Save our planet

• Začetnik teme Začetnik teme AleX
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Lepo si se to setio :mrgreen: Jos si ga lepse izreko
Kao da je lako da se unapredi spejs tehnologija i postane fizicar ko dlanom o dlan.
I cak i da se unapredi za sto posto, mi necemo da imamo sredstva da spejs tehnologiju eksploatisemo do te mere da nam ona razresi svemirske misterije i spasi nas kao rasu, sta god si teo time a nam kazes. I tako ce da bude jos dugo. Ali SF filmovi su lepa stvar. I ja ih volim, znas to.

pa da....mic po mice.....mozda i stignemo nedje,....i knjige i igre nemoj tako....

:neutral:
Јест', све треба да урадимо, осим да покушамо да променимо неке своје навике.
Па чак и да се селимо на неку другу планету.

da da....bravo bravo....ti i ja....necemo baciti kesicu od cipsa na pod jer se ona razlaze 31212312312421 godina...i tako cemo sacuvati planetu...blah.....

jedini nacin da sacuvamo planetu jeste da ameri rusi and chajnezi...to pozele dok god se to nedesi mozemo svi kolektivno da gasimo svetlo u deste....razlazemo konzerve i sadimo drvece....i bice isto sranj.e

e al pazi.....aj da unapredimo tu tehnologiju pa da nam bude jeftinije da prenesemo........

msm uz ozbiljna ulaganja u tu oblast(msm ni sad nisu mala ali u odnosu na potrebe koje imamo mizerna) cena prenosa moze znacajno opasti....................

Upravo zbog toga su i bombardovali mesec. :roll:

Kako da sredimo situaciju kod nas?

Da svako kupi svoje đubre i da se očiste deponije, tj. naprave fabrike za reciklažu.

Trebalo bi da proizvodimo od što je više moguće biorazgradivih supstanci.

Zatim, pooštrenje zakona. Da vidiš kako bismo postali čisti kad bi nam se obilo o džep bacanje smeća na put.

Možemo da sadimo biljke :ok:

Možemo da napravimo elektrane koje će koristiti energiju od sunca.

Zamislite šta bi još moglo da se uradi, npr, da svaka kuća ima one solarne ploče.

Da svako kupi svoje đubre i da se očiste deponije, tj. naprave fabrike za reciklažu.

Zatim, pooštrenje zakona. Da vidiš kako bismo postali čisti kad bi nam se obilo o džep bacanje smeća na put.

Zamislite šta bi još moglo da se uradi, npr, da svaka kuća ima one solarne ploče.

i da nahranimo 1.000.000 gladnih....sve je to lepo...al nece ici..

da da....bravo bravo....ti i ja....necemo baciti kesicu od cipsa na pod jer se ona razlaze 31212312312421 godina...i tako cemo sacuvati planetu...blah.....

Не, ми нећемо бацити кесицу од чипса на под, јер то није културно и јер није ни лепо нити има потребе за тим, када канте за смеће постоје.
И нећемо бацати отпад по улици и природи, већ на одређена места, како би се исти тај отпад рециклирао, па ћемо на тај начин смањити утрошак првобитних сировина.
Нећемо бацати отпад по улици и природи јер то јако ружно изгледа.

Još samo da svaki stanovnik naše zemlje dobije na LOTO-u....
Mnogo ti bato zamišljaš.
Uzmi razmisli da li bi tvoji roditelji npr imali para da svake nedelje ostave po soma dinara u praonici za vozilo, pa da zatim puknu jedno 10 soma evra i ugrade solarne ploče na krovu kuće, da posade razne biljke u svojoj avliji, da kroz porez i dažbine ulože i u nove elektrane i fabrike za reciklažu.
Mada mi se nešto čini da živiš u stanu, gde ti ispred vrata čisti čistačica i boli te uvo za ono što se dešava van tvojih 50-80 kvadrata.

Poslednja izmena:
Не, ми нећемо бацити кесицу од чипса на под, јер то није културно и јер није ни лепо нити има потребе за тим, када канте за смеће постоје.
И нећемо бацати отпад по улици и природи, већ на одређена места, како би се исти тај отпад рециклирао, па ћемо на тај начин смањити утрошак првобитних сировина.
Нећемо бацати отпад по улици и природи јер то јако ружно изгледа.

pazi kultura je licna stvar...al nemoj mi prodavati price da cemo time spasiti planetu.......posto je to tema,.......save our planet a ne recikliraj i profitiraj....

epicFAIL.jpg

911s [SK];11603060:
Još samo da svaki stanovnik naše zemlje dobije na LOTO-u....
Mnogo ti bato zamišljaš.
Uzmi razmisli da li bi tvoji roditelji npr imali para da svake nedelje ostave po soma dinara u praonici za vozilo, pa da zatim puknu jedno 10 soma evra i ugrade solarne ploče na krovu kuće, da posade razne biljke u svojoj avliji, da kroz porez i dažbine ulože i u nove elektrane i fabrike za reciklažu.
Mada mi se nešto čini da živiš u stanu, gde ti ispred vrata čisti čistačica i boli te uvo za ono što se dešava van tvojih 50-80 kvadrata.

Mene veoma zabrinjava situacija. Vazduh nije čist.

Živim u kući, ne u stanu.

pazi kultura je licna stvar...al nemoj mi prodavati price da cemo time spasiti planetu.......posto je to tema,.......save our planet a ne recikliraj i profitiraj....

epicFAIL.jpg

Али, обични људи ништа више од тога не могу да ураде за то ''спашавање планете''.
Пример: Рециклира се папир - сече се мање дрвећа. Остаје већи број стабала која ће ''омогућавати планети да дише''. Ваздух ће да буде чистији, колико-толико.
Знаш, од ситних ствари се креће. Ако се нешто не започне, не може ни да се заврши.

Alex drvi o glupostima
nece se okolina sachuvati tako shto ce neko prestati da baca chips po ulici
mnogo vece stvari na globalnom nivou shebavaju okolinu

Krepto, zatvori usta, spasi planetu...:twisted::p

Salim se:p

@tema

Ne primecujem nista neobicno. Djubre od cipsa i sl. gluposti, bacam gde stignem... Ali zato su tu klinci ispred zgrade kojima je dovoljno par cvrgi da bi poceli sa ciscenjem okoline.:)

Али, обични људи ништа више од тога не могу да ураде за то ''спашавање планете''.
Пример: Рециклира се папир - сече се мање дрвећа. Остаје већи број стабала која ће ''омогућавати планети да дише''. Ваздух ће да буде чистији, колико-толико.
Знаш, од ситних ствари се креће. Ако се нешто не започне, не може ни да се заврши.

pa ne....kad pogledas...to su krajnje krajnje banalne stvari....istina one mogu promeniti stvari...al na sitnom nivou.....to jeste tacno...i istina je da bi bilo pozeljno........al nebi preterano ako ne uopste promenilo situaciju.....

Da li primećujete promene oko vas?

Ja da. Kada nema oblaka na nebu, ono nije kristalno čisto, ima neki sivi sloj.

Sa sprata moje škole mogu da vidim ceo Beograd. Izgleda žalosno kad vidim tu maglu gasovu.

Čini mi se da je ranije bilo mnogo više smeća po ulicama. Sada ga ima manje.
Uvek ima seljaka koji prljaju okolinu. Moj drug je olako samo ispustio veoma primetnu foliju od čipsa pored klupe.

Za razliku od njega, drugarica je stavila to u sporedan čep i odložila posle u kantu za smeće.

Samo jednu planetu imamo. Pošto nismo dovoljno pametni da se usprostavimo vlastima jer ne žele da koriste energiju koja ne zagađuje prirodu (tada bi se sistem vrednosti u svetu poremetilo. Zamislite da neko sutra kaže da zlato više ne vredi. Šta će onda oni koji imaju tonu zlata? Ili kada bi se to reklo za naftu...), onda treba da održavamo ono što imamo i da ne povređujemo više.

U inostranstvu nije dozvoljeno prati kola u dvorištu jer sapunica zagađuje zemljište.
Zato postoje praonice kola.

Kako vi gledate na to?

Klimatske promene se deshavaju i bez uticaja choveka i ostalih zhivih bica , ali se slazhem da mozhe da bude bolje , samo kolko bolje ?
P.S: Da je zhivi svet tolko veliko dobro bilo bi ga na svakoj planeti i ne bi bilo tolko zajebano odrzhavati ga , tako da je najbolje da zaboravimo na taj "oreol" jedinstvenosti koji zemlja ima , lakshe ce nam biti da je spasemo ako ne moramo da spahavamo i taj ponos nastao na predrasudi .

Poslednja izmena:

Sa sprata moje škole mogu da vidim ceo Beograd. Izgleda žalosno kad vidim tu maglu gasovu.

Uvek ima seljaka koji prljaju okolinu. Moj drug je olako samo ispustio veoma primetnu foliju od čipsa pored klupe.

Za razliku od njega, drugarica je stavila to u sporedan čep i odložila posle u kantu za smeće.

Samo jednu planetu imamo. Pošto nismo dovoljno pametni da se usprostavimo vlastima jer ne žele da koriste energiju koja ne zagađuje prirodu (tada bi se sistem vrednosti u svetu poremetilo. Zamislite da neko sutra kaže da zlato više ne vredi. Šta će onda oni koji imaju tonu zlata? Ili kada bi se to reklo za naftu...), onda treba da održavamo ono što imamo i da ne povređujemo više.

U inostranstvu nije dozvoljeno prati kola u dvorištu jer sapunica zagađuje zemljište.

Kako vi gledate na to?

dole vlada!

Kako vi gledate na to?

Dobra tema :ok: vredi zapitati se malo o ovome jer kao što si rekao, imamo samo jednu planetu koja nažalost propada a malo je ljudi koji shvataju ozbiljnost situacije a još je manje onih koji se zalažu za čistiju okolinu
:)
Alex drvi o glupostima
nece se okolina sachuvati tako shto ce neko prestati da baca chips po ulici
mnogo vece stvari na globalnom nivou shebavaju okolinu

Ne možeš stvoriti umetničko delo ako ga ne započneš. Ne možeš pomoći ako ne pitaš šta nije u redu. Počinje se od malih stvari i verovao ili ne sva ta veća dešavanja koje se odvijaju, ona ne bi bila takva kakva jesu, da ljudi nisu morali da bacaju nuklearke u prošlosti, da bacaju smeće u najbliži potok, što je slučaj kod mene i mnoge druge stvari.... Ali ipak je problem u stavu ljudi prema tome, a onda dolaze finansijski problemi, ipak nije lako preuzeti neko veće učešće u spasavanju planete, ali svako delo čoveka u korist planete se računa ma koliko bilo malo:neutral:

primetila sam da napolju dim od automobila vise smrdi nego ranije,vise se ne moze osetiti svezina u vazduhu osim ako nisi u blizini neke sume,parka..Mnogo je automobila,kamiona,gradovi su se dosta prosirili zgrade,putevi...dok se u zelenilo i parkove ne ulaze.Napravila bih u svakom gradu zaobilaznice koje bih ogradila redom drveca i tako na neki nacin odvojila od grada po kojim bi se kretali kamioni,u samom gradu vise zelenila,fontana,parkova,da svako naselje ima svoj veliki park sa igralistima za decu,stazama za trcanje,setnju...kao i savremne staze za bicikle i promovisanje bicikla kao prevoznog sredstva

To je dobra zamisao. slažem se :D Ali ko na višem položaju želi da finansira to. U ovoj zemlji sigurno niko:confused:

Back