Savet u vezi prijatelja

authorite

Aktivan član
Poruka
1.667
Zanima me, da li neko od vas mozda ima slican problem. Imam jednog prijatelja, dobar je lik, dobra osoba, uvek se nadjemo jedno drugom kad nesto zatreba, dosta se razlikujemo, ali isto tako u mnogo cemu smo i slicni. e sad sta je problem. Lik mnogo prica. Ali mnoooogo. A ja sam s druge strane neko ko ne voli da prica ako nema o cemu, takodje ne posdnosim zivkanje telefonom svakog dana, skype svakog bozjeg dana, a on voli mnoooogo da prica i kad uopste nema o cemu i ocekuje od mene da nekad sedim na skajpu i po 40 min i sl. Imam migrene od toga. Krijem se ko p..... na skajpu. I moram da ga doziram, ono 2-3 puta nedeljno, a sve preko toga je stetno po moje zdravlje. Ne osecam se dobro. e sad, ne bih da prekinem nase prijateljstvo jer je dobar drug. Ali s druge strane ne bih ni sebe da zrtvujem i maltretiram. Da l' se neko naso u slicnoj situaciji i kako je postupio? Unapred hvala.

Ima, ima, bogami....znam nekoliko prijatelja koje samo 'melje' usta, nikako da mi daju prostora da dođem do jedne rečenice.:zcepanje:

Prosto te zadrže milom ili silom, ku ku ku.....onda im kažem 'stigla mi poruka' ili 'imam zakazan susret', i tako se provučem. :)

a sta on se odjednom pojavio ili je odjednom podivljao

Znamo se unazad 6-7 godina. Uvek je bio takav. Ja sam jedno vreme bila u inostranstvu, tu smo se culi malo redje, ali opet dosta cesto (naravno, na njegovu inicijativu), e pre 3 godine sam se vratila u Srbiju i najebala.

- - - - - - - - - -

Ima, ima, bogami....znam nekoliko prijatelja koje samo 'melje' usta, nikako da mi da prostora da dođem do jedne rečenice.:zcepanje:

Prosto te zadrže milom ili silom, ku ku ku.....onda mu kažem 'stigla mi poruka' ili 'imam zakazan susret', i tako se provučem. :)

E pa i ja sam se tako cesto branila, ali ne mogu vise da koristim taj izgovor, suvise je providno. Ma ni ja nisam normalna. Grize me savest kad bezim i krijem se.

Znamo se unazad 6-7 godina. Uvek je bio takav. Ja sam jedno vreme bila u inostranstvu, tu smo se culi malo redje, ali opet dosta cesto (naravno, na njegovu inicijativu), e pre 3 godine sam se vratila u Srbiju i najebala.

- - - - - - - - - -

E pa i ja sam se tako cesto branila, ali ne mogu vise da koristim taj izgovor, suvise je providno. Ma ni ja nisam normalna. Grize me savest kad bezim i krijem se.

Pokušaj da smanjiš viđanje s njim, nema ti drugog izbora.

Zanima me, da li neko od vas mozda ima slican problem. Imam jednog prijatelja, dobar je lik, dobra osoba, uvek se nadjemo jedno drugom kad nesto zatreba, dosta se razlikujemo, ali isto tako u mnogo cemu smo i slicni. e sad sta je problem. Lik mnogo prica. Ali mnoooogo. A ja sam s druge strane neko ko ne voli da prica ako nema o cemu, takodje ne posdnosim zivkanje telefonom svakog dana, skype svakog bozjeg dana, a on voli mnoooogo da prica i kad uopste nema o cemu i ocekuje od mene da nekad sedim na skajpu i po 40 min i sl. Imam migrene od toga. Krijem se ko p..... na skajpu. I moram da ga doziram, ono 2-3 puta nedeljno, a sve preko toga je stetno po moje zdravlje. Ne osecam se dobro. e sad, ne bih da prekinem nase prijateljstvo jer je dobar drug. Ali s druge strane ne bih ni sebe da zrtvujem i maltretiram. Da l' se neko naso u slicnoj situaciji i kako je postupio? Unapred hvala.

Ja sam bila u donekle sličnoj situaciji i jednostavno sam rekla toj drugarici već negde na početku, kada je počela da me zivka svaki božji dan i da prebacuje što ja nju nikada ne zovem, da nemam običaj da razgovaram satima preko telefona ili skajpa ni sa kim jer mi je to jako zamorno. Malo se durila, ali je posle sve bilo ok, mada me posle toga više nikada nije nazvala.

Imao sam ja jednog koji me bas smarao . Namjestila mi ga forumaska prijateljica . Brzo sam ukapirao da ga se ustvari htjela rijesiti .
Rekla mi da ima jednog mog zemljaka koji je jako dobra osoba . Nema se s kim druziti , bio u ratu i slicno .Da li bi ga prihvatio kao
prijatelja na FB . I primim ja njega misleci da da ce mi biti formalno na listi . Cim sam ga prihvatio , iste minute mi posalje poruku .
Kao da je cekao kao zapeta puska ., Popricamo o tome ko je odakle , kad me on pita jel imam Skajp . Ja potvrdim i hajde da pricamo
na Skajpu . Meni je bilo i zgodnije jer kucam samo jednim prstom i nekad bude zamorno .Tu se zajebem . Meni je Skajp stalno ukljucen
a na kompu sam dosta vremena . Cim se probudim ukljucim komp i evo ga ovaj vec zove na Skajp . Pocne kukati kako ne moze naci
zensku i ja mu pomognem da se registruje na neke sajtove za upoznavanje . Na kraju sam ja morao pisati pisma u njegovo ime .
U pocetku mi to bilo zanimljivo al poslije dozlogrdilo . Sva sreca sto je imao i tanke zivce i jednom me zbog sitnice izbaci sa liste prijatelja .
Bio mi je na Skajpu svaki dan po nekoliko sati . Bio je cudan lik i malo pritupav . Jednom je istinski plakao jer je preko Skajpa jednoj slijepoj
obecao da ce da je zeni .Ova je u pocetku bila bez kamere. Kad je ukljucila kameru ovaj se sokirao kad je vidio koliko je ruzna , ali obecao je
i sad ne zna sta da radi . Ne moze da je otepe jer je slijepa i bice gresan pred bogom , a on je hriscanin . Ja predlozim da budem kum , a ovaj
u jos veci plac .Ajd da je klinac , al imao 42 godine .
Bilo je s njim puno komicnih situacija al sam odahnuo kad je nestao !:)

- - - - - - - - - -

Ajd odhebi , ne vidis da si dosadan ?

A da mu kazes iskreno pa sta bude... da nekad mnogo prica... da ti to smeta....

- - - - - - - - - -

Ne znam nemam taj problem jer se ne bi mogla druziti sa nekim ako mnogo prica

A da mu kazes iskreno pa sta bude... da nekad mnogo prica... da ti to smeta....

- - - - - - - - - -
E a pazi kad sam mu u par na vrata, kada sam stvarno popizdela rekla da je dosta i da ne mogu vise da slusam istu pricu o jednoj te istoj osobi. I samo je promenio temu, ali i dalje nastavio u svom fazonu. Ma ne znam. I taj jebeni skajp, to treba dobro voditi racuna kome dajes pristup skajpu. Ako se zajebes i das takvoj osobi pristup na skajpu ugasio si. I fb. Upravo sam zbog takvih ljudi ugasila profil i otvorila novi , ali ne sa pravim imenom i prezimenom. Hvala bogu pa za novi profil ne zna. A nisam ni ja znala da puno prica kad smo se tek upoznali. To valjda kad postane blizak sa tobom opusti se i ne zna da se konrolise.

- - - - - - - - - -

a muz sta kaze

- - - - - - - - - -

nemoj nikako da mu kazes to sto mona kaze nikako

Muz ga iskreno ne mirise. Ko je mona?

Stavi crtu tj. limit koliko može da zove i da priča. Ako nisi mogla milom, idi silom, iskaži svoje želje i gotovo, neke stvari imaju svoju granicu.

Ako i nastavi po svom posle toga, oteraju ga u majčinu, to već nije prijateljstvo već izbacivanje i nametanje svog ega na drugu osobu.

Pa pronadji neki "modus" kako da stavis toj osobi do znanja da te tolika prica zamara.

Ako je osetljiva i postuje te, on/ona ce da shvati da je u pitanju puki zamor, ako se naljuti, znaci da i nije za prijatelja.

Back