko 20h i tako se lepo naspava,ujutro samo cvrkuce. Cak sam resila da mu ne ''ukinem'' nocne podoje,valjda ce ih sam izbaciti do male mature:strika:

ovaj moj kad vidi da ja zatvorim oci uzme pa me zajasi...:dash:

isto.. :)
mi ceru jos uvek nosamo i nosamo do besvesti da bi zaspala. do 6-7 meseci uopste nije spavala, neverovatno ali spavala je samo po molovima i to najbolje zaspi u buticima gde je tehno muzika :eek:
sad smo se malo uritmile vec, spava oko 11-12 sat/dva i oko 15-16h isto i to je to. noc obicno veze celu i tacno u 6.45h se budi i to je to. ja je prenesem kod nas u krevet da siki ona se okrene i budi tatu (cupa, jase, grebe), kad ga probudi nastavi to isto meni, njega ignorise, a ja se pravim da spavam.
probala sam da prestanem sa nosanjem al ne vredi. uvece je to sad vec stvarno 5 minuta jer joj se bas spava a i naucila je da posle kupanjca ide spavanjac, sto joj se svidja :) al zato preko dana... otpale mi ruke..

pa dobro tako neki raspored imamo i mi manje vise,ali ja vise problema imam sa dnevnim spavanjem nocu zna da treba da se spava pa sam uglavnom i zaspi a sad sam uhvatila taktiku par dana vec preko dana da ga samo spustim na krevet poredjam mu igracke da on moze da ih vidi kad se podigne na ruke i onda gleda to i gleda i umori se malo kmeci i zaspi lepo...ali neizostavna pesma od Leontine-sanjajte ili Dragana Lakovica-sanjajte...takodje :) e te dve pesme moraju da se vrte pred spavanje i to ga uspava

U skorije vreme moja mala cupava nikako da prespava noc u svom krevecu. Preko dana nemamo tih problema jer tad spava od 1 pa do tri sata u komadu, kako kad. Nocu sam praktikovala jel kupanje, igranje, mleko pa stavim omiljenu plisanu igracku i ona zaspi i probudi se poooneekad jednom al ja joj dam dudu i ona nastavi.
Medjutim ovih dana prvo nece da se uspava u krevecu nego pored mene i to zacas. Onda ja sacekam da bas zaspe i prebacim je u krevetac. Obavezno se budi po cetiri pet puta u toku noci i to moram da je stavim kod sebe pa jovo nanovo. Onda je od pre nedelju dana ostavim da spava u krevetu i mala vestica se ne budi uopste.

E sad nisam pametna sta da radim. Dal da je ostavim u mom krevetu ili da se budimo po neznam ni ja koliko puta, pa da ja dremam na poslu?! Inace ona ima 15 meseci i uvek je spavala u svom krevecu bez ljuljanja i slicnog, samo mleko i plisana igracka i spava ko klada.

Mame sta mislite?

Cula sam da se mlecni zubi popravljaju. Sta vi znate o tome?

Za spavanje nemam recept :dash: ali za zube imam - odete kod chika zube :mrgreen: Nije zdravo imati kvaran zub u ustima bez obzira da li je mlechni ili stalni, a mislim da sam chitala nesto i da ne valja da se dozvoli ni da skroz propadne posto se nesto kvari red stalnih kad pocnu da nichu, ko da im ovi mlecni cuvaju mesto... ne umem ja to bas struchno da objasnim, ali znam da sam ja kao klinka vec sa 4 godine pocela da idem kod zube da popravljam mlechne zube :sad2: i od tada do sada sam non stop malo malo pa opet kod zube :sad2:

pa da kod zubara najbolje po savet...a drugo ima toga da ako se povade mlecni pre vremena moze da se poremeti raspored stalnih zuba...i da pocnu da se sire pa kad izadju oni gornji zubici umnjaci i to tek onda nece biti mesta...zato najbolje kod zubara pa da oni procene!
a za spavanje ne znam sta reci...ja sam mog malisu postala da place po 10 minuta je plakao tj nije plakaonego se drao i bunio na taj nacin e onda kad vidi da ne popustam ucuti se i zaspi i to je to...ne znam sta da ti kazem...da probas sta tebi vise odgovara...svaka od nas ima razlicitu decu i svaka od nas ima razlicite navike i potrebe tako da ti vidi sta tebi najvise odgovara i posto najbolje poznajes dete ne sumnjam da ces se snaci...

U skorije vreme moja mala cupava nikako da prespava noc u svom krevecu. Preko dana nemamo tih problema jer tad spava od 1 pa do tri sata u komadu, kako kad. Nocu sam praktikovala jel kupanje, igranje, mleko pa stavim omiljenu plisanu igracku i ona zaspi i probudi se poooneekad jednom al ja joj dam dudu i ona nastavi.
Medjutim ovih dana prvo nece da se uspava u krevecu nego pored mene i to zacas. Onda ja sacekam da bas zaspe i prebacim je u krevetac. Obavezno se budi po cetiri pet puta u toku noci i to moram da je stavim kod sebe pa jovo nanovo. Onda je od pre nedelju dana ostavim da spava u krevetu i mala vestica se ne budi uopste.

E sad nisam pametna sta da radim. Dal da je ostavim u mom krevetu ili da se budimo po neznam ni ja koliko puta, pa da ja dremam na poslu?! Inace ona ima 15 meseci i uvek je spavala u svom krevecu bez ljuljanja i slicnog, samo mleko i plisana igracka i spava ko klada.

Mame sta mislite?

mozda je nesto muci,pisala sam o tom problemu na predhodnim stranama jer ga i ja imam,moj spava samnom u krevetu ali ti ja ne preporucujem da to radis,ja sam se poprilicno zaebala :roll:,ako ti vec od pocetka spava u svom krevecu onda je tamo i ostavi,ovo je samo faza kod vas,kod mene to traje od rodjenja

Nadam se da je faza ovo sa spavanjem.

A za zubice pitam jer se pripremam i za te obaveze. Mala ima 8 zuba tek al cisto da znam. A meni su zubi uvek bili strasno vazni (ono odlasci redovni na kontrolu i to)cak i kad sam bila klinka. Pa se jelte raspitujem.

Hvala!!!

Evo ovako...ovo je iz mog iskustva.
Sa najstarijom cerkom nije bilo problema ali sa srednjom jeste ali vec kad je krenula u skolu.Nego,zubar nije popravljao te mlecne zubice vec ih je vadio posto je bio veliki kvar.Inace ako je mali karijes onda ga samo ociste i ostave tako.Tako je bilo sa cetvorkama moje cerke...ostala je bez njih odmah nakon sto su ispale jedinice.Ali sad je dobro.Zubici rastu i sve je ok.

Nadam se da je faza ovo sa spavanjem.

A za zubice pitam jer se pripremam i za te obaveze. Mala ima 8 zuba tek al cisto da znam. A meni su zubi uvek bili strasno vazni (ono odlasci redovni na kontrolu i to)cak i kad sam bila klinka. Pa se jelte raspitujem.

Hvala!!!

Inace,pravo vreme za zubara je kada dete ima 1,5 godinu.I ja se spremam sa najmladjom da odemo u posetu cika zubi :D

Back